Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 366
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Движението понижава КЗ, оттам и инсулина. Нали затова при ИР и диабет винаги препоръчват диетата да е съпроводена със спорт.

# 466
да отидеш да глътнеш една кОла
Като каза кола... не мога да се сетя кога за последно съм пила. Преди обичах, а сега явно изобщо не ми липсва щом не съм се и сещала.  Grinning Grinning

# 467
  • София
И на мен ми липсваше по соцвреме, когато рядко я "пускаха". Сега я пия само в комбинация с водка или ако алтернативата е фанта - нея съвсем не понасям.

Но думата ми беше, че има наистина малоумни хора, които не мислят особено.

# 468
  • София
Оле, аз като върл фен/ползвател на колата (не пия кафе), като изпих едно кенче месец след спирането на всякакви въглехидрати, няма да ви казвам какъв вкус имаше. Толкова сладка и гадна, че се учудих как само за месец са ми се променили вкусовите усещания.

# 469
Аз бях така с едно бяло вино, което брат ми прави. Донесе ми една бутилка по Коледа, да му опитам виното. Всички много го харесаха, а на мен ми се стори много сладко Grinning Аз по принцип пия бяло вино и до сега не ми се беше случвало така да ми сладни.

# 470
  • Козлодуй
И аз от доста години се храня нисковъглехидратно ще станат вече 10 г.и кръвната ми захар на гладно е 5,57 на гладно Simple Smile Всичко което ям извън вкъщи ми сладни затова не ям на вън, но майка ми е с диабет и явно има и нещо наследствено защото само с диета не се коригира но аз съм упорита Simple Smile Понякога изпитвам зверски глад и гледам да го задоволявам с месо за да не се хлъзна по нанадолнището Simple Smile И аз съм със хрема вече от 5 дни се пазя в къщи ама ми изписаха тайлол хот а той пълен със захар - много е гаден въпреки лимона който са му сложили затова се опитвам да дишам пара от чай лайка за прочистване на носа и действа, а отривина ми разрани носа Simple Smile

# 471
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има ли някой, който е успял без хапчета да оправи инсулина?
имам нужда от малко подкрепа  Sad
започнах режим НВВМ, сложно ми е с многото мазнини, но упорствам. свалих от 27 на 17-20 (три междинни изследвания), но вече не мърда надолу,  и килограмите не мърдат. Sad

# 472
  • София
А защо съвсем без? Може организмът да има нужда от побутване и после да направиш пауза. Но това да го каже лекар. Ако свалиш кг с лекарство, ще ти стане по-леко да се движиш и спортуваш, така ми се струва.
При мен пиенето 20 дни на Глюкофаж спря студената пот на челото за 5-6 месеца.

# 473
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ендокриноложката ми изписа лекарствата, не е самодейност, но се договорихме да опитам с режим.
имам минали проблеми с черния дроб и не ми се иска да влоша нещата там.
някак не съм готова да пия лекарства. Sad

# 474
Ще може ли някой да коментира изследванията ми от предишната страница?
А иначе относно това храна да ми сладни-  случва се и още как. Всичко с кокосово брашно ми сладни, дори и да е със сирене или солена плънка. Само на мен ми сладни вкъщи- за другите щом е със сирене значи е солено...Пия чай без захар от малка, не обичам газирано и разни подобни. Какао с 50 мл мляко и 2 грама кафява захар е нещо от което ми се гади. Всъщност, и солените пакетирани избягвах преди режима, те пък ми бяха много солени. А иначе месо, яйца, истинска храна соля повече сега.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 16:02 от dolce miele

# 475
  • Варна

Здравейте, момичета!

Чета ви от известно време...опитвам се да се храня ВМ-НВХ и да спортувам, но не свалям кг... Ходих на ендокринолог, правих ОГТТ и резултатите ми са инсулин на гладно 21,96, HOMA 6.... изписаха ми Глюкофаж по схема. Доктора ми каза, че хапчето се взима по време/след хранене сутрин и вечер. Проблема ми е, че никога не съм закусвала. Чудих се дали е проблем да го пия обед и вечер?

# 476
  • София
Даже е препоръчително.

# 477
vanyaes,  виж последния пост на Deva. Тя е била на метформинов препарат преди време и не закусва.

https://m.bg-mamma.com/?topic=938829.msg38464229#new

# 478

Здравейте, момичета!

Чета ви от известно време...опитвам се да се храня ВМ-НВХ и да спортувам, но не свалям кг... Ходих на ендокринолог, правих ОГТТ и резултатите ми са инсулин на гладно 21,96, HOMA 6.... изписаха ми Глюкофаж по схема. Доктора ми каза, че хапчето се взима по време/след хранене сутрин и вечер. Проблема ми е, че никога не съм закусвала. Чудих се дали е проблем да го пия обед и вечер?

Абсурдно е да пиеш хапче без храна.
Просто ще взимаш две и това е.
Аз така правех. Дори даже като вкарах закуска, пак взимах само на обед и вечер.

pvacheva, и аз така сега вече се дразня като се разболея и всичко е с подсладител.
Само не и упсарин С.
По-щадящ вариант мисля са хомеопатичните - инфлуцид, коризалията. Изядох и една черна голиа актив заради гърлото.
Друго което правих за кашлица и гърло е вечерно време преди лягане пиех топло мляко с мас, сода и мед. Да, малко В и то баш преди лягане, ама заради пустата кашлица няма начин.
Оправям се вече.
Другия път още в началото ще посегна с ударни дози към инфлуцида, а не с тоя сладък до гадост фервекс.

# 479
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз редовно вземам хапчетата без да съм се хранила. Сутрин никога не закусвам. Следващия прием също не е по време на хранене. Явно е грешка от моя страна. Друга слабост ми е кока колата.

Общи условия

Активация на акаунт