Време е за ИКЕА! - Тема 27

• 64 034
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
  • In transit
Не мисля. Пък такива центрове за поръчка не знам дали има някъде другаде. Просто мениджмънта им куца от всякъде. Ама то нормално като сме на гръцки франчайз...

# 316
  • При елфите ...
Не съм правила поръчка в Център за поръчки... само съм пазарувала в такъв... и не знам дали може всичко да се поръча там. Имах в предвид поръчките през сайта им он-лайн... за мен това са различни неща...

# 317
Днес купих четири стола за кухнята с намаление по 79,90 лв. бройката.Сглобих ме ги и седнахме да ядем.По време на вечерята видяхме, че два от тях имат дефект на облегалката.Обадих се в магазина и ми казаха,че намалена стока не се заменя.Стана ми доста кофти, тъй като бяха намалени с по 20 лв само,а и като са в кашони опаковани как да разберем,че вътре всичко ще е както трябва?!
Промоционални или от намалените стоки? Ако са от намалените стоки, да, там не се връщат нещата. Ако са промоционални, не би трябвало да е проблем.

# 318
  • ENGLAND
В Англия онлайн можеш да поръчаш само големите неща, гардероб, дивани, кухнята. Всичко, което може да се побере в голяма кола или малък ван не може да се поръча онлайн. Политиката на Икеа е да се иде в магазина за 1-2 неща и докато се разхождаш из магазина да си купиш още десетина.
Тук, при нас може всичко да се връща, от промоции, от намалените стоки, всичко.Дават ти парите веднага.

# 319
  • Пловдив
Добре помислено и логично.
Но за справка, колко физически магазина Икеа има в Англия?

# 320
Днес купих четири стола за кухнята с намаление по 79,90 лв. бройката.Сглобих ме ги и седнахме да ядем.По време на вечерята видяхме, че два от тях имат дефект на облегалката.Обадих се в магазина и ми казаха,че намалена стока не се заменя.Стана ми доста кофти, тъй като бяха намалени с по 20 лв само,а и като са в кашони опаковани как да разберем,че вътре всичко ще е както трябва?!
Може би са разбрали, че става дума за стоки от зона „Намалени стоки“, тази до касите, в която имат различни дефекти. Но за текъщите промоции не важи, можете да ги върнете.

Политиката на Икеа е да се иде в магазина за 1-2 неща и докато се разхождаш из магазина да си купиш още десетина...
Добре че не са им всичките клиенти като мен. Като ида в магазина все бързаме за някъде, но като заседна онлайн вечер, след като всички заспят, ей тогава правя най-голямата кошница. Освен това за нещо, което е 5 лв. няма да се вдигна на километри, но ще си го поръчам онлайн и около него ще натрупам пълна кошница, за да не плащам такса на куриера само за едно.
Гардроб, спалня и шкафове - за тях ходим с колата, голяма е и всичко влиза. Излиза много по-евтино от доставката на магазина.

Но за справка, колко физически магазина Икеа има в Англия?
Именно. Много са. Само в Лондон за 4 и са разпределени да покриват всички райони.

# 321
  • ENGLAND
Е, вие питате как е в чужбина, аз ви отговарям. Магазините тук са около 30, но при 65 милиона население. Но тук е пълно с хора винаги, особено в уикендите е фраш. Идват да се разходят, да хапнат и някоя и друга покупка да направят. Особено когато времето е не много хубаво, а това се случва често.

# 322
  • София
То и в тук в събота и неделя е ужас, навалици, няма къде да се паркира. Ако човек си купи нещо обемисто изобщо не може да се дореди до местата за товарене и там са паркирали.

# 323
  • Варна
В крайна сметка днес взех масичката и столчетата. Да, нестабилна е леко, но на малката ми тераса поне сега има повече място. С предишните, пластмасови, трудно се разминавахме. Simple Smile И без това само кафе пием там, така че става.
Скрит текст:

Масичката може ли да се ползва без да се закрепва към стена? Че моите прозорци са по-ниски?

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 00:24 от Не се сърди, човече

# 324
...Магазините тук са около 30, но при 65 милиона население...
Т.е. 3 пъти повече, в сравнение с България (като се вземе предвид цифрата на населението). За съжаление тук не се чува нищо за повече магазини, явно не са доволни от оборота.

Flash*, може, нашата не е захваната.

# 325
  • Балчик
В крайна сметка днес взех масичката и столчетата. Да, нестабилна е леко, но на малката ми тераса поне сега има повече място. С предишните, пластмасови, трудно се разминавахме. Simple Smile И без това само кафе пием там, така че става.
Скрит текст:

Масичката може ли да се ползва без да се закрепва към стена? Че моите прозорци са по-ниски?
Не е предвидено да се закрепва. Тъкмо си пия кафето там. Simple Smile

# 326
  • При елфите ...
В чуденка съм... да попитам и тук... Спалнята ни е с размер 160х200, матракът 21 см. + топ матрак 8 см., какъв размер долен чаршаф с ластик трябва да взема от икейските?!!

# 327
  • София
160х200. Стават и за висок и за по-нисък матрак.
Ако вземаш с ластик, разбира се.

# 328
  • При елфите ...
160х200. Стават и за висок и за по-нисък матрак.
Ако вземаш с ластик, разбира се.
Благодаря... с ластик искам, че другите без ми окъсяха... но гледам, че ги дават за матраци с дебелина до 26 см... та затова се чудя дали няма да е по-удачно да взема по-големия размер 180х200... стига да не са с ръб...

# 329
  • София
Въпрос относно вратичка на миална машина!
Здравейте, някъде назад по темата бяха споделили потребителки, че им се смъкват вратичките. До сега не бях имала миална от икеа - сега е тяхна, с тяхна вратичка.
В началото се отваряше малко теудно, изискваше сила да итлепи, но после си вървеше гладко, Не я бях ползвала от около средата на януари и сега идвам (на вилата е) и вратата не може да се отваря и гледам, че панелът/плоскостта се е смъкнала надолу.
Какво беше решението при вас? Отгоре имам каменен плот, абсурд е да го вдигам. Ще викам братовчеда, който е технически най-грамотният човек, когото познавам, но това ще е чак лятото, а и не ми се иска той да открива тепърва топлата вода за решението.  Моля за помощ с акъл как се решава тази ситуация.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт