Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 481
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Единствено 18 часовия фаст я спасява Барбарата от ИР.

# 526
  • Варна
Здравейте ,чета ви от известно време ...
След някои симптоми на тялото ми потърсих ендокринолог , който след прегледа каза ,че е сигурен ,че съм с ИР . Назначи ми изследвания , ще правя обременяване с глюкоза , но тъй като ме хвана някакъв вирус -изчаквам да мине .
На режим ВМ-НВХ съм точно от 8 седмици (броя си ги ) , но килограмите не мърдат Sad
Сега видях съвета на Бледолилава че отслабването лекува ИР , ами да- искам , упорито следвам режима , не се глезя , стриктна съм , но не иска да отслабне това пусто тяло Sad А имам излишни кг
Дали като направя теста и вероятно ми предпишат някакво хапче ще успея да започна да отслабвам ?

# 527
Валети, да не бъркаш някъде в режима?
Ако искаш пиши какво точно ядеш.
Възможно ли да имаш проблем и с щитовидната?
Прочети и постовете на Невена и защо е написала, че ВМ-НВХ не помага при всички.

# 528
  • Перник
Има ли промяна в режима при пробем и с щз?

# 529
Не трябва да се ограничават В напълно.
Колко беше минимума? 80 гр. В на ден. Назад дадоха таблица кои храни и колко грама от тях съдържат В.
Но дори и приетите В, трябва да са бавни и качествени.

# 530
  • Козлодуй
Може ли линк към тези бавни и качествени въглехидрати? Simple Smile Аз заради видеото си купих червена леща тая жена ме изуми като препоръча индийска храна та там най-много диабетици има иначе обяснението и за инсулина е много добро Simple Smile Сега се сещам за едни будистки монаси които са слаби и тренират но ядат само каквото им подарят хората а те им подаряват само сладки и тестени неща и всички са с диабет а живеят здравословно в планината и понякога гладуват Simple Smile

# 531
Напиши в гугъл бавни и бързи въглехидрати. Има много статии, даже и с гликемичен индекс.
А под качество е логично, че става въпрос за натурални храна, а не бисквити белвита уж с бавно освобождаване.

# 532
То и друго има, като гледам клиповете й, тя май от години си живее така, без месо, но и без захар, пшеница, плодовете също ги поставя под въпрос, а веднъж спомена, че ограничава доматите, патладжана, някакъв вид чушки и още един зеленчук (не се сещам сега кой точно), защото майка й починала от някаква болест, за която са противопоказни. Та при нея е друго, не се е обръщала каруцата като при нас. Ако човек си е бил цял живот умерен, едва ли ще се докара до диабет с боб, нахут и леща.

Сещам се когато за пръв път открих настоящата тема, в първата част, ако не се лъжа, някой беше постнал видео от едно предаване на Гала, в което госта говореше за огромния проблем, който дошъл с хибридното зърно, най-вече  пшеница, каквото на практика консумираме основно след 50-те години на миналия век. Сега, аз на нищо, видяно при Гала не вярвам безрезервно, но тогава доста ме впечатли. Най-малкото обясняваше защо поколения преди нас се изхранваха основно с хляб, а проблем с това нямаха. Сега за същото говори и Барбара. А човекът, който е въвел хибридите, с цел по-висок добив и изхранване на нарастващата популация, е получил дори Нобелова награда. Ужас, ужас...

# 533
За различната, "нова", хибридна пшеница, има книга "Пшеницата-маскираният  убиец" на д-р Дейвис.
Не е поредната "измислица при Гала"....

# 534
Абсолютен ужас!

# 535
Валети, обърни внимание освен на храненето и на следните неща:
- движение
- вода
- сън
- стрес

Много са важни и четирите.

Също така съм на едно мнение с Барбара, че трябва да се храним трикратно, като обядът и закуската да са най-солидни, а вечерята съвсем лека. Аз така правех, просто го бях установила от преди това, че отслабвам когато в първата половина на деня ми е яденето. Затова никога не съм одобрявала модифицираното НВ ВМХ на Атанас Узунов, но за съжаление покрай него бе популяризирано в България, та даже вече го кръстиха режима на Узунов и хората не разбират, че така, както той си го е модифицирал за себе си, всеки трябва да го модифицира според своя организъм. А те напротив, налагат някакви маниакални "правила". Впрочем и фаст не съм правила, при мен гладът забавя метаболизма, щото цял живот съм се подлагала на някакви диети и минавам много бързо в режим на съхраннение на енергията. Преди 20 години работеше и при мен гладът, но вече не. Само с редовно, но разумно хранене ми се получава отслабването.

# 536
  • Перник
Къде е въпросната таблица със съдържанието на въглехидрати в продуктите? Търсих и открих това, върши ли работа? http://www.calorienbalans.com/FoodInfo.aspx

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 10:32 от neji_s

# 537
Къде е вапросната таблица със съдържаниетж на въглехидрати в продуктите? Търсих и в нета не откривам.
http://bnsde.org/za-patsienti/diabet/hlebni-edinitsi/

за това ли става въпрос, защото аз за това се сещам че скоро беше публикувано.

# 538
  • Козлодуй
Според тази статия картофите са хем бързи хем бавни въглехидрати аз просто не ги обичам и не ги ям ама хайде да се разберат бързи или бавни са Simple Smile - http://www.elle.bg/zdrave/burzi-i-bavni-vuglehidrati-polezni-ili … vredni-sa-te.html

# 539
  • София
Момичета, приятелка е започнала метформин от скоро и каза, че изпитва силно чувство на безпокойство със стягане в гърлото и тежест в гърдите и леко сърцебиене. Помня, че на мен ми се гадеше и имах странен вкус в устата и всичките WC екстри, но такива симптоми не съм имала. Може ли да се обясни/ направи връзка с хапчето?
Открили са й лека ИР.

Общи условия

Активация на акаунт