Професия учител - 5

• 44 136
  • 803
  •   1
Отговори
# 465
не, няма да се разминеш...
За този нов предмет има допълнително изискване, което влиза в сила от тази учебна година. Не коментирам дали е умно или малоумно, сега да не ми се нахвърлите ....

Не си спомням какво беше точното му име, обаче учителка със стаж и диплома по икономика, го кара това допълнителното в Дипку.

На мен самата ми предложиха да взема такива часове в местни училища. Но с условие да изкарам това обучение.
Имаше 1 година гратисен период, който вече приключи.

# 466
  • Добрич
Благодаря Ви, Джемма! Надявам се да се размина с квалификацията "технологии и предприемачество"!

Когато нормативът е пълен с 50% + 1 час по предмети, за които учителят има необходимата квалификация, съвсем законно може да си допълва катедрата с предмети, за които няма квалификация и заплатата му е на правоспособен учител. Ако обаче говорим за лекторски, тогава се плащат като на неправоспособен.

В малките населени места /селските училища/ това е обичайната практика. Там няколко учителя трябва да покрият всички учебни предмети и няма как да има правоспособни по всичко.

# 467
  • Балчик
Благодаря Ви, Джемма! Надявам се да се размина с квалификацията "технологии и предприемачество"!
За нищо. Директорът ми препрати писмо, в което ни канят в група във фейса за учители по предприемачество, ако Ви представлява интерес:
https://www.facebook.com/groups/2463404190336839/
За момента само разпределение е качено.
Аз трета година ще преподавам предмета.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 20:30 от Джемма

# 468
Откога искат магистърска степен за учител ЦОУД? Значи ли, че с бакалавър не мога да кандидатствам според вас?

# 469
  • Добрич
тинити, можеш да кандидатстваш. Най-вероятно "техният" човек е магистър. Никой не може да те спре да си занесеш документите или да не ти ги приеме.
Директорите често използват най-различни прийоми, за да намалят броя на кандидатите.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 20:42 от Вела

# 470
тинити, можеш да кандидатстваш. Най-вероятно "техният" човек е магистър. Никой не може да те спре да си занесеш документите или да не ти ги приеме.
Директорите често използват най-различни пройоми, за да намалят броя на кандидатите.
Добре, благодаря.
Дано не ви досаждам, но покрай търсенето на работа ще имам въпроси пак и ще пиша.

# 471
  • Майничка
Аз бях на такъв договор, но не бях наясно. Защото е за неопределено време до завръщане на титуляра.

Скрит текст:
"В качеството Ви на работодатели, имайте предвид, че учителската длъжност няма характер на временна, сезонна или краткотрайна по смисъла на чл.68, ал.3 от Кодекса на труда, а е работа с постоянен характер.

Предвид изложеното Ви уведомявам, че срочни трудови договори, сключени в  нарушение на чл.68, ал. 3 и 4 от Кодекса на труда се смятат за сключени за неопределено време."

Тинити, в твоя случай няма нищо, противоречащо на КТ. Виж, ако заместваната от теб колежка беше напуснала, без да се върне на работа, би следвало твоят договор да се трансформира в постоянен.

# 472
  • В едно голямо сърце
Джемма и на мен ми бяха изпратили това писмо! Знам, че часовете в 8 клас са по 1 в професионалната ни паралелка, в 9 поне при нас не се изучава, как са разпределени часовете в 10, 11, 12 в зависимост от профила, имате ли представа?

# 473
Аз бях на такъв договор, но не бях наясно. Защото е за неопределено време до завръщане на титуляра.

Скрит текст:
"В качеството Ви на работодатели, имайте предвид, че учителската длъжност няма характер на временна, сезонна или краткотрайна по смисъла на чл.68, ал.3 от Кодекса на труда, а е работа с постоянен характер.

Предвид изложеното Ви уведомявам, че срочни трудови договори, сключени в  нарушение на чл.68, ал. 3 и 4 от Кодекса на труда се смятат за сключени за неопределено време."

Тинити, в твоя случай няма нищо, противоречащо на КТ. Виж, ако заместваната от теб колежка беше напуснала, без да се върне на работа, би следвало твоят договор да се трансформира в постоянен.
Аз няма как да знам дали се е върнала дори за ден. Просто видях и нейната заповед, като моята, считано от 1 август се прекратява договора. Пишеше,че е по взаимно съгласие. А къде всъщност пише, че се закрива щата?

# 474
  • Ямбол
Като стана дума за квалификации, нашата директорка ни заяви, че от тази година всеки класен ще си кара часовете по безопасност на движението и ако няма правоспособност, да си изкара. Досега ги взимаше тя и заместниците. Но явно нещо я разубеждава. Не мисля, че съм длъжна да карам такова обучение, особено за своя сметка, особено заради един час годишно. Смятам да си направя оглушки. Сред вас има ли такива, които имат право да водят такива часове и ка се придобива това право?

# 475
С квалификационен курс. С минимум 1 кредит, но някои директори се застраховат, и искат с два кредита.

И аз считам, че не могат да те задължат. Но могат да ти откажат часа, ако нямаш квалификация. Или като вариант е, да искаш училището да ти заплати квалификацията.

# 476
При нас класните карат часовете по безопасност на движението. И точно заради изискването за правоспособност трябва да е преминато съответното обучение. Нашата директорка реши целият колектив да се обучи - все пак не се знае през следващата година кой ще стане класен. Добре, че го направи - ето, тази година ще имаме по-голям прием, съответно - ще има и нови класни ръководители. Но всички имаме вече документ. Обучението е по обичайния начин, получаваш и 1 кредит.

# 477
Една квалификация никога не е излишна. Не си я спестявайте! Wink

# 478
  • В едно голямо сърце
Една квалификация никога не е излишна. Не си я спестявайте! Wink
Знам, но точно технологии е много далеч от мен Simple Smile По-добре да изкарам една специализация за 3 ПКС! Има ли такива от вас, които са изкарали 3 ПКС към Пловдивски университет?

# 479
  • Пловдив
Аз в момента карам - доволна съм

Общи условия

Активация на акаунт