Професия учител - 5

• 44 128
  • 803
  •   1
Отговори
# 480
  • В едно голямо сърце
Аз в момента карам - доволна съм
Може ли малко повече информация как протича?

# 481
  • Пловдив
Лекциите обикновено са през уикенда или в неучебно време. Досега само по единия предмет трябваше да изпратим разработка, по останалите дисциплини още в момента имахме задачи, с които да ни оценят. През септември ще имаме още две занятия и започваме да правим дипломната работа.

# 482
  • Балчик
**Ice_Kiss**, зависи от специалността. При нас са само готвачи и имаме в 8 и 9 клас предприемачество, по 1 час седмично. В 10,11 и 12 нямат. Ако са икононическа паралелка, тогава вероятно е и в 11,12 клас.

Като отворихте дума за ПКС, някой да сподели, моля, как минава изпита за 4 ПКС. Аз не можах да отида на подготвителния курс, тъй като бях на друго обучение по същото време. Имам конспект с 10 въприса, които ще разработя. Но все пак, ще ми е полза да споделите как мина при Вас. Помня, че миналата година се обсъждаха, но тогава не ме вълнуваше и го пропуснах между редовете. Благодаря.

# 483
  • Пловдив
Джема, аз съм се явявала по чужд език и едва ли ще съм ти от полза. При мен в ПУ беше тест, с практическа насоченост - методика.

# 484
  • В едно голямо сърце
Лекциите обикновено са през уикенда или в неучебно време. Досега само по единия предмет трябваше да изпратим разработка, по останалите дисциплини още в момента имахме задачи, с които да ни оценят. През септември ще имаме още две занятия и започваме да правим дипломната работа.
А колко дисциплини имате? Каква е вашата специализация?
Джемма, аз се явих миналата година за 4 ПКС към ДИПКУ, има конспект с 7-8 теми по методика, в началото пишеш по тях обща методика и после всеки пише конкретно по предмета , който преподава!

# 485
  • European Union
Джемма, тази година и 11 клас трябва да учат предприемачество, защото са по старата програма.

Аз също съм се явявала по чужд език, но в София. Пише се по някакъв въпрос. Като едната част от отговора е теория, т.е обясняваш как трябва да бъде методически, а във втората част - как бих го приложила в час.

Не бих се записала на курс по БДП. Ако много държат, да ми сложат в норматива 32 часа час на класа и четирите часа БДП да ги разпределят на който искат. Тези квалификации по БДП не са постоянни. Важат 2 или 3 години, не съм съвсем сигурна, и после трябва пак да се кара курс. Моето лично мнение е, че такива курсове трябва да карат само учители, които не са шофьори (нямам представа какво различно нещо от правилника за движение по пътищата могат да преподават и защо пък важи само две години). Но никой не ме пита.
В нашето училище платиха курса на всички класни на 8 и 9 клас. Тази година ще го изкарат новите класни на 8 клас. Когато дойде моят ред, ще откажа да отида.

# 486
  • Пловдив
Айс Кис, специализацията ми е Управление на иновациите в образователните организации. По спомени 12 или 13 дисциплини, три бяха само лекции.

Кети, при нас в среден и горен курс има 4 или 5 човека, които още навремето са изкарали курс за БДП, и сега периодично си го подновяват. Освен това тези колеги избягват да ги правят класни точно с идеята, за да могат да взимат БДП. Преди десетина години имаше една голяма група колеги, които ги пратиха на такова обучение - е, никой от тях след това не взе такива часове.

# 487
Джемма, тази година и 11 клас трябва да учат предприемачество, защото са по старата програма.

Аз също съм се явявала по чужд език, но в София. Пише се по някакъв въпрос. Като едната част от отговора е теория, т.е обясняваш как трябва да бъде методически, а във втората част - как бих го приложила в час.

Не бих се записала на курс по БДП. Ако много държат, да ми сложат в норматива 32 часа час на класа и четирите часа БДП да ги разпределят на който искат. Тези квалификации по БДП не са постоянни. Важат 2 или 3 години, не съм съвсем сигурна, и после трябва пак да се кара курс. Моето лично мнение е, че такива курсове трябва да карат само учители, които не са шофьори (нямам представа какво различно нещо от правилника за движение по пътищата могат да преподават и защо пък важи само две години). Но никой не ме пита.
В нашето училище платиха курса на всички класни на 8 и 9 клас. Тази година ще го изкарат новите класни на 8 клас. Когато дойде моят ред, ще откажа да отида.

не важат 2 години, безсрочни са

# 488
  • В едно голямо сърце
tonitabrandtner благодаря много за информацията! Питам , защото колежка го изкара в ДИУУ и каза , че била 3 дни на лекции другото изпращали по имейл, след което следвала дипломна работа!

# 489
  • Пловдив
Това за София ли става въпрос? Защото моя колежка каза същото. При нас си се проведоха обученията. Дори едното беше онлайн, тъй като преподавателят работи в САЩ - интересно беше.

# 490
  • В едно голямо сърце
Да, за София! Аз също съм се насочила към такава специализация и за това питам!

# 491
Благодаря Ви, Джемма! Надявам се да се размина с квалификацията "технологии и предприемачество"!
Една квалификация никога не е излишна. Не си я спестявайте! Wink
Знам, но точно технологии е много далеч от мен Simple Smile По-добре да изкарам една специализация за 3 ПКС! Има ли такива от вас, които са изкарали 3 ПКС към Пловдивски университет?
В такъв случай квалификацията би имала значение, само ако не ви достига норматив, тъй като би дала възможност за водене на допълнителни предмети.

# 492
  • Пловдив
Аз миналото лято онлайн бях кандидатствала, за друга програма, но явно не се сформира група за нея. Януари месец получих информация, че се сформира тази за иновациите и една за началните учители, която мен обаче не ме устройва. На организационната среща питах секретарката на Департамента дали има шанс да тръгне още нещо, но май чак за догодина ще пуснат група.

# 493
  • Балчик

Както казах, при нас са само готвачи и тези по старата програма изобщо не учат предприемачество.

Благодаря за отговорите.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 15:39 от Джемма

# 494
  • В едно голямо сърце
Ще подам заявление за няколко, които ми допадат и ще изкарам тази, за която се сформира група Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт