Нещастен

• 27 977
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Мале какви глупости и какъв манталитет. Стига, бе човек ! Големи хора сте, правите деца и не можете да се разберете ! Какви родители, какви щуротии. Уважавайте ги, ама що за тъп начин на мислене ? Семейството ви е от четири човека !
Една моя позната роди второ дете в Англия. Свекървата дойде да помага. Уж месец, а стоя година. На косъм бяха от развод.
 Пак питам   -обичаш ли я ? Щото всички можем да пишем, ама струва ли си ?

# 466
  • София

Да, не желая да чета как обвинявате майка му, че го била накарала да купи няква си къща. Как не бивало да я кани на гости, на хотел да я настанявал ... и т.н и т.н
Въпроса ми беше към автора.

Ами, аз те посъветвах постовете на автора да изчетеш, а не да спреш след първия и да се включиш неадекватно, ама карай....

# 467
А прочете ли, че заради тая "няква си къща" нямат собствено жилище, където живеят (въпреки че са правели планове за такова), и авторът не може да купи една съдомиялна без кредит, за който обаче мрънка на жена си, че го е принудила да тегли "кредити за глупости"? Прочете ли, че тая "няква си къща" е купена при изричното нежелание на жена му и ежеднедните телефонни обаждния на Мама, да не би да не стане нейната?

# 468
  • София
Изобщо нямам време да чета цялата тема. Особено след като прочетох, че не бивало да кани майка си на гости за месец. Сякаш тя няма право да види внуците си, защото жена му има непоносимост към нея ..... Grinning
Прочетох за спортната кола, това е нещо, което го има и в моето семейство и зададох въпрос към автора.

Ами като нямаш време да я прочетеш не се включвай с врели некипели, нямащи общо с темата - неадекватно е. Ако свекурва ти те беше смилала с години нямаше да казваш "кво толкоз 1 месец гости". и т.н. и т.н.
-------------------------------------
С нейните родители тя си е в добри отношения, аз също  нямам проблем с тях. Виждаме се веднъж в месеца за два три часа, те живеят в съседен град. Просто казах, че са финансово слаби хората и нямат възможност да я издържат заедно с две деца и си мисля, че затова не ме напуска все още.
Афродита, да бих направил компромис с това, майка и или баща и да дойде за месец, нямам нищо против, не нещо много трудно, малсо търпимост и разбиране се иска.
Лабрекс, имам самокритичност и затова тук пиша нещата точно както са си, без да изопачавам и украсявам в моя полза, защото искам да чуя адекватни мнения и критики, а не потупване по рамото какъв съм мъченик и жертва.
Нямаш против, защото сте в добри отношения, аз те питах ако сте лоши отношения /както ти ги описах в по преден пост/? Там е разковничето. Много хора са в състояние да понесат месец гости с приятни хора, които не им образуват нерви, интриги и кавги, ама обратното - не. Затова, ако си обичаш жената и не искаш развод - намери на майка си хотел, който тя да си плаща, а не да свиваш за пореден път семейния бюджет заради мама. Извеждай децата и се виждайте навън, а жена ти да има време да си почине. Товга хем майка ти ще види теб и децата, хем жена ти ще е доволна, а ти няма да си нещастен. Е майак ти няма да е много доволна, че няма да може да тормози жена ти и ще подмята разни там, ама си го пускай покрай ушите. Нали зарадти теб и децата ще идва.

# 469
А прочете ли, че заради тая "няква си къща" нямат собствено жилище, където живеят (въпреки че са правели планове за такова), и авторът не може да купи една съдомиялна без кредит, за който обаче мрънка на жена си, че го е принудила да тегли "кредити за глупости"? Прочете ли, че тая "няква си къща" е купена при изричното нежелание на жена му и ежеднедните телефонни обаждния на Мама, да не би да не стане нейната?

Също прочетох, че жена му е казала и да си прави каквото иска, парите са си били негови.
Тази съдомиялна чак такъв разход ли е? Нали на изплащане е взета, да не би месечната вноска да е колкото половин работна заплата.
На мен въпроса ми беше към автора, хора. За въпросната кола. Щото явно това го е правило хепи, все пак.
И за къщата, ми да я продават и да си вземат дом. Хубаво, купил я е. Дали заради майка си или не, все тая.
Сега да отива при жена си и да обсъдят как ще процедират занапред с въпросната къща.

Научена съм да уважавам по - възрастните и каквито и да са отношенията ми със свекървата ще я изтърпя за месец.
И при нас има неразбирателство с едните родители ( моите, и по - точно майка ми ), но няма да ги спра да си виждат внучето. Не живеем в един град и веднъж в годината ще ги изтърпя.

# 470
  • град-държава
Аха и мен едни 5-6 карата биха ме направили много хепи, хем телефоните и кухнята НИ не са на изплащане. 😆
На мъжът ми детската му мечта е да има лодка... ама лодка. Е, семейството му е преди лодката и към този момент и знае какви са мечтите на жена му. Авторът още мълчи по този въпрос..

# 471
  • София
Калеси, твоят мъж може да си е насмогнал над масрафа. Затова да си позволява скъпи играчки. Авторът определено не е. Поведението му е детинско.

Именно, затова казах, че те не са си разпределили правилно средствата. Не си говорят, не обсъждат, не решават ЗАЕДНО!
Да си ги преразпределят, да продадат това, което не е от необходимост ( къщата в БГ ) и да сядат двамцата да решат сега с тези пари какво ще се прави.
Комуникация е това, което е нужно. Тогава може всички да са доволни.
Нищо не си прочела - решили са ЗАЕДНО да си купят къща в чужбина, и оп той по насока на мама купува къща до на мама къщата. И това с кредит, който още изплаща, което означава нулева възможност да купят там, докато тече кредита. Дребния скандал пак - имат работа, тя го чака с двете деца, той зафърля' телефона в колата и отива на кафенце с аверчето.
Скрит текст:
Изобщо нямам време да чета цялата тема. Особено след като прочетох, че не бивало да кани майка си на гости за месец. Сякаш тя няма право да види внуците си, защото жена му има непоносимост към нея ..... Grinning
Прочетох за спортната кола, това е нещо, което го има и в моето семейство и зададох въпрос към автора.

Няма лошо, че не искаш да прочетеш всички постове на автора, но да се включиш само да разкажеш как ти реагираш в твоето семейство и да нападаш от висотата на непознаването на ситуацията, е досадно и не допринася с нищо към темата.

Да, не желая да чета как обвинявате майка му, че го била накарала да купи няква си къща. Как не бивало да я кани на гости, на хотел да я настанявал ... и т.н и т.н
Въпроса ми беше към автора.
Като не искаш - не чети. Някой насила ли те върза да коментираш? Ама за да коментираш е добре да си запозната с темата. Ти обаче влезе да се изфукаш как твоя мъж поддържал спортна кола, след като ситуациите ви с на автора са коренно различни. Твойто е...айде да не казвам.

# 472
  • София
Той, ако осъзнаваше грешките си, щяха да са си хубво семейство все още. Няма да продаде къщата, защото не може да разбие сърцето на мама, по-важно му е мама да е щастлива, а не жена му и децата му.

# 473
Афродита, колко пъти да поясня, че аз попитах автора. Не съм питала Афродита.
Да, казах за моя мъж и колата му, защото аз уважавам хобитата му и няма да го спра от тях.
Да, то е ясно, че така поставената ситуация - мъжа виновен, един да се появи отчасти на негова страна и го захапвате Grinning
А дали да коментирам, няма как да ми кажеш. Обществен форум е това. Имам мнение точно по въпроса с колата и го казах. Другото с къщата и майка му не ме вълнува. Само ми стана неприятно как му казвате да не я канел Grinning

# 474
  • София
Да, казах за моя мъж и колата му, защото аз уважавам хобитата му и няма да го спра от тях.
Да, то е ясно, че така поставената ситуация - мъжа виновен, един да се появи отчасти на негова страна и го захапвате Grinning
А дали да коментирам, няма как да ми кажеш. Обществен форум е това. Имам мнение точно по въпроса с колата и го казах. Другото с къщата и майка му не ме вълнува. Само ми стана неприятно как му казвате да не я канел Grinning
Никой не му казва да не я кани, а да не я навира в апартамента им и то за месец - аман вече заразди тебе по 5 пъти да казваме 1 и също щото те мързи да четеш и си с най-неадекватните отговори.Scream

# 475
"Парите са си твои, харчи си ги, както искаш" е изплюване в лицето.
За който не владее женски език, превеждам:
Ти ме подведе, че ще се грижиш за мен и децата, а всъщност само си гледаш личните кефове.
Не цениш труда ми, за който никой не ми плаща заплата, затова не ме включваш в решенията.
Нямаш съвест да прецениш кое наистина е важно за семейството и живееш, все едно го няма.
Аз и ти не сме един отбор и аз ти нямам никакво доверие.
Ако постъпиш егоистично, ще потвърдиш мнението ми за теб.

Сега изясни ли се на автора какво  е искала да каже жена му?

# 476
Никой не му казва да не я кани, а да не я навира в апартамента им и то за месец - аман вече заразди тебе по 5 пъти да казваме 1 и също щото те мързи да четеш и си с най-неадекватните отговори.Scream

Точно някой по - напред беше писал звъниш й и казваш да не идва... Хайде, моля ти се. Затова и спрях да чета, защото не приемам за нормално баба да не види внуците си или като отиде там да я забутат в хотел.
Не съм питала теб, за да ми казваш по 5 пъти. Автора питах, автора.

# 477
  • София
И на това има решение. Двупосочен билет му се казва. В понеделник пристига бабата, следващият понеделник - отлита.

# 478
  • град-държава
Дали щеше да уважаваш хобитата на съпруга си, ако бяха преди отговорностите към семейството му? Дали щеше да уважаваш него, ако той проявяваше отношение към теб, подобно на автора към жена му?
Затова е желателно и да четеш преди да пишеш.😉

# 479
Да, но защо да не остане при сина си и снаха си ? Толкова ли не могат 2 дни да се изтърпят в една къща.

Общи условия

Активация на акаунт