Професия учител - 5

• 44 142
  • 803
  •   1
Отговори
# 435
Да, чл. 67 е за постоянно място. Давай всичко, което имаш. Успех ти желая.

# 436
Приключих с училището. Заповедта е от 16.07., чл.325 (1) т.5 от КТ.
Причини: завръщане на титуляра.
А видях, че има заповед и на титуляра по взаимно съгласие.
Изрядно ли е всичко според вас? Уж завръщане на титуляра, пък той не се връща. Малко ми е объркано.   

# 437
  • Пловдив
Титулярът явно се връща за ден - за да те освободят теб, след което явно си подава и той молбата за напускане

# 438
Да, чл. 67 е за постоянно място. Давай всичко, което имаш. Успех ти желая.

Докато не отидеш на интервю и там ти заявят "по принцип е за постоянно, но първата година ще е временен да видим дали ще се сработим и тн", разбирай дали ще те одобрят.Последните години май всички започнаха с тази порочна практика с временните договори. В крайна сметка си има изпитателен срок, ако не те одобрят винаги могат да те освободят. Нас като сезонни работници ни третират.

# 439
  • Пловдив
Не е точно временен договор, а с изпитателен срок - навсякъде го има, не е само в системата на образованието

# 440
Не е точно временен договор, а с изпитателен срок - навсякъде го има, не е само в системата на образованието
Не е така. Едно е постоянен договор с  изпитателен срок , друго е временен (най -често 1 година), той пак си е с изпитателен срок.

# 441
  • Пловдив
Временният договор е най-малкото по друг член от КТ - член 68.

# 442
Временният договор е най-малкото по друг член от КТ - член 68.
Аз членовете ги знам много добре. Не е необходимо да ги цитираме. Говоря какви са практиките на директорите. Уж е постоянен отиваш на интервю, то се оказва че е мястото е постоянно, но ще те назначат на временен за 1 г. и ако те одобрят след като ти свърши временния  ще ти го направят постоянен, или ще те пуснат на борсата
3 месеца за да се спести някой лев от делигирания бюджет. Така имат право 3 години да ти го удължават с по 1 година.

# 443
  • Пловдив
Барбарона, няма как да е по член 67 и да е временен договор. Използват си директорите правото на изпитателен срок. Това е.

# 444
Едно писмо на началника на РУО София-град по въпроса.
Прецизиране работата в областта на трудовото законодателство

# 445
  • Ямбол
Не заминаха ли в историята тези едногодишни договори. Има изявление на министъра, да не се назначават на срочни договори учителите, защото учителската работа не е сезонна. Или със срок на изпитване и после остава постоянен, или директно постоянен. Бих сигнализирала, ако ми пуснат такъв договор. Още преди 10+ години ме назначиха на срок на изпитване и след по-малко от 6 месеца, договорът ми стана постоянен.
Ето, Дидева ме е изпреварила, точно това имах предвид.

# 446
  • София
Аз бях на такъв договор за 1 година. Всички колеги са били на такъв първата година, после го правят постоянен или както при мен го прекратяват.
За класните, които ще водят занималня: Разбрали са се по две да поемат 1 занималня и ще се редуват. Едната 1 седмица, после другата и така. Така ще си докарват по още 400 лв на месец долу-горе.

# 447
Барбарона, няма как да е по член 67 и да е временен договор. Използват си директорите правото на изпитателен срок. Това е.
Вижте, явно оставам неразбрана. Ще се изразя така: В обявите пише 67 ,но като отидеш на място се оказва ,че не е 67, а 68, ако се харесате евентуално другата година и след 3 години може да стане 67-ако държите да се изразявам с членове,но мисля, че по -ясно за всички е срочен или безсрочен (постоянен).Явно не сте се сблъсквали с това явление срочен договор, което ме навежда на 2 мисли а) или сте в системата на образованието отдавна ,когато още не е била използвана тази практика б)  сте изключително голям/а връзкар/ка за да ви назначат директно по 67.

Аз бях на такъв договор за 1 година. Всички колеги са били на такъв първата година, после го правят постоянен или както при мен го прекратяват.
За класните, които ще водят занималня: Разбрали са се по две да поемат 1 занималня и ще се редуват. Едната 1 седмица, после другата и така. Така ще си докарват по още 400 лв на месец долу-горе.

Всички, които нямаме чичо владика сме били на такива договори.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 17:35 от AnMary

# 448
  • Пловдив
Барбарона, в интерес на истината, минала съм и през трите точки на член 68, преди да ме назначат по член 67. Имах възможност през зимата да се явя на интервю в друго училище - обявата си беше съвсем коректна, постоянно място, но със срок на изпитване.

# 449
Не заминаха ли в историята тези едногодишни договори. Има изявление на министъра, да не се назначават на срочни договори учителите, защото учителската работа не е сезонна. Или със срок на изпитване и после остава постоянен, или директно постоянен. Бих сигнализирала, ако ми пуснат такъв договор. Още преди 10+ години ме назначиха на срок на изпитване и след по-малко от 6 месеца, договорът ми стана постоянен.
Ето, Дидева ме е изпреварила, точно това имах предвид.

Не са в историята.Напротив.С пълна сила важат. Всеки септември излизат от инспекции по труда , синдикати, министри и тн. по интервюта да обясняват как не трябва да се третира учителят като сезонен работник, но при условие,че закона го позволява директорите го практикуват. "Като не ти харесва не се съгласяй. За твоето място чакат още 10 човека". Такава е логиката.

Общи условия

Активация на акаунт