Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 315
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Типично е за висок инсулин + нисък кортизол + много калории. И аз бях така. Има го и ЕГНто. Като млада спях непробудно по 10-11 часа. Сега 7-8 ме устройват идеално. След менопаузата сигурно и 5 ще са ми много. 90-95 годишната ми съседка заспиваше в един и скачаше в 6 сутрин. Разказваше ми, че като млада си лягала в 21 и ставала в 8 сутринта. Жалко, че не е обратното и като сме млади нямаме време за нищо от спане, а като остареем и няма какво да правим не ни се спи.
По-скоро имах предвид обратното - че от недоспиване нещо ми се разбърка, може наистина липсата на сън да намалява чувствителността към инсулина. Не че не ми се спеше, просто като съм на работа, ставам в 7, а вечер не можех да си наложа да легна примерно в 23.
В менопауза съм, сега 8 часа са ми екстра, но рядко спя без прекъсвания

# 46
Аз да споделя, никак не съм се излекувала. Нямам нужда от ОГТ. Днес на обяд  изядох 15 см франзела от Събуей. Не съм яла толкова хляб от  години. Само след 3,5 часа така се разтреперах, че чак ръцете ми трепереха от глад. Направо бях като наркоман на който му липсва дозата.

# 47
Някой ден ще пробвам от Съб уей да хапна и да видя как ще ми се отрази.
Елица, едно време ядях по 30 сантиметрови сандвичи  Laughing
Не беше често, но като ме хванеха лудите го правех. Особено в дните с любимите ми сандвичи. Италианския и пикантния.  Heart Eyes
Сега само 15 сантима, 30 не мога.

# 48
Е може ли сега така... и на мен ми се дояде. Sad  Ям месо, но там винаги ям вегетариански сандвич.

# 49
Точно от вегетарианския шницел и хлебче с овесени ядки ми се получи това.

# 50
Не съм го яла вегетарианския шницел. Хубав ли е?

# 51
На мен ми харесва , но май трябва да го ям без хляба?
Да ви питам нещо, от този режим толкова много енергия имам, че чак ми се реве със сълзи. Дали желанието ми да плача за всичко е свързано с режима или да търся причината другаде?

# 52
  • София
Реването за всичко е симптом на депресия, а не на излишна енергия : )

# 53
В дните в които ходя на фитнес и сауна  съм спокойна. За това си мислех , че е от неизразходена енергия. Ако е депресия явно някой витамин ми липсва. Ще пускам изследвания скоро.

# 54
Ниските нива на вит. Д са свързани с депресивни състояния.

# 55
  • Ню Йорк
Привет момичета. Аз съм в пълен потрес от здравната система тук. Оказа се, че даже едно изследване не мога да си пусна без предписание от лекар. Много смотана работа.

# 56
Привет момичета. Аз съм в пълен потрес от здравната система тук. Оказа се, че даже едно изследване не мога да си пусна без предписание от лекар. Много смотана работа.
Ами те затова все търсят лекари и не им достигат😉

# 57
Здравейте, и аз започвам с Глюкофаж 2 пъти дневно, надявам се за кратко. Как се справяте със страничните ефекти (храносмилателни)? Да се заредя ли с медицински въглен или нещо подобно?

# 58
  • София
Ако се храниш правилно, нямаш проблеми със стомаха и отделителната система. Сладкото и марулите водят до "болезнено-осезаем резултат". И най-важното, много внимателно следваш схемата за увеличаване на дозата на глюкофажа. Това ти го пише човек, преминал и през неправилно, и през правилно свикване с глюкофажа, с хроничен гастрит.

# 59
И аз да се отчета тук. От 3 седмици намалям въглехидратите като вече доста съм ги снижила спрямо начина по който се хранех преди. Не съм свалила нито 1 кг и съм доста изморена. Предполагам тялото ми се нагажда. Ходя пеша по около 10 км на ден и от време на време карам колело. Дано да свикна скоро. Искам да направя плавен преход, с ниско кръвно съм по принцип и не ми се рискува с драстични промени.

Общи условия

Активация на акаунт