Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 078
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
hippie, вероятно да Smile Аз и от прах получавам ряздразнение на кожата, имам фобия от ровенето в архиви със стари документи, изприщвам се моментално. Но все пак ако е предизвикала дисконфорт и не е изчезнало зачервяването бързо, след измиване, само ти можеш да прецениш дали да боядисваш.
chimevaaa, правя си маски с амла като не ме мързи и после боядисвам с обикновена боя, без да съм забелязала да има проблем с покриването.

Супер, благодаря. Relaxed А масло или амла на прах използваш?

# 646
Амла на прах, разреждам с водичка и малко зехтин, за да не изсушава косата, моята си е суха и понася маслени маски. Малко е глетаво и лепкаво, но се отмива и не запуших тотално канала в банята, както с едно кокосово масло Laughing

# 647
Намазах се със смес, в която има оксидирала къна, но индигото е малко повече, добавих го накрая. Дали има опасност от позеленяване, това ми е първо къносване, преди 2 седмици нанасях амла и касия? За да знам колко време да стоя сега, мога да се измия по-рано. Доста зеленееше сместа като я нанасях. 🤔

# 648
Един път само позеленях и то беше от една руса боя на Кхади, мисля, че тази:
https://www.zoya.bg/Билкова-боя-за-коса-Средно-рус-цвят.5952?filters=Khadi-m211

# 649
Soul 81, моята коса леко зеленееше при първото къносване, но с натрупването на къната се оправи.
Сподели какъв е резултатът от твоето първо къносване.

# 650
Не ми се е случвало. За целта трябва да имаш светли, или обезцветени участъци коса. Мисля, че можеш да го избегнеш, ако първо се къносаш, и на втора стъпка сложиш билковата смес.
Най-лошото, което ми се случвало, е да стана много тъмно кестенява, а побелялото да е светло златисто, с тъмния кестен на Khadi.

# 651
Момичета, забърках някаква адска смес, но се справих. 😁 Сложих 2 с.л. къна с 1 с.л. оцет и 1 с.л. касия да оксидира. След 7-8 часа добавих 3 с.л. индиго и 2 с.л. амла. Цялото това количество се оказа точно за моята дължина и гъстота на косата, останаха ми само не повече от 2 с.л. излишни. Нанасях на мокра коса, доста по-лесно се оказа от маската с амла, която нанасях на суха коса. Стоях 3 часа. Белите косми са ми покрити в кестеняв цвят, основният цвят на косата ми леко потъмня. Не червенея, дори на слънце. Не зеленея също. 🙂 Може да повторя корените след 1-2 седмици, за да станат и те по-тъмнокестеняви. Приемам всякакви препоръки. 🌺

Честит Димитровден, ако имаме празнуващи в темата! 🎈

# 652
  • волно калдъръмче
Момичета, забърках някаква адска смес, но се справих. 😁 Сложих 2 с.л. къна с 1 с.л. оцет и 1 с.л. касия да оксидира. След 7-8 часа добавих 3 с.л. индиго и 2 с.л. амла. Цялото това количество се оказа точно за моята дължина и гъстота на косата, останаха ми само не повече от 2 с.л. излишни. Нанасях на мокра коса, доста по-лесно се оказа от маската с амла, която нанасях на суха коса. Стоях 3 часа. Белите косми са ми покрити в кестеняв цвят, основният цвят на косата ми леко потъмня. Не червенея, дори на слънце. Не зеленея също. 🙂 Може да повторя корените след 1-2 седмици, за да станат и те по-тъмнокестеняви. Приемам всякакви препоръки. 🌺

Честит Димитровден, ако имаме празнуващи в темата! 🎈
Чудесно, но не стана ясно с каква основа се започва. Едно е тъмнокестенява прошарена, съвсем различно е със светлите коси.

# 653
Скоро бях пускала няколко снимки на косата ми. Тъмнокестенява с няколко бели косъма в корените. Казаха ми, че в косата ми върви и някакъв топъл нюанс, цветът не е еднороден.

# 654
  • В полите на Пирин планина
Намазах се вчера със смес 50/50 Светло кестенява боя Indus vally от сайта Зоя.бг и касия. Към сместа дложих една супена лъжица рициново масло и две супени лъжици гел от ленено семе. Ето резултат:

Снимах се на сянка. На слънце изглежда по-светла.

# 655
Много ми харесва цвета 😍

# 656
Много ми харесва цвета 😍

Благодаря. Моята коса е светла, а цвета се получи леко по-топъл, отколкото ми се иска, но червено няма в него - по-скоро леко канелено.

Белите коси са златисти. Като цяло съм доволна и стана доста равномерно. Следващия път ще сложа и амла. Този път нямах.

# 657
Lady 😍😍😍😍😍😍 чудесен е цвета.👏👏👏

# 658
Лейди, дай да му се порадваме на слънце, като се сетиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 659
Ето на слънце:

Боята много ми хареса и като консистенция. Лесно се разбърка на гладка каша и лесно се нанесе.
Определено за тези пари е по-добра от Култиватор'с и Кхади, например.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 13:48 от Lady Brinne

Общи условия

Активация на акаунт