За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 621
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ох... Аз моята дъщеря я заведох при педиатърката... Изписа Клотримазол и каза, че това било гъбички, които може да са от смяната на памперс, мокри кърпи, крем или от акито и пикито. Памперсите бях сменила (да ме пита човек защо...), винаги поддържам хигиена, оставям я при всяка смяна на памперс по 10мин голичка и пак...
Започна със зачервяване, след три дена избиха ситни бели пъпчици и това било гъбички. Мажа я вече 5ти ден сутрин и вечер и резултат - никакъв. Чудя се къде да я водя... Някоя сблъсквала ли се е с това?
Гъбички са ситни червени пъпчици, или поне нашата лекарка така каза като дъщерята беше новородена. Мажех я с крем с нистатин. Но тя имаше млечница, и лечението беше комбинирано, за да има ефект.

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 17:37 от bubanka

# 91
Там е работата, че пъпчиците са само по лигавицата, точно около ануса и леко като разтворя срамните устни. И там е леко зачервено и със ситни бели пъпчици. Не се е подсичала до сега.

# 92
Там е работата, че пъпчиците са само по лигавицата, точно около ануса и леко като разтворя срамните устни. И там е леко зачервено и със ситни бели пъпчици. Не се е подсичала до сега.
Същото е, само без белите пъпчици, и при моята бебка. В петък на осми март миналата година разбрахме, че ще си имаме момиченце и една година по-късно ще я водя на гинеколог Rolling Eyes
ето тук (една седмица чаках за час, т.е. приемливо ми се вижда)
Скрит текст:

# 93
Може и на кожен лекар да отидете, не е задължително според мен да е гинеколог.

# 94
Може всичко, но аз така съм преценила Simple Smile

# 95
  • София
Дъщеря ми я водих на детски (юношески) гинеколог в Майчин дом.
https://maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0% … 0%b3%d0%b8%d1%8f/

# 96
Може всичко, но аз така съм преценила Simple Smile

Не ти оспорвам решението. Споделям алтернатива на детския гинеколог за подобен проблем ако някой има по-достъпен специалист.

# 97
Здравейте момичета.Спешно се нждая от съвет.Бебето ми е на 45 дни.На Ам е.В Четвъртък съм била контактна с болен от варицела.Аз съм я изкарала в детството.Запозната съм с имунитет и т.н.И все пак...Има ли някаква вероятност бебето ми да се разболее?По някакъв начин да съм пренесла вируса?Благодаря предварително.

# 98
Ако ти не си болна от нещо  няма как да заразиш друг човек, спокойно Simple Smile

# 99
  • София
В момента педиатрите каква ваксина слагат за ДТК и полиомиелит - Пентаксим ли? Предстои ни първи прием.
В имунизационния календар пише шествалентна (и за Хепатит B). Ако се поставя Пентаксим какво се случва с шестия елемент - хепатитът? Той не е задължителен ли?

# 100
  • Велико Търново
Ако ти не си болна от нещо  няма как да заразиш друг човек, спокойно Simple Smile
Не е така! Може да си преносител!.

# 101
Задължителен е, просто се поставя отделна ваксина за хепатит, но мисля че на отделен прием. Ето какво пише в сайта на Министерство на здравеопазвснето: "ако хепатит Б ваксината не е в състава на многокомпонентна ваксина, втора доза се прилага от първия месец и трета доза от шестия месец"

# 102
Не е така! Може да си преносител!.

Специално съм питала лекар за варицела и грип и ми казаха, че няма как.
Giorgana, не се притеснявай при всички положения- станалото, станало, няма вече какво да направиш.

# 103
Момичета, някоя ползвала ли е Джинджира Алба Бебе спрей?
Днес педиатърката каза, че дъщеря ми най-вероятно се е обринала от смяната на марката памперси или ph-то на урината ѝ се е променило и от там идва зачервяването и ситните пъпчици. Изписа Джинджира Алба Бебе спрей.
И от там идва питанката - как да я пръскам, че да не влиза където не трябва. Одеве се мъчих, ама тя не спира да шава. Пръскам, мия, пръскам, мия и все в дудката влиза... :/

# 104
В кое Joy
Сори, не се сдържах. Предполагам щом е за толкова малки бебета този спрей (за първи път го чувам, но ще го проверя), не е фатално ако попадне малко количество.  Ако педиатърката е права, значи нищо страшно и ще се оправи бебка Wink
Ще споделя и аз в петък след прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт