За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 177
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Като цяло не съм от майките, които обикалят по магазини, молове с бебето. Просто съм такъв тип човек. За това и почивки с бебето не ми се нравят.

Но пък моя близка приятелка с бебе на 6 м. всеки уикенда е в Банско, Сандански, Боровец. Така беше с първото си дете, така и с второто. Въпрос на лично усещане 🙂

# 76
Наистина зависи от бебето. Аз с голямата не съм имала никакви проблеми, много разбрано бебе беше. Нито на път създаваше проблеми, нито по морета и хотели. Сега с малкия сме ходили само веднъж, на 4 месеца в Банско. Бяхме се подготвили за море, но се отказахме. Селата ни май не ги броя за вид почивка. 😆 Но като цяло и той е спокоен.

# 77
Здравейте!
Моля за препоръка на
слънцезащитен крем за бебе на 6 месеца. Кожата му не е чувствителна, но е много беличък.
Благодаря!

# 78
  • Варна
https://remedium.bg/sun-protection/uriage-creme-minerale-spf50-babies-50ml.html
Един от малкото само с минерални филтри. Малко трудно се отмива, така и не купих мицеларна вода, така се премахвал лесно(така писаха тук). Този сезон ще пробвам.

# 79
Момичета, нещо се притесних...
Малката е на 2+++ и от седмица забелязвам, че има едно плешивичко петно отзад на главата над тила (на най-издадената част на черепа отзад). Мисля, че е от това като лежи на ръката ми докато я храня, но нещо започнах да се притеснявам да не е симптом на рахит. Иначе знам, че е нормално да им капе косичката...

# 80
Споко. На всички бебешоци им опада точно там косата. Моя хем все на ръце го държахме и пак му опада там, порастна му де, вече няма плешивото смешно петно.

# 81
  • Варна
Нормално е, с голяма коса се роди нашият бебок, оплешивя точно отзад само, тревожих се да не окапе всичко, но си остана другата част, проскубана стана. След 5-6 месец започва да расте добре. Поне при него така стана и покрай нас имам такива наблюдения.

# 82
  • София
Нормално е моите и двете нямаха коса,а оплешивяха пак отзад.
Малката я мибах с машинката мибалия несец,че само едни перушинести коси се мотаха.

# 83
  • В страната на мечтите
Абсолютно нормално е, на всички бебета тила  е с плешиво петно, получава се от постоянното лежане. И нашата е така в момента (5м). Като започнат да седят ще порастне, не го мисли Hug

# 84
  • Германия
На дъщеря ми започна да окапва косата някъде от към 3ти месец, на 4-5 месеца изглеждаше като плешив старец в главата - с малко коса от ляво и от дясно, беше много смешна милата. На около 6 месеца вече си ѝ растеше новата коса, която беше и съвсем друг цвят.

А тя не е лежала изобщо по гръб, отзад нямаше петно, просто цялата си падаше. Ако даваш вит. Д няма защо да си притесняваш че е рахит.

# 85
Би ли споделила къде точно ще я водиш на детски гинеколог. И аз се замислям за малката, че все ми се струва зачервена между срамните устни и не знам дали е нормално.

Момичета, кога може да се говори за инфекция/възпаление на половите органи при момиченце?
Малката е зачервена около дупето и срамните устни отвътре. Повече прилича на пигментацията, която е нормална за нас. Но не знам дали да се притеснявам.
Поддържам хигиена, не е подсечена. Притеснява ме и че по няколко дена не ака и като го направи се омазва яко и след това я измивам добре, но пак е вероятно да се докара някакво възпаление...
Аз записах час за детски гинеколог, имам същите притеснения. Според мъжа ми кожата ѝ е суха и от това е зачервяването.

# 86
Детски генеколог има в Майчин дом.

# 87
Би ли споделила къде точно ще я водиш на детски гинеколог. И аз се замислям за малката, че все ми се струва зачервена между срамните устни и не знам дали е нормално.

Момичета, кога може да се говори за инфекция/възпаление на половите органи при момиченце?
Малката е зачервена около дупето и срамните устни отвътре. Повече прилича на пигментацията, която е нормална за нас. Но не знам дали да се притеснявам.
Поддържам хигиена, не е подсечена. Притеснява ме и че по няколко дена не ака и като го направи се омазва яко и след това я измивам добре, но пак е вероятно да се докара някакво възпаление...
Аз записах час за детски гинеколог, имам същите притеснения. Според мъжа ми кожата ѝ е суха и от това е зачервяването.

Ох... Аз моята дъщеря я заведох при педиатърката... Изписа Клотримазол и каза, че това било гъбички, които може да са от смяната на памперс, мокри кърпи, крем или от акито и пикито. Памперсите бях сменила (да ме пита човек защо...), винаги поддържам хигиена, оставям я при всяка смяна на памперс по 10мин голичка и пак...
Започна със зачервяване, след три дена избиха ситни бели пъпчици и това било гъбички. Мажа я вече 5ти ден сутрин и вечер и резултат - никакъв. Чудя се къде да я водя... Някоя сблъсквала ли се е с това?

# 88
Бебка сутрин се събужда рано към 6, макс 7 (тя и рано заспива), кърмя, но не заспива тогава въпреки че я виждам как още й се спи, после бодърства 1.5-2 ч., понякога и малко повече и като се размрънка по-сериозно пак кърмя и тогава обикновено заспива, това някъде 9-10, спи около 2 ч., храня я с малко пюре и после кърмя, горе-долу става 13-14 ч, после излизаме на разходка и ако имам късмета да заспи, може и 4-5 ч да откара в сън, ако не заспи, я прибирам веднага щом се размрънка (в количката в будно състояние не кротува особено много), следобяд кърмя пак към 17-17.30 ч или когато се събуди от сън, къпя към 19 ч и към 20-20.30 ч най-късно я приспивам, пак с кърмене. Понякога заспива веднага, но пък се буди поне 2 пъти през нощта и пак кърмя, защото тя само така заспива (евентуално понякога и бибата върши работа, докато е още сънена). Други вечери заспива по-трудно (като снощи), но пък не се буди до сутринта.
Като цяло мен този режим ме устройва, но тя много често си го променя и аз все се нагаждам по нея. По едно време беше свикнала да заспива чак в 00 ч., добре че й изместих този час, че едвам гледах тогава.

Може ли няко майка с 6 месечно бебе да ми каже какъв точно е графикът на бебето й? Сутрин в колко се събужда, кога яде, кога излиза на разходка, кога спи и точно колко спи и вечер как заспива , просто да ми опише графикът й, защого искам да изградя на моето, което няма и още си заспква в 00:00 ч и денем не спи грам и ме побърква.

# 89
Ако бяха гъбички, веднага щяха да се повлияят. И при нас е имало подобен обрив след подсичане, докато ползвах Памперс. След като минах на Либеро, повече проблеми не сме имали. Според мен това е точно diaper rash. Бани със смрадлика, крем без цинк, повече време без памперс, памперс без толкова химикали (Либеро, Хъгис, май и лидълските).

Общи условия

Активация на акаунт