Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 990
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Вече гледам много да не мисля как и защо. То сумати доктори ,доценти ,професори и всевъзможни учени търсят отговори на тези питанки та аз ли ще си отговоря. Ама пусто все нещо ме човърка ,,къде бъркам,,.

# 496
  • Враца
Мери, аз вече не си задавам такива въпроси. Поне себе си не обвинявам за нищо.  Така е по- добре. Казвам си ” така е било писано”, а защо не зная.

# 497
Ал, да ти е Жив и Здрав Рожденика!

И на мен ми обясниха, че кистите са си кисти, не рак. Има и съмнителни кисти, кистозни образувания, за които пращат на послесващо изследване, но те изглеждат по друг начин, вътре съдържимото е друго. Има пет-степенна скала, която използват при ехографските прегледи. Имам я описана на изследването, ако някой се интересува, ще проверя.
Фри, щом те е пратила на мамография, кистите й са се сторили съмнителни и понеже се е направила на важна, не ти е обяснила като човек. То ми се струва, че е нож с две остриета консулта със светило, понякога.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 19:57 от unabella

# 498
Изобщо даже не ѝ бяха съмнителни, беше си съвсем сигурна. Мамографията ми си беше по план, правех си профилактични прегледи всяка година. Тя ме "посъветва" да ида при нейните хора в Сити да им направя оборот.

# 499
Мери, аз вече не си задавам такива въпроси. Поне себе си не обвинявам за нищо.  Така е по- добре. Казвам си ” така е било писано”, а защо не зная.

А аз не съм така. Не вярвам в "писаници". Ние определяме до голяма степен какво ни се случва. Другото е стечение на обстоятелства, само защото не сме могли да го знаем. Пример: ако мама знаеше, че тати носи раков ген да не беше правила с него деца. Всичко би могло да бъде управлявано от нас на теория, но не и на практика просто, защото няма как на 100%. Но не е писано, а резултат от действията ни. И неща, които поне можем да повлияем, променим или контролираме за наше добро не е зле да се опитаме да го правим. Може би и за това ме хвана рак. Много се вгълбявам.

# 500
  • Враца
Ракът не е наследствен. Може да има генетична предразположеност, но не е наследствен. Това, че баща ти има рак въобще не определя твоето състояние.
В моя род няма такива и по принцип са дълголетници. Моята баба хвана рак от силен стрес на 74 години. Аз съм първата издънка и то на тази възраст при което бях напълно здрава. Майка ми е на 80 години.  В рода ми има и столетници.

# 501
Ти и при мен беше така. Лява гърда -   частично оперирана без засегнаги лв,операция ,лъче и хормонотер. И след 10 м дясна гърда. Но първия хер е отрицателен ,а втория положителен. В кой да търся вина.

При сестра ми беше почти същото. Частична операция на едната гърда, само лъчи и хормони, точно след
една година операция на другата гърда, но вече е химиотерапия. Минаха 13 години, никога не е правила скенер пет скенер и сцинтиграфия.

# 502
Ракът не е наследствен. Може да има генетична предразположеност, но не е наследствен. Това, че баща ти има рак въобще не определя твоето състояние.
В моя род няма такива и по принцип са дълголетници. Моята баба хвана рак от силен стрес на 74 години. Аз съм първата издънка и то на тази възраст при което бях напълно здрава. Майка ми е на 80 години.  В рода ми има и столетници.

Генетична предразположеност за мен е наследство. И при нас няма ракове. Първият е дядо ми и вторият е баща ми. Аз съм третата. По майчина линия са ок. И ние имаме дълголетници. Дядо ми умря на 75 от рак на простатата, което го броя рано. Баща ми завалията незнам колко ще крета, но вече 10—ина години крета с метастази и на терапии. Пак простата. Аз гърда. Този ген е един и същи. Не мисля, че е случайно. Нещо в начина ни на живот в днешно време обаче активира този ген и е ужасно това, че едно немогат да го лекуват нормално като другите болести и друго, че незнаят какво го активира. Само теории. На практика незнаят какво причинява рак. Би било добре да го знаехме поне да вземем превантивни мерки.....ама то те, ако знаеха от какво идва сигурно щяха да могат да го лекуват. Омагьосан кръг е да му таковам мамата.

# 503
  • Враца
Има разлика и слава Богу.
Мисля, че трябва да се успокоиш. Всичко ще мине. Ти си силен човек. Когато ме оперираха от киста имаше една жена на на 74 години с рецидив на рак на гърдата след повече от 30 години. Сега когато лежах в св.София друга с операция на бял дроб, трахея и не знам какво още на хранене със сонда и маркучи отвсякъде, но знаеш ли как се бореше. Като гледам годините й и тя беше на 70+, но с такъв дух, че тази жена направо ме зарази.

# 504
  • В царството на игрите:)
Фри, аз съм напълно съгласна с написаното от теб. Грешката тръгва от хирурга, но не е задължително. Понякога операцията може да е брилянтна и пак да се появят метастази. И аз смятам, че сега жената няма работа при Гаврилов , а трябва да слуша химиотерапевтите и онколозите.
При мен случая е обратен по отношение на химиотерапията. Аз имам химиотерапии, Херцептин и хормонална терапия, но нямам лъче. Надявам се това да е било правилното решение и изследванията на ЛВ наистина да са били чисти.
Иначе липсата на химиотерапия и само лъче и хормони е често срещано дори и при частични операции.

# 505
Има разлика и слава Богу.
Мисля, че трябва да се успокоиш. Всичко ще мине. Ти си силен човек. Когато ме оперираха от киста имаше една жена на на 74 години с рецидив на рак на гърдата след повече от 30 години. Сега когато лежах в св.София друга с операция на бял дроб, трахея и не знам какво още на хранене със сонда и маркучи отвсякъде, но знаеш ли как се бореше. Като гледам годините й и тя беше на 70+, но с такъв дух, че тази жена направо ме зарази.

Ще се успокоя, ако тая гад тръгне да намалява и после, ако ме оперират и кажат, че не съм имала заразени лимфи примерно. Незнам....даже и двете гърди да отрежа пак няма да съм спокойна напълно. Мисля, че до гроб ще ми "виси" в съзнанието този страх. Дано измислят лекарство! Дано, дано и то скоро!

# 506
  • Враца
Ще стане Марита. Виж тук има хора оперирани преди 10 -15 години, а аз ти казах и 30 и си живеят и то съвсем нормално. Страхът обаче остава и мисля, че не само от рака, а като цяло от болката и смъртта.
Медицината напредва и за сега ще се борим да сме живи, а този въпрос пред теб не стой за сега.

# 507
Мерси Ал🤗 Надявам се всички ние да оцелеем и да бъдем пак здрави.

Мен ме болят коленете. Вчера направо куцах един час. После се оправи. Аз си имах проблеми лекичко с коленете и сигурно от фитнеса. Понатоварвсх се стабилно. Тъпия ми джи пи не ме взе на сериозно, но сега с тези химии незнам. Май ще поставя въпроса. Ако имам някаква артроза и от сорта ревма болести да вземем някакви мерки....въпреки, че май няма такива на моя етап. И носа ми кърви нещо днес. Не много, но цял ден от едната страна. Леко ме и наболва вътре. Пак е от химията сигурно. Иначе съм ок. Когато съм наред с настроението не ме трогват много физическите неволи. Аз зле издържам на психо натоварване.

# 508
  • Враца
Марита, като чета това са все странични ефекти от химията. По прицип се знае, че и всички болежки се обострят. Освен да взимаш нещо слабо и да чакаш да отмине.  Аз никога не съм ходила на фитнес, а тук като чета направо се шашкам. Аз избягвам всякакво натоварване, а и не мога.

# 509
Марита и всички останали в това положение, спокойно Simple Smile рака на гърдата се лекува успешно вече. Ще се набълбукате с малко химия, ще смените за кратко прическата и след нула време ще сте като нови. Приемете го като малко изпитание по пътя към съвършенството Simple Smile шегата настрана, стискам ви палци и желая успех!

Общи условия

Активация на акаунт