Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за хранене за тийнейджър с диабет и високи нива на кръвната захар?
Какви са причините за високия инсулин при тийнейджърите?
Какви са препоръките за повишаване на нивата на желязо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за хранене за тийнейджър с диабет и високи нива на кръвната захар?
-
Какви са причините за високия инсулин при тийнейджърите?
-
Какви са препоръките за повишаване на нивата на желязо?
-
Какви са връзките между холестерола, триглицеридите и глюкозата?
-
Какви са препоръките за витамин D и витамин B12?

Нямаше ме няколко месеца, но и имаше причина - отклоних се от режима още след Нова година, когато имах проблем с жлъчката и прекъснах започнатото тогава кето, та чак до преди седмица, когато бях стигнала завидни висини, или по-скоро дълбини, благодарение най-вече на хляба и бирата. Добрата новина е, че за 9 месеца успях да кача само 8 кг и смятам, че навреме се спрях. За седмица стопих 3 от тези 8 и става далеч по-лесно от първия път. Затова смятам, че с инсулина в момента нямам чак такива проблеми като в началото, когато беше на гладно над 40. Не съм се изследвала сега. Но качените килограми бяха равномерно навсякъде, не основно по корема, както дебелеех навремето. Все пак ми е ясно, че рано или късно пак ще се върна в изходна позиция, така че мотивирана съм да се връщам във форма. Мислех да си оставя един джънк-ден в седмицата (за бира и сандвичи), но се оказа, че изобщо не ми липсват. Вече съм на етапа с липсата на чувство на глад и приятна еуфория, при това се адаптирах без ни най-малко дискомфорт, за разлика от първия път, когато кето-грипът ме морѝ около месец. Дали човек си остава адаптиран за дълго или се дължи на различния хормонален фон преди и сега - не знам. Но като цяло намирам, че нищо фатално не се е случило - и през изминалите месеци си бях в сравнително добра физическа и психическа форма въпреки качените килограми. Само към края болките в кръста започнаха да се обаждат отново. Е, 8 кг не са като 30 разбира се, но съм сигурна, че има граница, която не трябва да се прекрачва. Та така, тук съм, благодаря за темата.
Тъкмо наскоро споменах, че не пишеш отдавна...и се завръщаш