Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 992
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
А може да свети и по друга причина. Би следвало да изяснят мети ли са или друго сега.  На мен септември ми светна в хилуса на белия дроб и се бях шашнАла, но било от прекаран вирус.
Логично е да не е била изчистена добре жената или пък да е имала в лимфите, ама да са сгрешили резултата или дори хистологията да й е объркана, малко ли такива случаи има?

# 481
Ти и при мен беше така. Лява гърда -   частично оперирана без засегнаги лв,операция ,лъче и хормонотер. И след 10 м дясна гърда. Но първия хер е отрицателен ,а втория положителен. В кой да търся вина.

# 482
  • Другата България
А какво е ХЕР?

# 483
Мери-ан - Тимчева е доказан онколог, няма смисъл жената да харчи излишни пари и при Гаврилов. Да я послуша и да си направи изследвания и каквото трябва и да не се бави. Ако ѝ кажат химия, да зареже всичко друго и да я почва.
ХЕР показва какъв вид е рака на гърдата и как да се лекува.

Мери-71, един месец преди д-р Младенов да ми открие рака, една много много известна и рекламирана мамоложка твърдеше, че това в гърдата ми са кисти. Явно и при теб не е обърнато внимание на нещата в другата гърда, случва се.

# 484
Фри, как реши, че са кисти, при какво изследване? Ох, нали и аз имам киста 9.3 мм в дясната гърда, установена с ехограф, та се замислих пак да търся ли друго мнение и къде, какво.

# 485
  • Враца
Люба, то много хора живеем при еднакви условия, имаме еднакви тревоги, но различно преживяни, лекуваме се с еднакви лекарства, но уви.
На времето бях чела, че дори в центъра на Чернобил има доста оцелели и то с доста висока радиация.
Тук като чета повечето сме били здрави което за мен е доста притеснително. Честно казано, започвам да си мисля, че здравословния начин на живот разболява. Отровите изграждат имунитет.
Марита, и аз живеех като теб в два съседни дома и определено се чувствах по- добре. За детето не мисли защото скоро ще навлезе във възраст където града е за предпочитане. Прави това което си решила. След като мислиш, че в града ще си по- добре тогава се мести, а и едно разнообразие / така мисля, че го приемаш/ е добре.

Днес приятелят ми има рожден ден.  На същата дата е родена и една приятелка.
Днес е и Тодоров ден!
Честито на празнуващите!

# 486
Великата д-р Перчева... Имаше супер кабинет с какво ли не вътре, модерен ехограф и т.н. Видя кисти и ме прати при "нейни доверени колеги" в Сити на платена мамография. Аз се ядосах, че ме овика и се държа кофти с мен, че не съм ѝ била занесла старите снимки. И на инат не отидох на платена мамография в Сити, а безплатно по ЗК в бившата Тина Киркова. Оказа се, че не са кисти, а гнездо 3 малки туморчета в начален стадий.
Още си пазя розовия лист, на който Перчева написа заключението си.

# 487
  • Враца
Фри, и аз имах една такава грешна диагноза потвърдена от едно светило в ИСУЛ който никога не грешал в диагностицирането, но уви.

# 488
  • София
Аз съм на 37 и нямам засегнати ЛВ ,но Тимчева ми назначи химиотерапия (малко се позамисли де).

Грешки ,за съжаление,стават май доста често.

Сега в стаята бях с жена,която в Света София на хистологията и пишело,че има 1 възел с микрометастаза.На контролата в Сити и казали,че този възел е чист,но други 2 са си с метастази.
 Та аз уж нямам,ама дали е така,вече и аз не знам.Аз пращах в Плевен, но блокчетата от биопсията,лимфните възли и останалата част от гърдата на втората операция не съм ги пращала никъде.
 Поне се успокоявам,че и без това съм на химия,пък и ми махнаха много възли.

Другата жена пък била оперирана и изваден само стражевия възел,назначават само Летрозол.След година и нещо се налага нова операция на лимфните възли и от 14 извадени са засегнати 12 .Сега е на химиотерапия.

Гаденето от първата химия е поносимо,но главоболието ми е ужасно.И нали съм си смотана и все стискам зъби,даже не питах ,какво мога да пия.

# 489
Ал, ти ме подсети и тази ми причина да искам в града. Детето като стане тийн и тръгне по "чекнежи" (дано доживея) ще е по-добре в града, а не да го мисля по разни влакове и селски гари, но пък от друга страна в града и тогава е по-опасно. По-отракани са там и дроги-мроги.....де да знам. Гаджето ми вика, че ако ще пуши, пие и дрогира и на село да останем пак ше го прави. Абе дилема ми е, но тук едно преместване е трудно, защото има повече търсене от предлагане на апартаменти. МНОГО ПОВЕЧЕ! Примерно за един апартамент с нормална и не скъпа цена има мебду 50 и 150 човека кандидати. А аз търся пък общинско (не точно, но е друга система и аналога в БГ е това), което е още по-далавера и още по-трудно да се намери (въпреки, че аз съм вече в такова и имам по-голям шанс от кандидатите, които са "външни") и съм решила така: И без това ще се намери трудно и може с години да си търся, за това аз си търся и само, ако попадна на нещо топ готино ще се местя. Има някои направо невероятни. Чисто нови например и ти влизаш пръв. Модерни и хубави. Гледах веднъж едно беше на полу-груб строеж още и кухнята беше до половината, където са урефите и мивката нормална височина тавана, а другата половина, където е масата до френски прозорци от тавана до пода 3—4 метра високо помещението. Страхотен ефект! Все едно си в някой замък. Е за такова се местя без да се бавя грам!

Зори, и мен ме боли глава от химията и не само непосредствено след нея. Май постоянно. Казаха ми ибопруфен да пия или Дафалган. Не ми помага. Провери да не си вдигнала кръвно. И от това ме боли глава.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 17:31 от marittaa

# 490
А може да свети и по друга причина. Би следвало да изяснят мети ли са или друго сега.  На мен септември ми светна в хилуса на белия дроб и се бях шашнАла, но било от прекаран вирус.
Логично е да не е била изчистена добре жената или пък да е имала в лимфите, ама да са сгрешили резултата или дори хистологията да й е объркана, малко ли такива случаи има?
Те при такива случаи правят биопсия, ако светва нещо ...и се съмняват, под местна упойка я правят във Враца....А иначе звучи страшничко биопсия на черен дроб, но правят с някаква игла и гледат на монитор...

# 491
  • Другата България
Те при такива случаи правят биопсия, ако светва нещо ...и се съмняват, под местна упойка я правят във Враца....А иначе звучи страшничко биопсия на черен дроб, но правят с някаква игла и гледат на монитор...
Да, и тя спомена за биопсия на дроба, за да се види какво е. Дано да е наред жената, много притеснена беше.

# 492
Мери-ан - Тимчева е доказан онколог, няма смисъл жената да харчи излишни пари и при Гаврилов. Да я послуша и да си направи изследвания и каквото трябва и да не се бави. Ако ѝ кажат химия, да зареже всичко друго и да я почва.
ХЕР показва какъв вид е рака на гърдата и как да се лекува.

Мери-71, един месец преди д-р Младенов да ми открие рака, една много много известна и рекламирана мамоложка твърдеше, че това в гърдата ми са кисти. Явно и при теб не е обърнато внимание на нещата в другата гърда, случва се.
Да аз имах кисти и в двете гърди и ходех на прегледи на 6м но докато не станаха рак никой не предприе нещо. Но го написах по повод че хирурга не е изчистил всичко та затова се е появило и в другата. Не мисля че е така.

# 493
Значи като ви чета установявам, че лекуват сходно тук и там. То какво иначе? Нали и там оперират и "мятат" мръвките под микроскоп и на място решават според видяното дали и колко още да режат? На мен така доктора ми обясни ще правят с мен. Ще вадят лимфи, въпреки, че нямам засегнати. Мисля вадят две лимфи и ги гледат, и тогава виждат да вадят ли още.

Аз дори кисти никога никъде не съм имала.

# 494
Мери, кистите ни НЕ са станали на рак. Имам си една киста от 2006г, на другата гърда, стои си и никак не ме смущава, расте, намалява, беше изчезнала, пак се появи и си стои. Няма нищо общо между киста и рак, дори на ехографа изглеждат различно от другите образувания. А може би си трябва и мамография. Като я видя снимката  Младенов ме сложи на ехографа и веднага посочи с пръст точно място, където като ме натисна ме заболя. Никога преди не беше ме боляло. И каза че иска биопсия.
Може би и при теб е недоглеждане, както в моя случай. Не винаги туморът е само един и само в едната гърда. При мен бяха три в едната.
Аз имам случай с хирург, която при операция на ЩЖ изряза 5 възела и ми остави един голям 2 см. Тя е велика лекарка, много известна, направи уникална операция, феноменален шев, който вече не се вижда, спаси ми жлезата непокътната, не нарани и паращитовидните. 8 години след операцията не ми се е налагало никакво лечение, нито хапчета, нищо. Но възелът на гушата ми си стои за неин срам и позор. И пак трябва да се оперирам.

Общи условия

Активация на акаунт