Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 41 094
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Е, тоА  Мидко така ме провокира, че освен моята доза ракийка, изпих и една заради него. И ся кво, ще трябва да си лягам с кокошките...

# 331
  • София
Тинтири,радвам се ,че добре е минала вливката.Дано всички са така.

Моята първа вливка е в четвъртък.И цикъл си чакам,нещо доста закъснява и подозирам,че баш тогава ще цъфна,та ептен да ми е гадно.

Винцето и аз го пия всяка вечер.Баща ми прави много хубаво вино и ракия.Аз хич не си падах по виното и наблягах на ракийката,обичам и узо много,а за лятото и джинче. 😂Сега обаче пия само вино.

Да ви кажа и още един сайт за перуки,който много ми похвалиха.Оказа се,че имат и магазин до мол Сердика някъде.   http://stilbul.bg/en/index.html

# 332
Благодаря много за съвета. На този етап ни препоръчаха по-бързо да се премахне тумора, за да се изследва. Не знам още кога ще й назначат операцията. При вдеки много индивидуално знам, че се лекува. Благодаря много за отзивчивостта

# 333
  • Враца
Брей, брей, какви пияници, какво чудо! Само да не важи правилото, че тези които не могат се хвалят.
Аз пък изядох 5 яйца в фолио. Мислех да се напъна и аз да изпия една чаша вино, но утре.

# 334
Wine Glassназдраве група!!!

# 335
Здравейте мили хора! Искам да споделя с вас нещо много важно!
Моята баба се разболя от рак на гърдата преди 5 години. Тя беше пациентка в онкологията във Враца. Не съм добре запозната колко точно химио терапии и лъчетерапий тя премина , след тях  мина известно време и ,,Специалистите ,, във въпросната онкология гр. Враца казаха че тя вече е добре и не се нуждае от повече терапий. Всяка година тя ходи на профилактични прегледи и всеки път тя се прибираше от изследвания щастлива, че с нея всичко е наред. След 5години тя е с 4-та спетен на местастази тази диагноза е посватена от специалисти от Гр.София тъй като при поредния преглед във враца лекарите и казват че висчко е наред ама трябва да мине на няколко лъчетерапии ,НЕ и обесняват защо просто ей така да отидв на няколко облъчвания , тя имаше оплаквания от болки в кръста ... и така същност се оказва че при нея нещата не са никак добре .. за съжаление във Враца за тези 5 години не и бяха изписани никакви лекарства с който да се бори това да не се появява отново! Не искам да виня Никого за случващото се но ако лекарите си знаеха работата и бяха по коректни с Пациентите нямаше да се стигне до тук ! Това го казват и лекарите които вмомента се борят с тази страшна болест на моята баба! Моля ви внимавайте къде и какво ви казват лекарите  особено в ОНКОЛОГИЧНАТА болница гр. ВРАЦА ! Интересувайте се какво ви правят и какви лекарства ви дават!  Честно казано не препоръчвам на никого да си помисля дори за лечение в тази болница !

# 336
  • София
И аз при винкарите Joy
Наздраве! Wine Glass
И 🍺 пийвам...

# 337
Майка ми мина по този път през 2015 г. В четвъртък си напипа бучката, във вторник вече беше отстранен карцинома. Не губете време. Дано мине леко и излязат добри хистологични резултати след операцията. Успех.

# 338
  • София
Зори, и аз бях в цикъл на вливката. Не оказва никакво влияние. Всичко ще е наред!

Снощи имах някакво лекинко гадене и пийнах едно хапченце. Вената на ръката ми се оцвети. Те ме предупредиха, ама не очаквах още първия път да стане. Мажа с Репарил, дано да се оправи. И не знам дали си внушавам, ама косата сякаш я чувствам като чужда. На пипане си е ок, в корените е странното чувство. Сигурно по-рано ще почне да капе. Лекарката каза, че може още на първата седмица да почне. Дано изчака поне да си взема перуката във вторник.

# 339
  • Варна
Добро утро, кокиченца, зюмбюлчета и минзухарче (Митко, баш теб визирам), които в момента ви напояват с химии разнообразни Wink Пролет е, бре! Цъвтете на пук на всичко!

Всички пишещи толкова силно искам да ви прегърна... до задушаване чак... и тези, за които е старт в химията или се подготвят психически за евентуална химиотерапия, и тези, които просто си живеят редом с рака дълги години... Като машина на времето сте, все успявате да ме върнете в онези дни, в които и аз тревоги имах, мрачни мисли, страх, несигурност, но и увереност, че ще се справя и да гледам в бъдещето. Като семейство сте ми... и стига с тези оливки, че ще се просълзя и една камара още словоизлеяния досадни ще избълвам.

Гледам спретнали сте си купон снощи.... а мен ме нямаше Sad . Някои се черпили с червена химия, други с червено вино, трети с ракийка дори, масурче тревичка дори... Аааааа повече няма да ви изпускам аз от поглед...

# 340
Добро да е!
Симона, съжалявам за баба ти. Но не знам дали в случая лекарите са виновни, щото с тази диагноза, дори да си в ремисия, си в доживотен риск от прогрес на болестта, независимо от лекарствата. Може би във Враца нямат много добра образна диагностика. Затова, освен придлаганото проследяване в диспансера е добре и сами да си правим наблюдение чат-пат, ако трябва в друг град, с плащане от джоба. Гадно е, скъпо е, но за съжаление не виждам друг вариант. Особено, ако имаме оплаквания, правим нужното пък коквото сабя покаже.
Аз пак съм на работа след 1 час спане. Взех да свиквам да ходя като зомби. Но затова пък се барнах с една рокличка, дето сега ми стои добре и се изтрепаха да ми правят комплименти. А като си я купих преди два месеца, специално за работа, мязах на барбарон с нея.  За месец съм свалила три кила с разделното хранене и вече имам талия, взех да се връщам в кожата си.
Ал, минавай от време на време...
Да ни е пролетно !

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 08:59 от unabella

# 341
  • Другата България
Здравейте мили хора! Искам да споделя с вас нещо много важно!
Моята баба се разболя от рак на гърдата преди 5 години. Тя беше пациентка в онкологията във Враца. Не съм добре запозната колко точно химио терапии и лъчетерапий тя премина , след тях  мина известно време и ,,Специалистите ,, във въпросната онкология гр. Враца казаха че тя вече е добре и не се нуждае от повече терапий. Всяка година тя ходи на профилактични прегледи и всеки път тя се прибираше от изследвания щастлива, че с нея всичко е наред. След 5години тя е с 4-та спетен на местастази тази диагноза е посватена от специалисти от Гр.София тъй като при поредния преглед във враца лекарите и казват че висчко е наред ама трябва да мине на няколко лъчетерапии ,НЕ и обесняват защо просто ей така да отидв на няколко облъчвания , тя имаше оплаквания от болки в кръста ... и така същност се оказва че при нея нещата не са никак добре .. за съжаление във Враца за тези 5 години не и бяха изписани никакви лекарства с който да се бори това да не се появява отново! Не искам да виня Никого за случващото се но ако лекарите си знаеха работата и бяха по коректни с Пациентите нямаше да се стигне до тук ! Това го казват и лекарите които вмомента се борят с тази страшна болест на моята баба! Моля ви внимавайте къде и какво ви казват лекарите  особено в ОНКОЛОГИЧНАТА болница гр. ВРАЦА ! Интересувайте се какво ви правят и какви лекарства ви дават!  Честно казано не препоръчвам на никого да си помисля дори за лечение в тази болница !
Много, много назад съм писала мнение за този "онкодиспансер", изхождайки от личен опит - случая на съпруга ми. Не съм споделяла другия горчив опит със зълва ми, сестрата на ММ, която за съжаление вече не е сред нас заради рак на гърдата и "лечение" именно в тази болница. Същя случай - успешна операция от Гаврилов, химио и лъче във Враца, контроли както си трябва и когато си трябва и накрая мъчителна смърт от разсейки в бял дроб, невидени и недиагностицирани от никого....
Съжалявам, че го пиша тук, искрено се надявам всички вие да сте добре и да се преборите, в което и съм сигурна, защото никоя от вас не е пациентка на този онкодиспансер.
Затова и на Ал горещо препоръчвам да потърси друго мнение.

# 342
Добър ден! Как сте компанията? Надявам се, не борите последствията от виното, снощи..... Wink
Тинтири, косата не ме болеше при падането....., но след първата химия корените ме боляха зверски. Сега пак имам едни странни усещания.....та може това да е.
unabella, радвам се че имаш ищах да се киприш.....Надявам се и ние, новичките да стигнем до там.......че аз поне така съм се отпуснала-за пръв път през живота си, не обърщам внимание какво съм нахлузила.....и от два месеца не съм отваряла частта на гардероба с роклите.........ма нещо нямам и мерак.
Аз, се събудих с дразнене в гърлото и запушен нос. Сега се наливам с чай и събирам сили, че трябва да ида да си взема болничния от онкото и после да го занеса в работата, че и друга работа имам там-  намерили са ми заместник и трябва да мина да му оставя телефона и документите....че  два месеца я мъча от къщи, ама не става- трябва и да се пътува, а аз май скоро няма да мога да си поема пълноценно обектите Sad

# 343
Добро утро дами и Митко и хубав ден Simple Smile

Относно това по-долу:

.................контроли както си трябва и когато си трябва и накрая .......... разсейки в бял дроб, ...........
ежегодния рентген на бял дроб достатъчен ли е?
Какво друго е задължително в нашия случай - РМЖ?
Така като се панирам и ми иде да се гръмна. Не съм се сцинтиграфирала от 2 години.

# 344
  • Другата България
Съжалявам, наистина, никога досега не съм писала именно поради тези причини, но аз по-стриктен човек от нея не познавах, дори ММ по-рядко ходи в Сити, отколкото тя се следеше. Не само ренген, и скенер правеше на 6 месеца мисля, а рентген май и по-често, и никой нищо не видя до момента, в който започна да се задъхва и да не може да диша. За мен образната диагностика там е под всякаква критика.

Общи условия

Активация на акаунт