Шести клас 2018/2019 - тема 4

• 32 274
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
На първо четене виждам цитати в няколко задачи, които са от "Под игото", но гугъл веднага ми ги идентифицира от първа глава "Гост". Пък те не я учат - отворила съм и един електронен учебник на Просвета.
Да не би да е останало от някаква стара програма?

И аз мисля, че целият пи е върху Гост, дори и тезата. На Междучасие има въпроси от различни и изучавани произведения, както ще е на нво, което всъщност е целта на пробния, да имитира нво.

# 151
  • София
Напълно съм съгласна.
Няма смисъл да се подготвят и с допълнителна информация.
Така се увеличава рискът от каша в главите им.

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мога да кача снимки от 2-рия пробен по БЕЛ в Междучасие, ако някой проявява интерес.

# 153
  • София
Мога да кача снимки от 2-рия пробен по БЕЛ в Междучасие, ако някой проявява интерес.
Aз лично много бих се радвала да видя пробен изпит на Междучасие.Ще бъда благодарна ако го споделиш.
Благодаря за инфото за датите на предстоящите пробни изпити там.Записвам си да ги планирам юни месец

# 154
В папка BEL качих чист втори пробен по БЕЛ на Междучасие.
Отговорите ще напиша тук, че не се сетих да ги напиша в писмото, а в скоби ще напиша точкуването:
1а (1); 2б (1); 3в (1); 4г (1); 5б (1); 6 А-4, Б-3, В-1, Г-2 (4); 7 Нещо е писала, оценява се с 2 точки; 8 Пак много думи и накрая 3 точки; 9. който - относително местоимение; всяко - обобщително местоимение; някакво - неопределително местоимение (6); 10 А) е възникнал; Б) беше възникнал (2); 11. получавайки - деепричастие, радващите се - сегашно деятелно причастие, тълкували - минало деятелно причастие; скритото - минало страдателно причастие ( 8 ); 12. определение (1); 13 някакво изречение (2); 14 А (1); 15 В (1); 16 спечелили, наградена, изпратили (3); 17. Люцкан каза, че бяла роза значи любов, която въздиша. (3); 18 боНбони, праЗНици, обикновеНо, коИто, сЪС, иЗкуствени, след дантела трябва да има запетая, по-луксозна, задЪлжително, слаДкишите, Опаковани, човекА, когото, специАлен (14); 19. в (1); 20 а (1), 21 б (1), 22 а (1), 23 б (1), 24 Благолажът, Огнянов, Кириак Стефчов, кака Гинка (4); 25 думи, думи, думи (6)

# 155
Благодаря на всички момичета, които отделиха от времето си и качиха материали в пощата! bouquet
Зам мен всяка споделена информация е особено ценна, защото в Плевен нямаме школи, в които се провеждат пробни тестове и подготовка за НВО.
Благодаря, момичета!

# 156
  • София
За съжаление книгите, сред които и помагалото с текстове за преразкази, не пристигнаха, тъй като всичко, което съм си харесала и поръчала, не било вече налично.
Нищо, че в сайта няма отбелязана такава информация...
Ако става въпрос за помагалото, което беше качено назад в темата на издателство Персей за 7.99 лв., аз го купих от подлеза на НДК.

# 157
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако е качен изпита по БЕЛ от Междучасие, да не се повтарям? Нямам достъп до общата поща, а тук е трудно да ги кача от телефона, защото са по-големи файловете.

# 158
Ако е качен изпита по БЕЛ от Междучасие, да не се повтарям? Нямам достъп до общата поща, а тук е трудно да ги кача от телефона, защото са по-големи файловете.
Да, и двата са качени.

# 159
  • София
Мога ли да помоля за достъп то тази обща поща?  Моята ходи на тест в Междучасие  (93 т) но ми се ще да погледна и теста на Йонова...

# 160
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте. Как мога да получа достъп до общата поща. Оскоро съм в групата и още се ориентирам. Благодаря!

# 161
  • София
LussyMila, трябва да пишеш активно в поне 2-3 теми, за да ти дадат достъп до пощата, така ми казаха на мен преди време момичетата тук Rolling Eyes

# 162
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
LussyMila, трябва да пишеш активно в поне 2-3 теми, за да ти дадат достъп до пощата, така ми казаха на мен преди време момичетата тук Rolling Eyes

Благодаря ти!

# 163
Mimoz, опитах да ти пратя паролата, но входящите ти съобщения са забранени!
И аз благодаря за споделения ПИ на Междучасие! Ваканцията ще му обърнем повече внимание.

# 164
Ще разпечатам и аз тези дни тестовете. Обеща в неделя да ги прави. В събота е на състезание, ваканцията ще е на лагер.

Общи условия

Активация на акаунт