Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 41 078
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  DZ една от химиите също не и понесе леко, но елате я вижте сега каква фурия е. Grinning
Хаха, при мен всички бяха ужасни . Ама само в началото те занимавах.
После тихичко се мъчих 😂
Момичета , каквото и да напиша ще е малко.
При мен започваше със самата вливка.
Много ми действаше на нервите това * завръзване* към банките.
От там цяла седмица бях като парцал.
С много гадене , повръщане.... абе всички екстри. Изпращах синковеца на гости на братовчед му за по 1 седмица. Така  не ме виждаше в най-гадните ми състояния.
Но всичко минава и заминава .
Всичко си идва на мястото 🤗

Горе главата на всички.
Косата сега ви боде , защото самия ви скалп е чувствителен. Зора е да опада . Оттам нататък като започне да разсте наново е една мекичка ... няма да я усещате 🤗

Днес си взех задграничния паспорт . С тази перука съм излязла като бустанско плашило 😝😖

# 301
Бялата химия се понася по-зле, когато е през 3 седмици.  Ако е всяка седмица на по-малки дози, аз поне до сега не съм срещала случай, в който да е имало каквито и да е неразположения, включително и кръвните показатели остават стабилни. Но обикновено на хората ако им дадат право на избор, решават, че е по-добре през 3 седмици, заради по-малкото вливания, вени и т.н. и тогава няма как, дозите са по-високи и си има странични реакции. Марита, до колкото видях при теб е сигурно, че ще са всяка седмица, така че 99% при теб негативите от химията ще са до последната червена. След това няма да усетиш, че си на химия. Почти мога да се обзаложа. Казвам почти, защото все пак сме живи същества и винаги може да се получи реакция от нещо. От бялата се случват алергични  реакции например, но те се случват при започване на вливането и лекарите си знаят. Подготвени са и чакат да започнат да действат на момента.

# 302
  • Варна
Днес си взех задграничния паспорт . С тази перука съм излязла като бустанско плашило 😝😖

Щото не ме слушаш, диваненце, че ти е време да я хвърляш тази перука... или подариш на някой! Показвала си ми на снимка новата си косичка. Показвала съм ти аз на снимка косички на приятелки, които съвсем УМИШЛЕНО и нарочно късо се стрижат, а не щото им е била опадала. И одобри, че всичките са големи симпатяги, нали? За къв я нахлузваш още тази перука!? Иди просто да те оформят малко, леко нещо закачливо да направят - мен примерно ме направиха на запетайчица - около едното ушенце леко бакенбардче, около другото всичко хубаво обрано, с врътките (рогчетата където им викат) също се заигра фризьорката, така ме докара, че чак сама в себе си се влюбих. Махай я тази перука! Защо да задушаваш новата си косичка с нея? Тъкмо е тръгнала сега да расте и нужда от въздух има. Рокерче си ти по душичка щом един дългокос мъж гледам ти спечелил сърцето, че и убедил дете да му родиш, трябва да ти е ясно Свобода не само как се пише, а и какво символизира. Wink

# 303
Така е , ама пусто не мога да събера смелост 🤗
Сега оправданието е : докато завършат децата края на Май. Че дан вземат да се стресират 😂
Истината е , че стане ли навън повече от 20гр няма да я изтрая  ще я махна по-рано.
Започвам да я забравям , когато  излизам навън. Та някой ден просто ще я забравя 😂

# 304
По някаква случайност (рядко гледам тв ) изгледах предаване на бтв за скрининг за рак  на бял дроб. Аз ли съм тъпа  . Освен че заклеймиха пушачите и че ние самите не си обръщаме внимание друго не разбрах. Как да се проверяваме🤔. Не разбрах. Някой гледа ли го и ако му е ясно да ми разясни и на мен.
Не знам защо ми действат така подобни предавания. Изстрелват ми нервите в космоса. Защо се мъчат да ги дават като с нищо не са полезни . От една страна ни казват да не се виним сами не ние сме виновни че сме се разболяли от рак а, от друга страна с подобни предавания внушават точно обратното не си обръщате внимание и затова стигате до рак. Ние сме в активно лечение и не винаги ни се назначават образни изследвания та кой джи пи ще ти ги назначи за профилактика. Аз моята бучка си я имах год наред и през 6 м ходех на преглед и какво . Никакви мерки . Наблюдаваха го докато си стана рак .
Абе ядосах се . Те затова не гледам тв.

# 305
  • София
И аз не гледам тв. Т.е. не гледам никаква българска тв. Новините и подобни предавания ме стресират. Разните му там реалитита ме карат да се чувствам неудобно, заради простотията на чужди хора. Та от години само чужди програми се гледат у дома.

Аз съм вече в къщи. Даже минах през социалните да оставя протокола за перуката. Продължавам да нямам никакви странични ефекти за сега. Надали, но дано все така да е!

# 306
  • SHOOT ME 10 $
УжасТна си! Не мога да си избера обръщение...Тинтири, или Минтири...егати дилемата!!
Пред психическо(не друго)разстройство съм.
Май наскоро ви казах, моя лекар, приятно ме изненада, като съвсем сериозно и настоятелно ми препоръча по чаша червено вино сл.храна. (започнах по-често да се храня...)Консултирай се и ти с твоите лекуващи онколози и надявам се с охота ще приемеш съвета ми. Една чаша вино повече ще помогне, отколкото да навреди.
In vino veritas!
Древните не са били глупави.
Ние днес сме образовани...хм

# 307
  • Враца
Аз се опитах да го гледам, но тези от всичко се хванаха за цигарите, болната тема на моя приятел. Скарахме се, разревах се.
Аз винаги съм си поддържала здравето и какво. Нищо. Някак не изтърпявам вината да я хвърлят върху мен. Каквото и да стане все ти си виновен. Поне при мен е било винаги така.

# 308
  • SHOOT ME 10 $
Ал, не допускай друг път да се разстройваш толкова много заради простотиите, които ни вменяват от тв за вредата и ползите от едно или друго. Толкова е ясно, че всичко се приказва с определена цел и е абсолютно недостоверно.
Пред мен докараха в пневмологично отделение млад, здрав циганин, абсолютен трезвеник, през целия си живот е работил като горски(лека работа при прекрасни условия- в гората на чист въздух, никакъв стрес, тишина) -Рак на белите дробове. Айде сега някой да обясни, от къде аджеба, ОТ КЪДЕЕ??
Я ги зае..  зарежи всички тия...
Не се карай с гаджето ама.

# 309
  • Plovdiv
Така е , ама пусто не мога да събера смелост 🤗
Сега оправданието е : докато завършат децата края на Май. Че дан вземат да се стресират 😂
Истината е , че стане ли навън повече от 20гр няма да я изтрая  ще я махна по-рано.
Започвам да я забравям , когато  излизам навън. Та някой ден просто ще я забравя 😂
[/quote
DZ, и аз още се мъкна с моята перука Simple Smile Ние с теб горе долу заедно приключихме, та най- вероятно са ни еднакво дълги. Аз дори се боядисах ( не ми се получи добре) да не гледам бели коси и после ходих на фризьор да ме оформи. Ами още нямам смелост да тръгна с къса коса, макар че всички твърдят, че ми отива, а мама дори ми завижда на къдриците.( Нашите коси са прави като праз по рождение) Перуката не мога да я понасям. Така и не спрях да се притеснявам, че си личи. Цяла зима съм с шапка. Взех си много яка да си я нося с кеф. Лятото ходех винаги с лента за коса да не се вее от вятъра и да се откриват краищата над ушите. Вече обаче имам мас за фризьор да ми оправи цвета и към 20 ти, ако издържа до тогава се пускам с къса коса.

# 310
  • София
Митко, Тинтири е добре Simple Smile
Аз си падам по бирата. Туку-що приключвам първата след болницата и отивам да се тръшна да спя блажено Joy

Ал, не се разстройвай за тия простотии, не си заслужава! Наистина, с цел го правят, гадовете! Аз се чувствам виновна единствено, защото позволявах дълги години да се товаря с излишен стрес. Аз съм си такава, мисля и премислям всичко (везна съм), тормозя се и за дребни неща, а сериозните ги преживявам силно. Товаря се с прекалено много неща, опитвам да планирам всичко до най-малките детайли. Мисля, че това помогна да си довлека тая гадост. Иначе съм изключително педантична, що се касае за здравето ми. Не съм пропуснала профилактика. Както и писах преди, 6 месеца преди да открия бучката бях на профилактичен преглед и нямаше нищо. Ама на! Появи са гадта! Честно казано, винаги съм мислела, че най-вероятно е да лепна рак на белите дробове, защото пуша от 6 клас (пушех Wink) Това ми е бил единствения сериозен порок. Нямам наследственост за РМЖ, кърмих дълго два пъти, правя редовна профилактика, ама на! Така че няма как да се чувствам виновна за това, просто няма как да ме накарат. Недей и ти!

# 311
  • SHOOT ME 10 $
Да вметна само. Пушенето не е порок,.анедостатък, ако мога така да го кажа.
Пиенето, употребата на алкохол, в зависимост от количеството и начина му на въздейттвие върху личноста, може в някои случаи да доведе и до недопустими постъпки и деяния. В много случаи и до престъпление. Ето това вече се вписва като порок.

Спиритчее, кАде сии, покажи се! Липсваш проклетнице 🦊

# 312
  • София
Аз пък обичам да си пийвам ракийка, домашна със салатка. И то вече два пъти дневно. Миии, не ходя на работа, времето е мое.
Пийна, хапна, полегна, почина и те това, те.
Не се смятам за алкохолно зависима все още.
Досега престъпления не съм правила. Даже не съм набила нито един път мъжа ми, ха ха ха.
Имам порок обаче, купувам си билети от нац.лотария. Надеждата умирала последна, нъл тъй ?

# 313
  • София /Абсурдистан
Я си живейте живота без ограничения Simple Smile то каквото е писано, това ще стане.
Мен ме наливат и ми е сънливо и размазано. Още не съм алергясала, но има време, утре ще е. Обсъжда се идеята да ми спрат и Херцептина, но за сега ще го мъчим някак си до последно. 

# 314
  • SHOOT ME 10 $
Хули, Що, Щооо дразниш ся? М? Щъ намразяаа...кой не люби ракийцата? М? Ти не си на химия и -можеш. А ние???
Пожелавам ти на всяка глътка да се присещаш, че имаш едно братче по страдание някъде низвергнато от човешките благинки и хубавини...
А това с лотарийните билетчета не е порок, но може да стане пожароопасно за семейния ви бюджет. А да играеш хазарт с държавата не е най-разумното занимание.
При теб вярвам, че е само лек гъдел...ама то тъй се почва. Внимателската сестро

Общи условия

Активация на акаунт