Различна сексуална ориентация

• 19 591
  • 591
  •   1
Отговори
# 15

Питам се как ще реагирате например, ако сте на разходка с детето ви и видите двойка мъже или жени да се целуват? Ще помолите да не гледа (детето) или ще ще обясните, че е нормално. Всеки има право на избор.

Няма да обясня, че е нормално, защото не е. Различната сексуална ориентация е отклонение от нормата все пак. Ще обясня, че се случва нещо да се обърка в главите или гените на някои хора се получават такива  отклонения от нормата.

# 16
Имах една леля, разходи ме из града веднъж с нейната дъщеря, и видяхме едни да се натискат ,тя реагира,че тези неща са за в къщи,  а там сигурно се  държат като куче и  котка.
Всъщност да се гушкат и целуват прилича на младежи , на зрели хора някак не вървят любовни  трепети   и публичност.Най-малкото защото не е толкова красиво вече.Нежност се изразява  и без да си бъркат до сливиците.Ама щом някои са решили...За тяхна сметка си е показното, а обяснението е ясно ,дадоха го вече  и тук.

# 17
Т.е. не би имало значение за вас дали е жена за вашия син или мъж?

# 18
Зависи ли от мен? Да направя нещо ако да.
Като е не защо трябва  да  правя нещо или вземам отношение.

# 19
  • София
Би ли пояснила, не разбрах въпроса ти?

# 20
Аз имам много приятели от LGBT общността и съм застъпник на правата им- с нищо не ги различавам от другите. И да- ще обясня още от бебе на детето ми, че има различни семейства: с две майки, с двама татковци, с мама и татко, с баба и мама без татко и т.н. Искам да го науча това да не му прави впечатление, както навремето родителите ми купуваха от чужбина тъмнокожи кукли барби за да ми покажат, че НЯМА РАЗЛИКА Simple Smile в моето детство на хората с различен цвят на кожата се гледаше подозрително, сега пък е така със сексуалната ориентация- винаги ще има хора които не приемат различното и насаждат омраза...

# 21
За мен е важно дъщеря ми да обича и да бъде обичана и уважавана от човека до себе си, полът му е последното, което има значение.

По темата допълвам - прекалено сексуално поведение на публично място не одобрявам, без значение каква е двойката, но прегръдка, целувка са ми ок.

# 22
  • София
От съвсем малка дъщеря ми е възпитавана, че няма разлика м/у различните видове двойки, всички са нормални. Така че в случая нищо няма да кажа, няма да ни направи никакво впечатление.

По-скоро ще се учуди от това, че някой държи сметка на друг човек кого да обича.
Абсолютно същото е при нас, възпитаваме я по същия начин.

Знае, тъй като сме говорили по темата, че ако един ден тя самата реши да е с жена, вместо мъж, за нас няма да има значение и пак ще я обичаме. Лично за мен като родител е важно дъщеря ми да е щастлива в личния си живот, а полът на човека до нея ми е безразличен.

Иначе и аз не одобрявам прекалената демонстрация на сексуално поведение, без значение от ориентацията. Засега сме се натъквали основно на хетеро двойки, на които понятието ''интимно'' нищо не им говори.

# 23
Когато си млад - примерно в гимназията- обаче не се замисляш и не ти прави впечатление че другите гледат- спомням си аз как бях- светът не съществуваше- само аз и момчето с което съм Simple Smile Постоянно се натискахме, една вечер дори правихме секс в автобус 94 Grinning - имаше 3-4 пътници, а ние най отзад. Сега си давам сметка, че е било ужас това поведение , но някак си като си тийнейджър си някъде в космоса хахахахаха

# 24
В случай, че попита, ще обясня, че това не е нормално и ще насоча разговора в друга посока.

# 25
В случай, че попита, ще обясня, че това не е нормално и ще насоча разговора в друга посока.
Мисля, че и аз също. Извинявам се предваритерно, но не бих искала.

# 26
  • Буркина Фасо
От съвсем малка дъщеря ми е възпитавана, че няма разлика м/у различните видове двойки, всички са нормални. Така че в случая нищо няма да кажа, няма да ни направи никакво впечатление.

По-скоро ще се учуди от това, че някой държи сметка на друг човек кого да обича.
така си мислиш, че не те е връхлетял подобен проблем.
ако дъщеря ти ти доведе снаха друга песен ще запееш.  Laughing
иначе сега всичките сме уж толерантни и влизащи в положението.

# 27
Аз имам много приятели от LGBT общността и съм застъпник на правата им- с нищо не ги различавам от другите. И да- ще обясня още от бебе на детето ми, че има различни семейства: с две майки, с двама татковци, с мама и татко, с баба и мама без татко и т.н. Искам да го науча това да не му прави впечатление, както навремето родителите ми купуваха от чужбина тъмнокожи кукли барби за да ми покажат, че НЯМА РАЗЛИКА Simple Smile в моето детство на хората с различен цвят на кожата се гледаше подозрително, сега пък е така със сексуалната ориентация- винаги ще има хора които не приемат различното и насаждат омраза...

Ако твърдиш, че семейството с двете майки и двамата татковци е норма, ще се наложи после да му обясняваш и за алтернативата на пчеличките - епруветки, банки за деца, цветенца под наем и неща в този дух, защото разлика естествено има и тя е природно определена, няма нищо общо с това кой накъде го тегли сърцето и нагонът.

Иначе съм на 50+ години, започнах и завърших училище в държави от двете страни на Желязната завеса, а пътьом съм живяла и малко учила в България. В моето детство и на трите места на хората с различен цвят на кожата не се гледаше подозрително

# 28
  • София
Айде бе, и тук ли почнахте! Не ви ли стигат другите социални мрежи!

# 29
  • София
Бих обяснила, че всеки човек е различен и не е нужно да им се надсмиваме и т.н.
с това даваш стереотип. това ли мислиш наистина? че са за осмиване?

синът ми вече е достатъчно голям за да ме пита подобни неща, но ако ме беше попитал, бих му казала, че човек не бива да зяпа кой кого целува:)

Общи условия

Активация на акаунт