Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 402
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Благодаря за отговорите! Мислих, че трябва да почна да закусвам заради хапчетата, а сега просто ще го пия наобед. Иначе питах доктора за фастинга и той ми каза, ако гладувам да не пия хапче. За сега правя всеки понеделник 24ч само на вода...

# 481
  • Козлодуй
Елора аз кашлица нямам ама много ме дразни сухо гърло и болки в главата ама и аз взех да се оправям макар и по-бавно от колкото ми се иска хремата ме разбива нощно време Simple Smile

# 482
Да ви попитам, при ИР, може ли да се смучат лукчета?

# 483
Лукчета без захар и подсладители ли са пуснали?

# 484
Лукчета без захар и подсладители ли са пуснали?
Не!

# 485
Изумявате ме с такива въпроси.

# 486
# 487
Щом нямат захар, значи имат подсладител.
А назад в темата стана ясно, че няма голяма разлика.
Но сега ги видях в гуглето. Ако се наложи е по-добър вариант от другите със захар. Поне когато човек е болен.

# 488
  • Перник
Има ли някаква хран.добавка,която сваля инсулина? И още нещо какъв алкохол може да се пие при повод при висок инсулин?

# 489
Може малко вино и то много рядко. Тоест поводите да не са през ден  Laughing
А добавките са в първия пост.

# 490
Тити - Пити, много ти благодаря за бързия и точен отговор.
Елор, преценила съм, че е редно да ви питам, все пак сте компетентните тук. Ето, че Тити веднага ми даде предложения, не е нужно да се изумяваш пък и да го пишеш, нали!

# 491
Ами изумително си е.
Все едно да съм алергична към фъстъци и да питам мога ли да ги ям.
Предвид темата и заболяването е логично, че В се избягват.
Ежедневно набиване на лукчета е логично, че вреди.
Ако човек е болен и му трябва е друго нещо, защото е за 2-3 дни.

# 492
Като съм настинала си слагам масла от мента и евкалипт в аромалампа и ми вършат същата работа като лукчетата, аз и преди не харесвах че са сладки. Така че алтернатива има, поне за вкъщи. Ако не е само хрема, слагам и масло от чаено дърво, то е антисептик и по-бързо ми се успокои гърлото. Не мирише много приятно но като съм с настинка не го отразявам толкова

# 493
Аз си бях пристрастена към лукчета и голиа актив. Ежедневно ги ядях. По 3-4 лукчета и две-три голиа актив. Даже не ги броях и за сладко.Тях доста трудно ги спрях. Дори и след намаляне на сладкото, пак ми беше трудно. Като краста си ми беше.
Като минах на НВ, някак си по-лесно стана. Постепенно ги намалих. Накрая едно лукче го смучех седмица. Посмуча, прибера  Laughing
Имах и някакъв не много приятен мирис в устата преди да мина на НВ. Това беше и другата причина да ги смуча. Самата аз си го усещах.
И в един момент, някъде след 4-5 месеца, като ги намалих, установих, че лошия дъх е поизчезнал и малкото смучене ми беше по навик. И вече не ги смуча от много време. Даже миналата седмица ми беше странно да го смуча.
И дъвки дъвчех по 3-4 на ден.
Сега вече не съм на орбит, а на ксилитол и то само на работа след като обядвам.

# 494
  • София
За гърло: дъвка с ксилитол и заедно с нея малко парче пчелен клей. той е антисептик, доста облекчава.

Общи условия

Активация на акаунт