Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 132
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia, Bulgaria
Аз към амлата задължително добавям глицерин и/или някакво масло, иначе много ми изсушава косата. Само с вода я разтварям.

# 466
Момичета, много съм благодарна на прекрасните снимки, които споделихте! Толкова се тревожех, че косата ми ще си загуби нюансите, а то излиза, че аз просто съм родена "къносана". 😄

Мисля, че днес разбрах какво имате предвид под "позеленяване" на косата. Видях една жена на 60+ години и много силно се съмнявам, че умишлено се е боядисала в зелено. 🤔

Касията наистина ли може да се ползва като естествен балсам за коса?

# 467
  • В полите на Пирин планина
Амлата е естествен кондиционер - поне така я дават, но се слага на 10-15 минути ... Иначе изсушава. Аз я добавях в сместта за боядисване с цел туширане на червеното и по-студен нюанс.

# 468
  • Sofia, Bulgaria
Касията я ползвам като маска за коса за вплътняване на косъма, дори и когато се боядисвам с химическа боя.
Лейди, много си права за Амлата, но при мен си изсушава косата дори и за малко да я сложа, затова винаги добавям по нещо хидратиращо. А по принцип косата ми си обича протеини. Само с Амлата ми се получава такова изсушаване, но с глицерин и масло ефекта е супер и така си я ползвам.
Аз също съм я добавяла в семста с къната и тогава не забелязвам изсушаване.

# 469
Здравейте,

Нова съм в темата и с нулеви познания по нея Close Четох началото и послесната тема,  но трудно се ориентирам, затова исках да попитам вас. 

Никога не съм използвала къна. Дълго време третирах косата си,  като от 2 години полагам сиреозни грижи за нея -терапии,  маски,  специализирана козметика. Боядисвам се на 3 месеца (с амонячна боя)  в естествения ми цвят. Но не знам от боята ли (макар че избирам натурален или пепелен тон -6.0 или 6.01)  или от пигмент в моята коса,  при отмиване след месец и малко косата ми започва много да червенее. Не харесвам червените оттенъци. Искам да поддържам естествен цвят. Имам много малко бели коси и ми се ще да опитам да не се боядисвам вече - най-вече заради червеното. Обръщам се към вас с няколко лаически въпроси:
1. Ако си сложа къна,  отново ли ще има червен оттенък? 
2.Как бих могла да нацеля естествения си цвят (той е кестеняв,  6-ца)?
3. Къната ще реагира ли на това,  че отдолу съм с боя?  (чела съм,  че може да се запали косата и какво ли е още не,  като мит ми звучи,  но да питам за всеки случай)...

# 470
  • волно калдъръмче
Къната няма да помогне за връщане на естествения цвят.

Ако нямате много бели коси, може да изчакате да израсте и да се възстанови.

Хубавото на химическото червено е, че е най-нетрайният цвят. Това не може да се каже за къната. Ако не харесвате червено, не е за вас. Може да правите двуфазовото боядисване, но след няколко измивания къната ще се разкрие.

Обърнете се към опитен колорист, споделете му за намерението да си върнете естествения цвят. Не си заслужава да си съсипвате косата в търсене на правилния. Всички модерни нюанси от химическите бои съдържат в себе си няколко основни цвята, затова са описани със запетаи. Основният тон е преди десетичната запетая, след нея е нюансирането.

Да уточним за каква основа става въпрос. 3 (4) - кестен или 6 - тъмноруса. Нормално е при изсветляване в домашни условия да се разминете с желания цвят.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 18:46 от Вяра

# 471
Вяра,

Много благодаря за изчерпателния отговор.  Имам бели коси, които с времето ще се увеличат като численост и пак ще трябва да боядисвам - тъкмо ще ми е израстнала червеникавата основа 😂 мисля,  че моята коса си има някакъв пигмент червеникав. Показвам снимка с цвета ми,  но е на стайна светлина и червеното не личи така,  както на слънце...

# 472
  • волно калдъръмче
Готоно е. Погледни и тук.

# 473
Момичета, снощи се намазах със знатно медената на Хена, като преди това бях със светло кафявата.
Снимки преди и след. Корен-дължина плачевно е 😫 и червенее страшно. Sad

Първите 3 са преди като последната е правена вътре.

На дневна светлина съм направо червено-рижава с тъмни отенъци.
Измих я само с вода и маска.

# 474
  • Sofia, Bulgaria
На мен цвета ми харесва как се е получил, стига и да ти отива.
Иначе от златисто медната е нормално да се очаква стабилно червенеене.

# 475
Ами аз съм матова, не ми е лошо, по-скоро ме дразни тази разлика корен-дължина сякаш не съм се боядисвала. Да кажа, че се боядисах без ръкавици този път, ръцете ми станаха сякаш с йод съм ги мазака, измих чиниите и разни други неща и се отми.

# 476
Нана защо са ти тъмни корените, по дължините с химична боя ли си?

# 477
Lemy, Не, не съм с химична боя от Пролетта. Първо бях с Култиваторс-Карамел, после златно-медената ба Хена, светло кафявата и пак златната. Не зная защо остава разлика и къде бъркам. Харесвам си косата откакто съм спряла с химията, живна и не искам да минавам пак на тях. Ще взема да пробвам балсам оцветител ка то Lady, да видя дали ще изравня косата. 🤔

# 478
  • гр.Видин
А може би просто трябва да избереш по-тъмен цвят. Къната не може да изсветли косата ти....трябва да избереш цвят по-близък до твоя /т.е до корените/.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 11:01 от R_penkova

# 479
Там е работата. Като минах на билкови бои корените ми бяха светли и от Карамела потъмня, след всяко нанасяне ставаха по-тъмни корените независимо, че боите бяха светли.

Общи условия

Активация на акаунт