Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 385
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Само чрез лекарско предписание ли мога да изследвам трикратно КЗ и инсулин или ако сама отида, просто информативно за себе си, ще ми дадат да го направя ?
Зависи къде живеете. Има държави, в които изследвания се правят само по лекарски предписания.
В България няма никакъв проблем да изследвате каквото решите без назначение на лекар. Стига да си платите. Но и без това ЗК не плаща за изследване на инсулин, който е скъпия.

# 91
Варна,

По принцип се изследвам в Лаборекспрес / не съм доволна от Кондиларов и Лина / ,
В сайта гледам че е около 38 лв,
Толкова ли е по принцип .

# 92
В Цибалаб е толкова

# 93
Благодаря, ще видя дали ще успея да пусна изследването .

А имам друг въпрос :
Може да ви се стори малко не на място, но доколко смятате че инсулиновата резистентност влияе върху либидото или липсата на такова ?
Както и мислите ли че неактивния секс живот също може да причини   някои/подобен тип  здравословни проблеми?

# 94
Благодаря, ще видя дали ще успея да пусна изследването .

А имам друг въпрос :
Може да ви се стори малко не на място, но доколко смятате че инсулиновата резистентност влияе върху либидото или липсата на такова ?
Както и мислите ли че неактивния секс живот също може да причини   някои/подобен тип  здравословни проблеми?

Само информативно, бях малко зле с либидото в един известен период и откакто го карам по-здравословно , нещата леко полека си идват на мястото;) Разбира се, може да и случайност, но аз съм убедена, че зад продължителната липса на желание за интимност у иначе страстна натура първо следва да се изключи здравословен проблем, вкл. хормонален.  Нека и другите кажат:)

Иначе аз ходя по около 8000 крачки всеки ден и два пъти в седмицата танци.

# 95
Аз също ходя на танци от почти два месеца. Много ми харесва, но ще  трябва да спра заради кръста.

# 96
  • София
Е то инсулиновата резистентност е хормонален проблем на практика.

# 97
[/i

Сега пък се чудя не е ли странно, че КЗ на 120 минута е по-висака при мен от тази на 60-тата? Не би ли следвало постепенно да пада и на втория час да е по-ниска. Ох не знам, ще говоря с док. Има едно момиче в друга тема, която каза, че може да се касае за нарушен метаболизъм на глюкозата, нещо такова. Това пък не го бях чувала и в крайна сметка не знам имам ли ИР или не, но за всеки случай ще продължавам да внимавам с В.

# 98
Karaidavarvi, понеже следя и другата тема, по спомен, беше писала, че след първия час си се разходила до някъде. Но изследването се прави в пълен покой, без да се ходи много, седиш и чакаш. Най-вероятно е дало отражение

# 99
  • София
Здравейте, май съм за тук
Странното е, че ендокринологът нищо не ми каза за:

Глюкоза: 5,2 (2,8-6,1)
Инсулин: 9,95 (<10)

Cortisol 857.9 (133-537)
ACTH 44,39 (7,20-63,30)

Имам нощни изпотявания и след хапване на въглехидрати (сандвичи или пици/торта) понякога пулса ми се покачва яко.
Това откакто лекувам щитивидната се появи.

Предполагам ще трябва да си изследвам трикратен профил на глюкоза и инсулин?

# 100
Кортизола е висок.
Ама как да го смъкнеш не знам. Трябва да проучиш.
Сега ми хрумва, че не е лошо и аз да го изследвам.
Някой знае ли разликата между калций и йонизиран калций?
До момента съм си записала следните
Скрит текст:
фолат
В 12
желязо
калций
магнезий
кортизол
гликиран хемоглобин
кз и инсулин
холестерол - добър и лош, общ
триглицериди
натрий
калий
йонизиран калций
и щитовидните

# 101
За кортизола ми казаха, че няма какво да го смъкне като лекарство.

От билковите добавки си изрових Ашваганда и Златен корен.

При мен виско започна с повишен кортизол. Мисля, че той повлече и другите хормони.

# 102
  • София
Дорис, вече 2 месеца закъснение в цикъла, нощни изпотявания, тъпотии.
Те нищо не казват докторите - само хубава храна и спокойствие...
При теб какво се обърка в хормоните?

# 103
Дорис, вече 2 месеца закъснение в цикъла, нощни изпотявания, тъпотии.
Те нищо не казват докторите - само хубава храна и спокойствие...
При теб какво се обърка в хормоните?

Моята убеденост е, че всички хормони в организма ни са свързани, като на хорце. Ако един е извънтакт и се лашка то разваля не само целият танц, а и почва да повлича другите участници по различна степен. Та още като момиче констатираха, че кортизола ми е висок - после полека лека започнаха и други хормони да излизат от норми.

Ти в момента ВМ-НВ ли се храниш?

А колко са ти горе долу годините? Дали може да се мисли за ранна критическа?

# 104
  • София
Прекалено ниските въглехидрати качват кортизола. Само казвам.
Ашвагандата, казват, помагала. Още не съм пробвала, щото при мен по- скоро самият ритъм е нарушен. Сутрин едвам отлепям от около 10 години. Вечер едвам заспивам и кукувам до зори.
А перманентно висок кортизол с години насочва към Кушинг.

Общи условия

Активация на акаунт