Дългото чакане след трансфер - Тема 73

• 51 245
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, помагайте! Четвърти ден на 3-дневни ембриони съм и от вчера ми е отпаднало. Мерих си температурата по-рано днес, беше 37,0, сега пак я мерих и е 37,6. Какво да правя, какви лекарства мога да пия? Не съм се разболявала не помня от кога, точно сега ли ще се случи?? 😞

# 541
Не си болна. Всички сме така. От Прогестерона. До около 37.5 е нормално да се вдига. В твоя случай е същото. Аз по цял ден съм ни жива, ни умряла от Прогестерона.
Ако все пак се разболееш или те е страх, може да взимаш Осцилококцинум (моите лекари са ми писали, че като профилактика дори след трансфер мога да го взимам).
Относно килограмите: фактор могат да са. Но хайде, тогава половината жени нямаха да имат по второ дете. Иначе не гледай кръвната захар каква ти е. При обременяване с глюкоза се прави трикратно изследване на инсулин и глюкоза. Ако глюкозата много се вдигне на втори-трети час говори за преддиабетно състояние, ако пък се вдигне много инсулина е инсулинова резистентност. Аз съм с перфектна глюкоза и инсулин на гладно, но на първия час инсулинът ми става от 5 на 90. Той влияе на качество на яйцеклетки. Стойностите на гладно могат или да не покажат проблем, или да насочат към евентуален такъв (индекс НОМА), но си иска трикратно обременяване.

# 542
Преди години при друг доктор съм си правила

Единственото което ми казаха че това е причината да пълнея и ми дадоха хапчета от които не ядях и повръщах по цял ден.
като 6.88 e когато изпих глюкозата

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 19:47 от ^kiki_riki^

# 543
Кики,аз също съм с наднормено тегло за височината си. Имам и ир,но за сметка на това и при двете стимулации изкарах що-годе добър резултат.
На последната стимулация изкарах 11 зрели яйцеклетки, 2 загинаха, 9 станаха бластоцист,2 върнахме и 7 замразихме. Общо взето имат значение килограмите,но не са решаващия фактор ...
Успех на всички

# 544
Няма значени каквото и да е ако не стане този път другия ще стане . Да пътя е дълъг труден при което и на мен за 4 месеца ми се събраха доста неща .  Дори и гршка на докторите да е те пак теб ще изкарат виновен. Но аз няма да се откажа. ако н е при този при друг др ще стане . Благодаря ви момичета с вас минава времето по бързо около чакането и разбирам доста неща.

# 545
kiki_ricki, при теб се вижда евентуален проблем
1. Инсулинът е изледван само на гладно, не сте го изследвали на първия и втория час
2. На гладно се изчислява НОМА индекс, която при теб е глюкоза*инсулин/22.5 става стойност 2.93, което се води в рисковата зона. >2,5 рискова зона. При тези изследвания е добре да се провери инсулин на 60 и 120 минути.
Това важи, както за сегашното ти състояние, така и за в бъдеще.  Защото хората с ИР са застрашени от диабет, ако не започнат хранителен режим, яйцеклетките се влошават като качество, от там и лош отговор на стимулацията, освен това има опасност при бременност от гестационен диабет и пак следва хранителен режим.
Относно за това, че заради това пълнееш. На мен също ми казаха, че от всеки грам пълнея (бях доста дебела като дете). При мен глюкозата пада на 60 и 120 мин. Затова ендокринологът каза, че тялото ми няма нужда от тази глюкоза и веднага я трупа на сланинка. Спря ми захар, мед, глюкоза, фруктоза от сладки плодове, подсладители и подобни

# 546
kiki_ricki, при теб се вижда евентуален проблем
1. Инсулинът е изледван само на гладно, не сте го изследвали на първия и втория час
2. На гладно се изчислява НОМА индекс, която при теб е глюкоза*инсулин/22.5 става стойност 2.93, което се води в рисковата зона. >2,5 рискова зона. При тези изследвания е добре да се провери инсулин на 60 и 120 минути.
Това важи, както за сегашното ти състояние, така и за в бъдеще.  Защото хората с ИР са застрашени от диабет, ако не започнат хранителен режим, яйцеклетките се влошават като качество, от там и лош отговор на стимулацията, освен това има опасност при бременност от гестационен диабет и пак следва хранителен режим.
Относно за това, че заради това пълнееш. На мен също ми казаха, че от всеки грам пълнея (бях доста дебела като дете). При мен глюкозата пада на 60 и 120 мин. Затова ендокринологът каза, че тялото ми няма нужда от тази глюкоза и веднага я трупа на сланинка. Спря ми захар, мед, глюкоза, фруктоза от сладки плодове, подсладители и подобни

teri__90 как ви се виждат тези показатели, че много се замислих над това което сте писали

# 547
изследванто е правено през час вземане на кръв. Пълнея от ориз мазно пържено захар и тестяно от какао плодове картофи боб зеленчуци и млечни не дебелея. правила съм си достатъчно експерименти със себеси и знам кое мекара да пълнея и кое не. Но аз работя само лятото това също е проблем за мен защото работат ми зимата е цял ден пред PC. Бащами беше със диабет когато се разболя от рак и от него имам машинка за мерене припадала съм сама в къщи от ниска захар нз в момента в които е паднала колко е била и колко време съм била вбесъзнание но когато успях да стана можеби десетина мин след като се осфестих захарта ми беше 1,5. Колко са верни глюкомерите незнам но съм убедена че единственото което ми причинява напълняване е дуфастона. Бях на режим с които свалих и задържах доста кг за година номи се наложи да пия дуфастон и пак  си и върнах. от 6 дни пия дуфастон заради трансфера и съм съсъ 5 6 кг огоре не съм ходила до WC от два дена . Такаче дай боже да забременея сега и двете ембриончета дасе хванат да си ги родя успешни живи здрави две дечица и тогава пак ще мина на този режим и ще се оправят нещата. И намен не ми се иска да ми тежат кг на кръста и краката но не мисля че факта да искарат само 3 зрели яйцеклетки е кг. За мен трябваше да се изчака още малко. Очакваха от мен да станат фоликулите на кисти но нищо подобно. Очакваха от мен заради кг да не се повлия добреот лекарствата  а дори ми ги вдигнаха 2 и 3. Незнам. Дай боже при всички този месец да чуем добрите новини. това е моят месец скоро имам и рожден ден такаче се надявам да е моят щастлив месец.

# 548
Mikaela, според мен са ти супер резултатите. Интересно, че почти не се вдига глюкозата, но пък това не е натоварило панкреаса и инсулинът е добре.
kiki_riki, права си. В момента чакаш хубавата вест и оптимизмът само би помогнал. Дано е хубав месец за всички ни.

# 549
Mikaela, според мен са ти супер резултатите. Интересно, че почти не се вдига глюкозата, но пък това не е натоварило панкреаса и инсулинът е добре.
kiki_riki, права си. В момента чакаш хубавата вест и оптимизмът само би помогнал. Дано е хубав месец за всички ни.

teri__90, Благодаря много!

# 550
Момичета, стискам ви палци за + тестове и пухкваи бебета !
Кики, какъвто и да е резултата от този опит, те съветвам да преустановиш посещението в тази клиника.

# 551
Нека приключа с тях ще ви кажа кой са. Друго да ви кажа днес сутринта когато ходих до тоалетната като се забърсах имаше много малко кафеникафо зацапване мислих че ми се превижда но имах и съвсем малко на превръзката( носаги заради утрогестана). Та дано това е за хубаво ако сме по учебник днес трябва да е финала на имплантацията. Стискайте палци и аз ви стикам мили дами.

# 552
Запис и от мен.Днес ми е 8 ми ден от ЗЕТ на две тридневни снежинки,засега нямам никакви симптоми освен болезнени гърди.Стиснати палчета и от мен за много ++++ тестчетааа😊😊😊

# 553
Ехаа, това е хубава новина за начало на деня! Успех Кики!
Успех на всички!👍👍👍

# 554
Момичета тези от вас които сте били в Щерев ,а и по принцип , по къс протокол как стартирахте ? Докторката ми лаза като ти дойде на 1 ден звъниш в клиниката и почваме от 2 ден на Ц. Днес ми дойде звъня в клиниката ,казвам че така са ми казали и тези от рецепция ми викат ми както сте се разбрали , идвате утре и чакате . Нито ми искаха данни да ме вкарат в системата дори като деда знам съобщение ,че ще отида утре (не записвали часове ) и малко съм объркана . Другото което е аз съм с много болезнен Ц сутринта станах и пих едно хапче и ги попитах пак на рецепция утре като стана ако много ме боли (защото ако ме боли НЗ как ще стигна до болницата ) мига ли да пия нещо ,ще ми взимат ли кръв за хормоните преди да ми назначи стимулацията и т.н и те ми казаха ,че нищо не мига да ми кажат ..... д-р днес не е в клиниката да искам обаждане по късно вечерта и не знам какво да правя и кой да пита ... . Моля споделете при вас как е било ? 🤗

Общи условия

Активация на акаунт