Различна сексуална ориентация

• 19 615
  • 591
  •   1
Отговори
# 540
  • София
MСветкавица, защо границата се поставя за сключването на брак? Кое точно прави хомосексуалните неспособни да сключат граждански брак ? Някаква форма на умствено изоставане ли имат, друго ли ...

Това е обяснено хиляди пъти, но хайде, пак ще го напиша.
СК или сключването на брак е закон, създаден за една част от обществото, отговаряща на строго определени условия- да са мъж и жена, за да могат да се размножават и което е по- важно, ДА ВЪЗПИТАВАТ и задават природния модел, който осигурява пълноценното и с минимум дефицити оформяне на човека.
Защото, / интернет И с такива изследвания е пълен/ е доказано, че липсата на единия представител на модела, го изкривява........

Накратко- умственото "объркване" при хомоиндивида, изразено в сексуално привличане към собствения пол,го прави негоден да възпита правилно отношение към ролята на другия пол, в живота на детето.
Това е причината, поради която хомочовекът не отговаря на условията, за да сключи брак.
Никой, обаче не му пречи да си сключи всички останали видове договори, ако отговаря на техните изисквания.

# 541

Защо се слагат граници за сключване на брак на вече сключили такъв? Това няма отношение към хомосексуалните и техните граждански бракове.
Защо се слагат граници на сключване на брак на близки роднини/ създаването на дете с увреждания не е причина, дете се създава и без брак, брак може да съществува и без дете. За да се избегне точно създаването на дете с увреждане. Предполагам и защото такива са моралните норми в нашето общество. А граница  е налична и на желаещи да сключат брак брат и сестра по на 60г., например- никого си нямат, обичат се ,привличат се, очевидно деца няма да правят,кои сме ние, че да забраним/. Заради моралната страна на въпроса.
Защо се слага възрастова граница за сключване на брак? За да са пълнолетни, да не се женят деца, и т.н.

В нито един от тези случаи не се твърди умствено изоставане, нали? Не, но тези случаи не могат да се съотнесат към сключване на брак между хомосексуални лица.

Отговарям ти в цитата.

Антоас7, процентът със сигурност е по-голям, но и със сигурност е нараснал значително, колкото по-голяма приемственост има. По-малко страх, повече хора излизат от сенките. Много съм съгласна с постовете ти, особено ме разсмя въпроса дали невежеството е вродено Simple Smile

Титина, какво те притеснява, че детето ти ще научи, че светът не е черно-бял, а че има и хора, които предпочитат собствения пол? Спокойно можеш да противодействаш на тази информация с хомофобски излияния вкъщи и да продължиш традицията хомосексуалните да се третират като второ качество хора.

АбсурТ, абсурдно е твърдението, че гражданския брак е създаден, за да се раждат деца. Деца се раждат и без брак. Бракът е най-вече юридически феномен и няма нищо общо с раждането на деца. Бабите, лелите, братовчедките, те не са ли жени, представляващи пола си? Къде ги забрави тях в теорията ти за липсата на единия пол?

# 542
Eleonora_27 Само в Европа, хората, които официално са определили сексуалността си като различна от хетеро, са 7 процента... така популацията на Eвропа днес е около 743 мил... сега сметни тези официални 7 процента от 743... Това е само Европа, а колко хора извън тези проценти не смеят да признаят своята сексуалност... хайде кажи сега, че не е стабилен процент!

Дай линк с динамична статистика.

Ти твърдиш, че това е постоянен процент. Какъв е бил процентът преди 20 години?

Предполагам е бил по-малък процента преди 20 години... поради страха на хората да признаят.

https://daliaresearch.com/counting-the-lgbt-population-6-of-euro … identify-as-lgbt/ Това е от 2017та....

# 543
Mama Nana, не мисля, че има опасност това да стане Simple Smile Все пак не става дума за някакви уникални предимства за тази група, а за равноправно отношение.
Не става въпрос за равни права, а за специални права. Какво пречи на една гей-двойка да живее заедно, да има деца и т.н., но не, трябва да има специално място в закон за това, трябва обществото да ги приема положително, иначе те се чувстват неравноправни.
Човек не може да има всичко и прави компромиси, поставя си приоритети. Има много семейства, които нямат брак, но живеят тихо и мирно, имат деца, грижат се за тях. Други, които имат брак са решили, че децата не са им приоритет и нямат, но пък животът им протича по друг начин. Нито едните, нито другите се чувстват повече или по - малко неравноправни.

# 544

Титина, какво те притеснява, че детето ти ще научи, че светът не е черно-бял, а че има и хора, които предпочитат собствения пол? Спокойно можеш да противодействаш на тази информация с хомофобски излияния вкъщи и да продължиш традицията хомосексуалните да се третират като второ качество хора.

Ти определено не си добре, искам да ми посочиш къде съм написала, че това са второ качество хора и съм споменала хомофобски излияния. Ако можеш престани да мериш хората съм собствения си аршин.

# 545
Eleonora_27 Именно, че нищо общо няма аутизма с хомосексуализма, както и с педофилия както и с това да искаш да се омъжиш за брат си... Вие тук една групичка се чудите какво да измислите вече в защита на остарялата си анти хомо концепция.. Хич не ме интересува педофилията дали е вродена, аз вече отговорих на този въпрос. Много неща са вродени и какво от това, къде е тука великия аргумент? Невежеството вродено ли е?
Все ми е тая, кой с кого ще си ляга и какво ще прави, но да се насажда в детето ми, че това е нормално...ами не е. Справка бозайници... Все ми е тази как някоя откачалка ще ме нарече.

Че кой го насажда на детето ти? Нали ти си там, ще обясниш, че това е извън всякакви норми и готово... нямаш проблеми Laughing
щ

явно не си чувала за очилище или нямаш деца, за да твърдиш такива глупости

и какви глупости твърдя? Имам дете и нямам нищо против един ден, когато ме попита, да му обясня, че има такива и такива хора и в хомосексуализма няма нищо, срамно, обидно или ненормално, защото от къде мога да знам, един ден и моето или твоето дете може да съобщи, че си пада по същия пол... и тогава какво правим?

# 546
и какви глупости твърдя? Имам дете и нямам нищо против един ден, когато ме попита, да му обясня, че има такива и такива хора и в хомосексуализма няма нищо, срамно, обидно или ненормално, защото от къде мога да знам, един ден и моето или твоето дете може да съобщи, че си пада по същия пол... и тогава какво правим?
Наистина на си в час. След като имаме приятелска хомосексуална двойка, дали не съм обяснила на детето си, как мислиш. Но то попита и тях, те също му обясниха, и то го прие за нормално.

Но беше много неприятно изненадано, че трябва да харесва само деца от собствения си пол, нещо, което се насажда от такива войствени индивиди като теб.

# 547

Защото, тук упорито се опитват да убеждават, че хомосексуализма е норма, също като хетеросексуализма.......

Никой не убеждава, че е норма. Убеждава се, че отношението към тези хора трябва да е нормално. Лошото отношение към хомосексуалните е в пряка връзка с лошото отношение към хората с увреждания. И двете групи се смятат за второ качество хора, на които не им се полагат равни права, защото се различават от А4. Дехуманизират се един вид.

# 548
Наистина на си в час. След като имаме приятелска хомосексуална двойка, дали не съм обяснила на детето си, как мислиш. Но то попита и тях, те също му обясниха, и то го прие за нормално.

Но беше много неприятно изненадано, че трябва да харесва само деца от собствения си пол, нещо, което се насажда от такива войствени индивиди като теб.

Май ти не си в час, защото не си разбрала нищо от това което казах... ти каза, че не искаш никой да насажда на детето ти, че това да си гей е нормално нали така... аз няма как да знам вие каква приятелска двойка имате и какво си обяснявала на детето ти... Аз казах, че бих обяснила на моето дете, че не е нещо ненормално да харесваш хора от собствения ти пол.

# 549
  • София

АбсурТ, абсурдно е твърдението, че гражданския брак е създаден, за да се раждат деца. Деца се раждат и без брак. Бракът е най-вече юридически феномен и няма нищо общо с раждането на деца. Бабите, лелите, братовчедките, те не са ли жени, представляващи пола си? Къде ги забрави тях в теорията ти за липсата на единия пол?

Абсурдно е твоето невежество, подплатено с твърдото и постоянно бягане от възможността да научиш и осмислиш нещо, за което има безкрайно много информация.

СК го има в интернет и ако се напънеш да го изчетеш, ще разбереш.
Накратко- пише, че е създаден за да осигури и
- особена закрила на децата;
Чети, бе, жено! Там пише с каква закрила се сдобиват тия деца.
Когато пишеш, че СК е юридически феномен, осъзнаваш ли значението на словосъчетанието и колко парадоксално звучи апломба ти, че нямал нищо общо с раждането на деца? Mr. Green

А, бабите, лелите и учинайките са жени, които в даден момент, помагат на родителя, останал сам да отглежда детето си. В никакъв случай не го заблуждават че расте в пълно семейство и че майката е просто един инкубатор някъде си.

# 550
  • Чужбина

Защото, тук упорито се опитват да убеждават, че хомосексуализма е норма, също като хетеросексуализма.......

Никой не убеждава, че е норма. Убеждава се, че отношението към тези хора трябва да е нормално. Лошото отношение към хомосексуалните е в пряка връзка с лошото отношение към хората с увреждания. И двете групи се смятат за второ качество хора, на които не им се полагат равни права, защото се различават от А4. Дехуманизират се един вид.

Ооооо, я стига глупости! Това са си твои проекции! Ти си тази, която се страхува от различните.

Кой се отнася зле с хомосексуалистите?

Имало връзка с хората с увреждания? Ти, честна дума, не си наред с главата! Изобщо даже не си наред. Живееш в някаква паралелна вселена и проектираш върху хората омразата и простотията си.

# 551
Лошото отношение към хомосексуалните е в пряка връзка с лошото отношение към хората с увреждания. И двете групи се смятат за второ качество хора, на които не им се полагат равни права, защото се различават от А4. Дехуманизират се един вид.
Хората с увреждания нямат общо с хомосексуалните. В повечето случаи първите страдат от някакво заболяване, което е пречка да се справят сами с условията на живот. Вторите са здрави прави хора, които честно казано не знаят какво искат.
Всъщност от такива сравнения и защита с аргументите, които чета, хомосексуалните НЕ ми стават по симпатични, напротив, затвърждава се мнението ми, че са извън нормата.

# 552
  • София

Напротив, ти във всеки пост пишеш, че хомосексуализмът е нещо нормално.
"Нормално" идва от "норма".
Ако хетеросексуалността е норма, то хомосексуалността не може също да бъде норма, защото е точно обратното на първото. И защото не отговаря на условията, на които отговаря хетеросексуалността, а тези условия са в основата на съществуването на човешкия род.
И тъй като вече се чудя как да ти обясня, че никой не отнема правата на никого, ще опитам така- правата вървят със задълженията.
Ако искаш да имаш право да караш самолет, трябва да имаш идеални слух и зрение, за да поемеш и изпълниш задължението си.
Ако не отговаряш на тези условия, няма да ти се разреши да станеш пилот и никой съд не би отсъдил, че гражданските ти права са нарушени или че някой те третира като второ качество човек.

За стотетн път- да си ляга всеки с когото иска, негова си работа какво прави под юргана.
Но, когато не може да изпълни задълженията, вменени на подписалите СК, да не се натиска и да иска специалната привилегия да се възползва от закрилата.
А, задълженията са- мъж и жена да отгледат и възпитат дете по природния модел "майка- баща".

# 553
Mama Nana, не мисля, че има опасност това да стане Simple Smile Все пак не става дума за някакви уникални предимства за тази група, а за равноправно отношение.
Не става въпрос за равни права, а за специални права. Какво пречи на една гей-двойка да живее заедно, да има деца и т.н., но не, трябва да има специално място в закон за това, трябва обществото да ги приема положително, иначе те се чувстват неравноправни.
Човек не може да има всичко и прави компромиси, поставя си приоритети. Има много семейства, които нямат брак, но живеят тихо и мирно, имат деца, грижат се за тях. Други, които имат брак са решили, че децата не са им приоритет и нямат, но пък животът им протича по друг начин. Нито едните, нито другите се чувстват повече или по - малко неравноправни.

Става въпрос точно за равни права. Днес само хетеросексуалните имат право да сключват брак с всичките юридически последствия. Това е дискриминация. Разбира се, че трябва да има закон, който да им позволява да осиновяват, да зачеват ин витро и други неща, които днес са запазени за хетеросексуалните. Това е равноправие на практика. И, разбира се, докато обществото ги третира като аутсайдери, те няма как да се чувстват равноправни.

Мама Нана, прочети отново. Сравнявам отношението към двете групи, не двете групи.

АбсурТ, норма и нормален са две различни думи. Нормата е правило в законен смисъл, нормален има повече значения - обичаен, коректен, приет, типичен. Няма как хомосексуалните да са норма. Те са по-скоро изключение, частен случай, извън общото. Но те са нормални хора с мисли, чувства и права. Не вярвах, че ще срещна човек през 2019, който да вярва, че е задължение на сключилите граждански брак да направят деца.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 18:55 от Fenris

# 554
  • Най-красивата страна
Най-доброто за едно дете е да расте в нормално семейство.
Майка и баща.
Самотна майка.Или баща
Майка и баба...

Но двама мъже хомосексуалисти да отглеждат дете  е издевателство над детската психика.Не е нормално.
Нито един мъж не може да замени жената майка.
А ролята на майката е много важна.

Не мразя хомосексуалистите.
Но както вече каза Абсурт,хомосексуализма не е норма,а отклонение.
Никой не ги дискриминира,никой не ги тормози.
Имат права ,като останалите-да учат,да работят,да получават медицинска помощ,да пътуват...
Да осиновяват деца у нас не могат.Но деца не се дават на всеки.И някои нормални семейства също не получават правото да осиновят дете.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 19:04 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт