Време е за ИКЕА! - Тема 27

• 65 057
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Ако диванът има опция за повече от един вид крака, значи те са отделен артикул, който се прибавя към него и при двата модела. Не вярвам АКО е такъв случая да има 2 еднакви артикула само заради различни крака, които да държат на склад... Надявам се да сте разбрали какво имам предвид.

Относно нишата, ми хрумва рамка РАХ с размер 50/35 /236 см, която малко би надстърчала, но е максимално близка като размер към дадения от вас 50/30 см. Слагате й полици от горе до долу и имате етажерка...

# 151
  • София
Здравейте. Включвам се и аз с молба за отзиви и за съвет. По първата част, престои ни покупка на диван и след последната обиколка в магазина се спряхме на Vimle (3-ка с лежанка). Стори ни се много удобен, а и с малко дете ми е важно, че всички части се перат, но моля за отзиви, ако някой го ползва от повече време. И понеже предпочитам диванът да е на високи крачета се чудя дали има вариант краката да се сменят с тези от серията Norsborg или Landskrona. Консултантите казаха, че не, но по чужди форуми срещам коментари, че е възможно.
Вторият ми казус е една чупка в хола с размери 50 см ширина и 30 см дълбочина, висока до тавана. Искам да си я направя като библиотека с етажерки, но вариантите, което видях са или по-тесни или по-дълбоки от моето място. Мисля, че пропускам нещо, така че моля за съвет какво да сложа там. Благодаря Grinning

Диванът си върви с два р-ра крачета, ниски и високи, така че не купувайте на първо време допълнителни крака. Високите са 8 см мисля.

На мен лично не ми харесват крачетата на вимлето, пластмасови и черни, та ако е възможно да се подменят, бих си купила други. Те са на винт, най - обикновен.

# 152
Най-вероятно мебелите са с един диаметър на този "винт". Просто ще трябва да го измерите и да смените с крака, които Ви харесват. Може да видите и тези от Беста дали няма да паснат https://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/living-room- … p-56325/60293566/. На ваше място бих намерила в магазина една табуретка и бих помолила някой да ми съдейства да развия крака и да меря на място...

# 153
Благодаря на включитилите се за тв шкафа. Ориентирах се към такъв с две врати и на по голяма височина... Може би ще е с  врата с панти, а не чекмеджета - за по-евтино.

И аз да се включа с един подобен въпрос на този с дивана. Иска ми се да сменя трапезната маса. Бях се насочила към EKEDALEN, но се отказах понеже всички маси са на височина до 75см. Сегашната ми маса е висока 85см и е масивна и тежка използвам я за да готвя на нея (нямам друг плот). Също така съм и висока и не знам какво да правя..., освен маса по поръчка си помислих дали не мога да завинтя отдолу по един крак и да я повдигна над 80 сантиметра.
Възможно ли е това или да се ориентирам към изработване по поръчка?

# 154
Можеш да си направиш маса с тези крака, които се регулират до 90 см https://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Table-tops-and- … ov-9644/10264302/ и да си купиш дървен плот (другите не са издържливи, само за бюро бих ги ползвала) отделно от Икеа или някъде другаде в зависимост от изискванията ти за размер. Ако искаш да е разтегателна направо по поръчка търси
https://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Table-tops-and- … n-26273/50106773/,
https://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Table-tops-and- … r-54246/80278287/,
https://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Table-tops-and- … g-61575/80327481/

# 155
Благодаря, не бях срещала този вид регулиращ се крак в сайта!

# 156
Здравейте,
Харесах си детско столче за хранене от американския сайт, но в България го няма, нито в UK, Румъния и т.н.
Дали ще го пуснат за продажба или може би е само за американския пазар? Писах имейл да видим.
Странно е, че тук се продават аксесоари за него, възглавничка и табла.
IKEA LANGUR

https://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S99252555/

# 157
Извинявам се за глупавия въпрос, рових в сайта, но така и не разбрах как мога да обменя точки от Икеа карта?

# 158
Могат да се приспаднат от сметката на каса. Но за онлайн поръчките, не знам.

# 159
При онлайн поръчките ти излиза тази възможност - да си ползваш точките, стига да имаш достатъчно точки: 2500 т - приспадаш 10 лв. , 5000т = 20 лв, и т.н. не ги помня следващите. днес ги гледах

да ви питам и аз, днес поръчах онлайн, ще ги докарат с транспосртната фирма защото са много килограми (около 90 кг.). от таз фирма дали ще ми се обадят по телефона? и кога по-точно, 1 час преди да ги докарат ли? или нещо друго правят? ако някой е поръчвал скоро, моля да сподели

# 160
azalia, 2500т. е минимумът, така ли? Къде в сайта я чете тази информация, рових, рових, но явно го пропускам някъде това...

# 161
# 162
Имаше едни квадратни кошници, като панер, с дръжка. Не мога да ги открия. Може ли да ми помогнете?

# 163
  • sofia
Може ли малко помощ, че не се справих с търсенето в сайта. Бях гледала механизъм или нещо като куки за закачане на велосипед на стена. Ако някой е ползвал такова нещо може ли да даде отзиви дали е практично и удачно. Благодаря.

# 164
При онлайн поръчките ти излиза тази възможност - да си ползваш точките, стига да имаш достатъчно точки: 2500 т - приспадаш 10 лв. , 5000т = 20 лв, и т.н. не ги помня следващите. днес ги гледах

да ви питам и аз, днес поръчах онлайн, ще ги докарат с транспосртната фирма защото са много килограми (около 90 кг.). от таз фирма дали ще ми се обадят по телефона? и кога по-точно, 1 час преди да ги докарат ли? или нещо друго правят? ако някой е поръчвал скоро, моля да сподели

Обикновено се обаждат по телефона един ден предварително. На мен последният път, дори директно докато плащах, ми казаха, че за следващия ден имат възможност. Но това е до доброто желание на конкретния служител. На следващата сутрин пак ме търсиха 2 пъти от централата им да проверят дали съм на адреса, а момчетата бяха при мен в ранния следобед.

Общи условия

Активация на акаунт