Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 153
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
  • В полите на Пирин планина
Sis,Страхоооотна коса, тя по-принцип ли ти е права? На мен златисто медената ме прави рижаво-оранжева но може би с натрупване ще се получи такъв цвят или като на lady. Май ще продължа с нея да видя какво ще се получи с натрупване.

С натрупване се получава такъв мек червен цвят. Аз добавям и амла, а понякога и допълнително касия, за да не става твърде тъмно.
Вероятно ще се върна към билковите бои, защото наистина е важно косата да е красива. Само един цвят не я прави такава.

На Сис косата  наистина е чудесна.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 13:20 от Lady Brinne

# 451
Lady, ако сложа канела вътре дали ще се получи добре? Алмата е добър избор за къдравелки доколкото помня което е добре, аз не искам да потъмнява,  нещо като светло кафяво , карамелено ми харесва но...

# 452
Момичета, много ми е лошо, повръщам и минавам само да покажа как е втори ден

# 453
Lady, ако сложа канела вътре дали ще се получи добре? Алмата е добър избор за къдравелки доколкото помня което е добре, аз не искам да потъмнява,  нещо като светло кафяво , карамелено ми харесва но...

Слагала съм канела. Тушира миризмата на къна и придава по-кафеникав цвят, според мен.

gardje, много хубав цвят. И бързо да оздравяваш!

# 454
Хубав цвят, gardje.

# 455
Последният път сложих канела и кафе,но канелата много ми загря скалпа. Последно се мацах преди 10 дни,като аз си мия косата всеки ден...
Ето резултата на тъмна основа, 50 г къна, разтворена в сварено кафе, оксидирана около 10 часа,1суп.л.индиго,1 суп.амла.,престой 3 часа. Това е цвета след 10 дни и миене почти всеки ден,в някои случаи през ден.За мен е доста червен, следващият път ще сложа повече индиго и амла.
Скрит текст:

...

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 10:14 от Анонимен

# 456
Момичета, аз ще мръдна до Зоя да взема златисто медена и довечера ще се намацам, така като ви чета ми се прииска да се намажа. Ще снимам преди и след да видим какво ще излезе. Дано изравня корен-дължина както и съм решила да я отмия само с вода с този път като някои момичета тук.👏👏👏

# 457
Sis,Страхоооотна коса, тя по-принцип ли ти е права? На мен златисто медената ме прави рижаво-оранжева но може би с натрупване ще се получи такъв цвят или като на lady. Май ще продължа с нея да видя какво ще се получи с натрупване.
Права ми е косата, да. 🌷

# 458
Момичета, кафето варено се добавя, не сурово, така ли? В каква пропорция го правите?

# 459
Много хубави коси!
Лейди, разбирам те, обаче не зная какво да те посъветвам, ти им разбираш много повече от мен на смеските. С билки само един път ми се получи подобно, показвала съм ви го. Една партида от светло кестенявата на Хена фокс даде вишнев отенък, явно нещо бяха объркали, но пък ми стоеше чудно.
Нана, като изплакнеш голямата калявица от косата, втрий балсам или маска, за да се отмият и по дребните частици.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 11:45 от Lemy

# 460
Да, Леми, така е. Ягодово русо / кестеняво ми подхожда, защото клони към по-студените тонове, но много по-често с билковите смески става рижаво към оранжево. А то е топло и ме прави като болна в лицето ...

# 461
Да, топлите цветове не отиват. Не се сещам с какво да изстудиш цвета.
Имаше май на Култиватор нещо студено, но беше тъмно.Thinking

# 462
  • Sofia, Bulgaria
Страхотни цветове сте показали.
gardje, страхотен е станал цвета. Твоят ми е фаворит и ще целя и аз нещо подобно, да видим на моята основа какво ще се получи.
Нямам търпение да се оправя и аз да се къносам. Надявам се този път трайно да се завърна към къната и билкивите бои и да покажа и аз резултати!
soul81, кафето съм го добавяла варено и прецедено. Убива ми миризмата на къната и придава блясък. Някой по-назад май писа, че и непрецедено кафе е ползвал и не е имало проблеми с отмиването.

# 463
Е, момичета, добре, че са тези почивни дни, да видим наведнъж толкова прекрасни коси:) Sis, страхотен цвят!

# 464
Дами, купих си амла, за пръв път ще си правя такава маска. Само с вода ли се смесва, лесно ли се отмива, чуплива и суха ми е косата, да не се втвърдя на расти Laughing

Общи условия

Активация на акаунт