Шести клас 2018/2019 - тема 4

• 32 260
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На мен днес по телефона друго ми казаха.
Като отида да проверя на място ще кажа как финално стоят нещата.

# 136
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Отдавна съм във форума, но за първи път май ще пиша в тази тема.
Имам една госпожица в 6 клас. Тя също посещава Междучасие по БЕЛ и Математика. На изпита по БЕЛ след 1 модул имаше 85 точки, а на този след 2 модул - 95. Определено виждам голям прогрес при нея по този предмет. С пробния по математика не очаквам такъв резултат, въпреки, че уж й е по-силният предмет, тъй като имаше задачи по геометрия. Геометрията й е "тъмна Индия", а за съжаление аз не мога да й помогна, за разлика от БЕЛ.

# 137
  • София
ПП: bubcheto15, съжалявам всъщност, че така се изказах. Аз все си меря от собствения аршин на "пълна отличничка цял живот" (надявам се да се долавя самоиронията). Та може би там ми е грешката.
Знаеш ли какъв проблем ми е това Simple Smile Бях 13та по успех в България след 7ми клас с пълно 6 по бел (само 7 пълни 6ци имаше в цяла България), за кандидатстудентските бях с 5.50 и ми отне бая време да не си проектирам собствените мерки и разбирания върху децата, не съм сигурна, че даже съм успяла.
Иначе аз да ти кажа някак не съм никак убедена, че топ 10 училищата, ако й стигне бал за тях са предпочитани от мен, но това е друга и дълга тема Wink

# 138
  • София
Simple Smile
Аз всъщност колкото и да си муча, никога не съм напирала за определена ДГ, училище, гимназия...
Когато "избираме" от името на децата ни е много различно.
Те са си други личности, видно не са като нас и няма никаква гаранция, че нашият избор е гаранция за тяхното безоблачно бъдеще.
Нещата трябва да се случват с приемливи, а не прекомерни усилия и амбиции, и в крайна сметка да следват някакъв естествен ход.

# 139
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, отскоро съм в темичката. Синът ми е 6ти клас. Засега ходи на уроци по МАТ. Още не съм се ориентирала за БЕЛ, но там определено има нужда от някой да му "стъпи" на врата. Моля за препоръки за учител по БЕЛ. Чета хубави отзиви за Междучасие, но все си мисля, че е най-добре индивидуално. Мисля да използваме лятото за наваксване и влизане в ритъм.

Благодаря предварително за идеите.

# 140
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте, отскоро съм в темичката. Синът ми е 6ти клас. Засега ходи на уроци по МАТ. Още не съм се ориентирала за БЕЛ, но там определено има нужда от някой да му "стъпи" на врата. Моля за препоръки за учител по БЕЛ. Чета хубави отзиви за Междучасие, но все си мисля, че е най-добре индивидуално. Мисля да използваме лятото за наваксване и влизане в ритъм.

Благодаря предварително за идеите.

Аз също съм намислила юли месец да ходи на частен учител да й попълни някои липси, само че при баба й, където ще прекара част от лятото. После целият август до 15 септември ще е все някъде на път, лагери, почивки..и няма да има време. За София нямам препоръки за индивидуални уроци.

# 141
  • София
Дъщеря ми от тази година ходи на индивидуални уроци към школа в Люлин.По математика е на школа на квартално ниво за текущия материал, колктоо  да знам че няма да има пропуски с текущия материал.При нас така прецених че е най-удачно на този етап.За догодина- ще видим как ще процедираме.Имам намерение да я пратя на някой пробен изпит след пролетната ваканция, така че ще съм благодарна ако споделите подобни опции  за външни ученици, за които имате информация

# 142
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Междучасие има изпити след всеки модул, вече минаха 1 и 2 модул, съответно и тези изпити. Стартира 3 модул и следващите изпити ще са на 2 и 9 юни за неделните групи, вероятно 1 и 8 юни за съботните.

# 143
  • София
Относно точките на ПИ БЕЛ в Междучасие: наистина първи модул е 70 точки, а втори - 30.

# 144
  • София
Качих в пощата изчистен файл - БЕЛ Йонова.
В пощата, не в dox. Simple Smile
Не е съвършено, но според мене се чете.

# 145
Благодаря, Red!

# 146
  • София
За нищо.
Добавих и нов файл с критериите за оценяване.

# 147
Може ли да помоля, ако някое дете, непосещаващо школата на г-жа Йонова реши да направи нейния пробен, да сподели отзиви. Моята хич не се справи и твърди, че има неизучаван материал. Това, което видях от литературата и според мен е неизучавано, но аз съм си боса по тази дисциплина.

# 148
  • София
На първо четене виждам цитати в няколко задачи, които са от "Под игото", но гугъл веднага ми ги идентифицира от първа глава "Гост". Пък те не я учат - отворила съм и един електронен учебник на Просвета.
Да не би да е останало от някаква стара програма?

# 149
За съжаление книгите, сред които и помагалото с текстове за преразкази, не пристигнаха, тъй като всичко, което съм си харесала и поръчала, не било вече налично.
Нищо, че в сайта няма отбелязана такава информация...

Общи условия

Активация на акаунт