Професия учител - 5

• 44 150
  • 803
  •   1
Отговори
# 420
  • Шумен
Абе глупости, смятай какъв шеф са ви спуснали, щом тоя ръси такива глупости - той не признава заповедта на стария за увеличението ли   или какво?!  Поредната калинка. Отивай в Инспекцията по труда и питай, най-сигурно  е там.

# 421
да се подпише счетоводителката. А и да не се подпише, хич да не ти пука. Никой не гледа книжките, когато се пенсионираш, само УП бележките гледат.

# 422
  • Шумен
Аа, при новия шеф и тя ще откаже . Новият шеф като нищо ще си смени екипа, както се казва.  В ИТ с книжката, да видят какво е написал в полето, ако изобщо нещо е написал. По принцип е така, няма особено  значение,  дали е вписано в книжката, ама що да го оставя тоя да се прави на интересен?

# 423
Аз започнах преди..почти 30 години.Много трудно, все връзки трябват и ако нямаш, накрая става случайно, ако стане. При мен стана случайно, но и защото условията хич не бяха добри. В частно училище, по цял ден там, а заплащането оскъдно. В края на всяка година ни освобождаваха от работа, за да не плащат и на 15.09. пак ни назначаваха. Изобщо беше кофти. Чак като набрах опит се оправиха малко нещата. Но все пак работата е много, напрегнато е, учениците си правят каквото искат, трябва да хабиш много нерви, за да ги държиш изкъсо и да не ти провалят часовете.
Сега не съм в системата, работя друго, но все пак още се занимавам и с ученици, макар и съвсем слабо като частен учител. Мисля да преустановявам, чувствам се изцедена от тази професия.

# 424
  • Балчик
Вие с квалификация учител по икономически науки ли сте?
Да. Това е по-добрата Ви възможност щом и Вие сте икономист, защото има много професионални икономически предмети, които може да водите, освен предприемачеството. А технологии и предприемачество е само един предмет. Ако няма много паралелки, няма да формира катедра, освен ако не комбинирате с ИТ и математика. Но тогава защо Ви е квалификация, нали имате по математика? Предприемачеството ще Ви допълва норматива. Или Ви предлагат  само предприемачество?

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 18:02 от Джемма

# 425
Благодаря за мненията! При пенсиониране на една от колежките и поискаха трудовата книжка за справка. Намерих и други колеги, които са в моето положение. Ще се съберем и групово ще повдигнем отново въпроса.
Явно ги сварих неподготвени Astonished

# 426
  • Балчик
Благодаря за мненията! При пенсиониране на една от колежките и поискаха трудовата книжка за справка. Намерих и други колеги, които са в моето положение. Ще се съберем и групово ще повдигнем отново въпроса.
Явно ги сварих неподготвени Astonished

Не е Ваше задължение да търсите стария директор, нито да уговаряте новия да подпише. Това е задължение на ЗАС, длъжен е да отрази всички промени в трудовата книжка, а как- негов проблем. Обърнете се към синдиката или инспекцията по труда.

# 427
  • София
Здравейте. При мен новините са лоши. Най-после благоволиха да ми кажат, че няма да остана. Причини не ми казаха, но предполагам, че е заради 1 дете, което ме обвини, че съм му била одрала ръката без да съм. Така са изгонили същите тези родители 1 госпожа в детската градина. Директорката ни беше гледала камерите, видяла е, че абсолютно не съм го докоснала и в крайна сметка ме махат..млад учител съм със стаж 1,6 г. Като цяло изкараха,че имам проблем с дисциплината, а не толкова конкретната случка. Има и други причини според мен- с 2 малки деца съм, не мога да замествам, случвало се е 2-3 пъти да откажа, взимала съм и 3 болнични за годината. Имаше и една събота, в която отказах да отида пак поради причина,че няма кой да ми гледа децата. Според вас така изброено, кое е натежало, за да вземат това решение. Чудя се за себе си, за да си направя съответните изводи занапред.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 05:49 от nimfi4ka

# 428
Не унивай, децата ще пораснат! Всяко зло за добро!

# 429
Нимфичка, съжалявам за лошото развитие на нещата. Може просто да си имат човек за мястото и да се чудят какво оправдание да измислят пред теб. Не е прецедент директорите да ги натискат за места.

# 430
  • София
Аз бях писала, директорката е решила да пести от бюджета и е предложила на някои класни да поемат часове и на занималня като им плаща лекторски. До тук разбрах, че 4 са се съгласили..така че явно лош късмет.

# 431
  • European Union
Поне се успокой, че не е лично срещу теб.
Аз не бих си записала детето на занималня, водена от учителката му. Представям си колко сили и енергия ще има тази жена. Ако е за ден-два става, но за цяла година е непостижимо. Физически е възможно, но ще си е чисто отбиване на номера.

# 432
  • Майничка
Това за начален или за прогимназиален курс?
При племенника ми класната му води учебните часове от занималнята (самоподготовката я води друг учител), но тя не води музика, дом.бит и физкултура.

# 433
  • Пловдив
Аз навремето си спомням, че в първи клас часовете по самоподготовка ми ги водеше класната - два часа бяха май. Обаче пък часовете по ФВС и ДБТ тогава ни бяха при други учители.

# 434
Обявиха две места за занималня. И двете са по чл.67, което значи на постоянен трудов договор, нали?
Искат копие от сертификати, грамоти и т.н. Аз имам един сертификат от   eTwinning. Него да го давам ли? Имам преминато обучение за 1 кредит, но още не са ни дали сертификат.  Него как да го включа, след като не е издаден?

Общи условия

Активация на акаунт