90-дневна диета – килата стопи и фиданка стани. 369-а тема

• 38 293
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Миладинова, никак, ама никак не е нормално и полезно да свалиш 4 килограма за 10 дни. Нормално е да върнеш нагоре и да задържиш да следващо спадане. Така със сигурност е по-добре за здравето ти. Продължавай в същия дух.

# 526
Здравейте момичета !
Не съм писала много отдавна . Приключих режима . Но не мога да се похваля със стриктно спазване през последния месец . Почти не съм правила плодовите дни . Не съм смесвала храните , но имаше дни , в които си позволявах да хапвам семки примерно . Кантарът показва 64кг . Свалила съм точно 14кг . Липсват и повече от 15см от талията . И около 10см от всяко бедро . През годините съм била и по-лека , но всички казват , че не съм изглеждала толкова слаба , както сега . Явно много съм се събрала . Започнах си и режим почивка . Не знам до колко го разбирам правилно обаче . Мисля си , всеки понеделник да бъде плодов . През останалите дни обяда да е въглехидратен или варива , а вечерята да се опитвам да е салата с лек протеин ( сирене или яйце ) . Правилно ли разбирам режима почивка , или съм в грешка ?

# 527
  • София
Страхотни резултати. Браво на теб!

# 528
Добър вечер! Hands Wave
Карам си аз днес плодов ден и какво ме накара да си видя приложението с режима ииии ами аз утре съм на воден! Anguished Изкарах днес на кафе, ядки и два банана. Менюто ми за утре е..... вода Joy От сега премислям какво ще правя след работа, защото докато съм заета всичко е песен, но след това не ми е толкова лесно. Стискайте ми палци. Хубава вечер! Kissing Heart

# 529
Стискаме, стискаме. Ми как какво - ще ходиш на пазар за дрехи Grinning На мен ми действа безотказно на мотивацията Wink

# 530
Дух, точно си мислех да щурмувам мола JoyJoy

# 531
Как мина денят ти?
Издържаш ли водния?

# 532
Издържах. Корема ме боли, но съм ок иначе Hug
Качвам се сега на кантара и никаква разлика от преди водния и плодовия, нито грам.Anguished Как е възможно?

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 08:04 от malinamaslina

# 533
Как сте?
Режим почивка се оказа по-трудно начинание отколкото смятах.
Сега виждам колко е лесно човек да се подхлъзне и да загуби всичко постигнато.
Бях свалила едно кило в режим почивка и си го върнах.
От два дена се опитвам да бъда по-стриктна.
Миналата седмица трябваше да имам воден ден, но нещо не ми беше добре и го пропуснах.
Събирам сили да го направя тези дни.

# 534
Момичета, не пиша, че ме е срам от мене си Sad Въобще не спазвам режим почивка Sad Е, гледам да не смесвам храните, но понякога ям като в режима, едно и също цял ден. А, цял плодов не съм правила до сега, понякога издържам на витамини през деня и вечерта си вечерям, че съм прегладняла Sad Иначе се въртя около килограмите дето свалих- имам качени може би само 300 гр.
Моля ви, кажете как да се мотивирам, виждам, че не съм добре с тези килограми , ноооо..... Глада е по силен и от тока Simple Smile))- така казва ММ. Пия вода до 2 литра на ден- повече не мога

# 535
Трудно е да си мотивиран, когато си гладен и дебел. През годините преминах през толкова различни възгледи за храната, че ми е много трудно да говоря. Постоянно се съмнявам дали това, което казвам няма да е много различно от това, което утре мисля.
Смятам, че 90 дневната диета изигра ролята си в живота ми и колкото и да опитвам да се върна към нея, не виждам вече смисъл. Да ям хляб, пица и спагети през няколко дни не е нещо, което намирам за здравословно. Плодовете и ядките ми причиняват глад и неудовлетворение.
Днес съм само на вода и кафе с мляко (започнах да го пия без захар). Не съм гладна, правя 36 часа фаст. За себе си приех към този момент, че основен мотив е здравето ми и то е на първо място. Научих се да се вслушавам в потребностите на тялото си. Нямам намерение за винаги да избягвам дадени храни, нито да чувствам вина и угризения (онзи ден на рожден ден ядох торта). Но разбрах, че ако искам да си сваля килограмите е нужно ограничаване, а какво всеки сам си избира.
Много години основната храна ми бяха всякакви въглехидрати и кофти мазнини. Разбрах, че въпреки спорта, може би тялото ми не се справя достатъчно добре с тях и в момента основният ми стремеж е да увладея инсулина. Предпочитам да изкарам два поредни дни на яйца и после риба, от колкото постоянно да съм гладна с плодове и/или ориз, спагети и пица. А след това при мен е лесно, желанието ме повлича и успявам някак си.
Ако с 90 дневната диета сте се научили на някакви правила: как да не смесвате, от кое се чувствате добре, колко време може да изкарате без храна и тн, може би тя е изиграла своята роля за вас. Чудесна е за хора без хранителни навици и ядящи прекалено много и прекалено често. Но за други просто може би вече не работи Simple Smile

# 536
Аз четох за инсулиновата резистентност  и затова се опитвах да  модифицирам диетата от един момент нататък с по-малко въглехидрати. Пробвах да се храня високо мазнинно преди това, но да не ям никакви плодове и да държа въглехидратите толкова ниски направо ме убиваше. Всъщност не съм го правила правилно, защото в 50 гр въглехидрати не мога да се впиша дори в протеиновите дни, ако ям 1 плод и моркови, цвекло, броколи например.
 Пуснах си изследване на глюкоза и инсулин, защото подозирах, че имам ИР. За да се разбере със сигурност, трябва да се направи обременяване с глюкоза, а еднократните стойности могат да дадат само  някаква ориентация. При мен не бяха много зле.
Това, което най-много ми харесва е яденето на плодове до обяд и разтоварващите дни, но зимата се стремях да ям по 1 плод с нисък ГИ, а в плодовите дни главно салати и по-малко плодове. Сега при ягоди, череши и кайсии е много трудно. Увличам се и ям плодове и през деня и по много.
Отделно пици, картофи, ориз, спагети изобщо спрях да консумирам. Въглехидратния ден от един момент нататък започнах да го замествам с гъби, зелена супа с яйце и фиде или овесената баница на Ani_d, като смесвах овесени ядки с овесени трици и извара или скир. Шоколадът не съм отказвала де.
И при всичките  ми старания въглехидрата във въглехидратните и бобовите дни надминаваше 150г, а в протеиновите беше около 100г. Порциите ми са по-големи от препоръчаното със сигурност. В бобовите дни ядях само нахут, зелен и зрял боб, грах, елда, червена леща.
В момента и аз съм пред дилема как да продължа. Не считам за здравословно да се яде плод по 2-3 пъти на седмица само. Не говоря за случаите, когато човек има някакво заболяване. От друга страна повече протеини казват, че натоварват бъбреците. Ако човек тренира пък са важни за изграждането на мускули. При повече мазнини и плодове най-много да се надебелее. А и бобовите са полезни според мен.
Не знам кое е правилното. Донякъде мисля, че от модата на веганството сега преминахме в модата на месоядството и свинската мас. Вчера слушах някаква треньорка, която години наред се хранела изчистено и й открили много дефицити. Тя проповядваше хранене според това какви бактерии ти липсват в червата. Сигурно изследванията струват маса пари.
Забравих да пиша, че тази треньорка казваше, че тялото трябвало да се изненадва. Навремето хората се хранели с различна храна през различните сезони. За сваляне на кг има логика в това нещо. Когато тялото свикне с една диета, се напасва на калорийния прием и затова казват, че последните кг са най-трудни.

Аз съм на килограмите, които исках да стигна. Хем искам да отслабна още 2 кг, но хем ме е страх, че ще увисна. Появиха ми се бръчки на лицето и гърдите ми се смалиха съвсем. Ако може някой да ми ги изпомпа от краката и корема само.

Дух, може ли да те питам къде ходиш на спининг? Искам да пробвам 1 път дали ще ми хареса.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 09:56 от stray cat

# 537
Здравейте, от вчера съм на диетата, днес съм на ден скорбяла, но ме интересува, кои са точно неутралните зеленчуци за този ден, каква салата ще ни препърачате? Закуската - беше 2 праскови, кафе Обяд - Картофи на фурна (имаше като подправки, чесън, лук и моркови, магданоз, вода) всичко запечено, салата ми беше от краставици с малко сол, Вечерята ще е същата, но ми се иска някаква друга салата.

# 538
  • София
Неутрални зеленчуци са домати, краставици, моркови, лук, чесън, чушки, тиквички, син домат, зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол, айсберг , листните -спанак, рукола, маруля, може да се добавят свежи подправки - магданоз, копър, мента, босилек, джоджен. Сигурно не съм изброила всичко, но ако имате съмнение за някой, питайте.
И аз днес съм на скорбяла - закуската ще е банан, за обяд не съм си сготвила нищо и ще видя какво ще мога да хапна навън + салата домати и много магданоз.
В сряда ми беше първият воден. Хапнах и малко плодове, че не издържах само на вода. Вчера закуска банан, обяд извара с копър, салата домати и магданоз, голяма филия черен хляб, вечерта ядох пържена цаца. Не е добре, като вариант и пак салата от домати. До тук съм -5 кг.

# 539
Здравейте,
Трябва ми съвет, от 4 кг. надолу преди нарушението, ми остана само 1.5 кг. и не помръдвам повече, дори след първия воден пак нищо, тогава бях и преди мц, изчаках да ми свърши, претеглих се и не, нито грам повече надолу. Не правя нарушения, пия много вода. Следващия ми воден е на 27ми... Чак пък толкова да съм оплескала нещата с един ден Cry

Общи условия

Активация на акаунт