Професия учител - 5

• 44 372
  • 803
  •   1
Отговори
# 75
Вела,
Моите спомени са, че от Твоят час се удържаха пари, ако отсъства над ... Май беше 25% за месец, може и друг да е бил процентът. Моите не са го стигали, освен едно дете, но то имаше заболяване и си беше с документ така или иначе.

# 76
В крайна сметка, се оказа, че сайтът на РУО не се актуализира периодично. Обявите за свободни места се залепят на табло в Инспектората. След разговор с началника на РУО се оказа, че трябва да отида директно при директора. Инспектората няма нищо общо с наемането на кадри и не посредничи по никакъв начин.

# 77
  • Пловдив
Аминка, мисля, че това ти го обяснихме, но не си го разбрала. Директорите са длъжни да подадат обява в РУО, а самото РУО да я публикува, за да стигне тя до колегите. Оттам нататък кандидатите си подават документи в училището, в което има място, и директорът си избира човек.

# 78
Аминка, мисля, че това ти го обяснихме, но не си го разбрала. Директорите са длъжни да подадат обява в РУО, а самото РУО да я публикува, за да стигне тя до колегите. Оттам нататък кандидатите си подават документи в училището, в което има място, и директорът си избира човек.

Това го разбрах. Само се върнах, да информирам, че не е "оттам нататък". Simple Smile

# 79
  • Добрич

Това го разбрах. Само се върнах, да информирам, че не е "оттам нататък". Simple Smile

amy_nika , вече си разбрала, че директорът е длъжен да обяви свободните места и в РУО и в БТ. Както писаха по-напред, често конкурсите са фиктивни, защото предварително е решено кого ще назначат. За това ли говориш? Да се уговориш предварително с директора, ако се освободи място да назначи теб.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 14:04 от Вела

# 80
  • Пловдив
А как точно е оттам нататък, според теб?

Вела, ти ли по-рано спомена за случай, в който ви е направило лошо впечатление подаването на документи, без да имате свободно място? Оставам с впечатление, че явно в Кърджали това е редовна и нормална практика, щом чак и началникът на РУО я праща при директора.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 15:06 от tonitabrandtner

# 81
  • Добрич
Да, аз споделих за такъв случай.
То си е ясно, че началникът на РУО не назначава. Ако в Кърджали е масова практика да уговарят предватително назначенията, може затова да я праща при директора. Обаче би трябвало поне да се очаква да се освободи място. Иначе е безмислено.
А и тя писа  че няма педагогическа правоспособност.

# 82
Има, няма това е. Длъжен е. Пускат места и не знаеш кои са заети предварително.

# 83
Има, няма това е. Длъжен е. Пускат места и не знаеш кои са заети предварително.

Което тотално обезсмисля, да ходиш да ги гледаш тия места в РУО. Щом всичко зависи от директора - отиваш направо при директора.

# 84
  • оттам, откъдето започва България
Тц, не мисля че зависи от директора, рядко се оставя възможност той да назначава. На директора друг от по-високите етажи се обажда.

# 85
Тц, не мисля че зависи от директора, рядко се оставя възможност той да назначава. На директора друг от по-високите етажи се обажда.

Кой имаш предвид? Някой партиен лидер ли? Grinning

# 86
amy_nka- щом имаш желание , иди при директорите. Може пък да те приеме и да ти каже как стоят нещата.

# 87
amy_nka- щом имаш желание , иди при директорите. Може пък да те приеме и да ти каже как стоят нещата.

Да, така само си гадая... Ще се пробвам. Simple Smile

# 88
  • Добрич
Да, юридически директирът назначава,  но и него може да го "натискат" отгоре. Помня за директор на детска градина, дето за три места на пенсионирани учители от общината и РУО различни специалисти  го  натискаха за пет различни учителя, та се беше видял в чудо....
Знам за "партийни" назначения, както и за назначения със спонсорство.

# 89
За съжаление и аз знам. Преди години ми беше много мъчно, защото подавах документи на много места всеки септември месец и удрях на камък. Накрая един познат, който беше директор ми помогна. Помощта му се изразяваше в това да се чуваме и да ми казва кои са реални, защото за другите нямаше смисъл да обикалям напразно.

Общи условия

Активация на акаунт