Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 421
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
искам да попитам някой, който е вземал хром за отзиви. Дали има ефект? Пише, че потиска глада за сладко.
Сега си взех една опаковка, пия още селен заради ЩЖ и боров прашец уж пак заради същото, но се притеснявам да не ми станат много добавките.

# 571
Споделям тук, защото няма къде другаде, а и на някой може да помогне. Дъщеря ми се оказа алергична към зехтин!  Shocked Реагира най-добре на олио.  Rolling Eyes
Та умната с мазнините!

Това граничи с невъзможното. Алергията към чист зехтин е изключителна рядкост. Зехтинът съдържа полифеноли, които възпират алергични реакции. Аз също по едно време се обривах като се намажех със зехтин. Най-добрата ми приятелка ми носеше домашно пресован от Турция и с него нямах проблем. Като дойдох във Франция започнах да купувам от магазина и да се надувам. Спрях да го купувам и ям. Пробвах домашен, студено пресован и се оказа, че си го понасям ОК. Оказа се, че в 70% от купешкия зехтин по света имало бои и други масла. Дъщеря ти е алергична към някоя добавка, не към самия зехтин. Докато яде хляб, вафли, шоколад, ягоди, ядки и не отслабне оправия няма да има. Просто известно време трябва да си изчисти храненето.

https://www.allergicliving.com/2013/03/13/reality-check-dr-oz-on … virgin-olive-oil/

Може да е към съставка, но реагира и на маслини.

Не е толкова просто с храненето. Нещо друго е. Диета пази откакто се е родила. В живота си е яла 5 вафли! Джънк фууд и купешка храна също няма как да яде /99% имат мляко и подобрители/. Имала е големи периоди без хляб /глутен/, шоколад, ягоди - резултата бе алергия към моркови и цитруси и свръх чувствителност към прах.
Опита ми до тук категорично е, че всяко ограничение има отговор с нова алергия. Вместо да лекува точно обратното става. Алергията към зехтин е в следствие на антихистаминова диета! 4 седмици диета = невероятен обрив и силна реакция към зехтин, но има и още нещо, което не мога да напипам. Чак започвам да се дразня на себе си колко тъпо и упорито продължавам с тези ограничения в храните. Сега ще сменя подхода пък да видим!

# 572

Аз съм писала за себе си, като ходих на кардиолог за високото кръвно (166см/95 кг), нито дума не обели за отслабване, диета, дори не попита как се храня, защо съм дебела....Дават рецепта и те изпращат да се спасяваш сам.
Предполагам, и ендокринолози, и гинеколози, са същата стока....ненапразно все се търсят читави лекари, които си разбират от работата.
И да, 90+ кг за жена са много, освен ако не е 2 метра висока.
И аз на 95 бях подвижна, и уж без проблеми, ама не би.....
Няма здрав човек с наднормени кг.Дори на изследвания на пръв поглед да няма показатели извън норма, самият факт "дебела съм", вече е болестно състояние.Едно тяло не пълнее от въздуха, винаги има причина.И ако човек не изяжда 10 000 калории на ден, трябва да търси къде му е "болестта", която го прави дебел.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 15:28 от Анонимен

# 573
Искра, ти сама питаш за мнение и после се сърдиш като някой ти каже... Твърдиш, че едва ли не си в цветущо здраве, но за мен 175 на 91кг и 6 неуспешни трансфера не е ОК.
Не знам каква е причината, но е напълно верятно да имаш ИР и да не се получава. Има примери в "Искам бебе" и "Проблемно" за жени, които след откриване на ИР + режим са бременни естествено или имат успешен трансфер.
Аз пък се учудвам, че при проблемно забременяване как пък един доктор не ти пусна ОГТТ. На мен това ми беше едно от първите изследвания след дълги опити, заедно с половите хормони направо се назначи и обременяване.
Каквото и да решиш  - стискам ти палци следващия трансфер да е успешен! Simple Smile
И да допълня - аз съм 170 на 55-56 килограма и съм с ИР.
ОГТТ е обременяване с глюкоза - изследване на кз и инсулин на 0.60 и 120 мин.

# 574
Шестте трансфера и всичко покрай тях си оказват влиянието. Успокой се, почини си малко от всичко, опитай се да приемеш резултатите такива каквито са с нагласата ето сега се заемам да оправя нещата. Без излишни нерви и съжаления или пък ако... Времето назад не се връща. Работи сега и за напред. Ще ти се получат нещата, млада си и имаш сили да се справиш!

# 575
Искра, аз имам приятелка, която има здраво дете, но не може да забременее отново. Тялото ни се променя през годините, и стреса и съпътстващите го заболявания не помагат особено. Успокой се и не се отказвай- ти си толкова млада, пътища пред теб много.

# 576
Искра, а защо не потърсиш ендокринолог и да обсъдите изследване за ИР?
Не мога да приема, че е по-добре да си пийва глюкофажа ей така превантивно. Не бих си затормозявала черния дроб профилактично. Да не говорим, че точно глюкофаж щеше да ме затрие предписан ми от проф. Захариева. Оказа се, че дозата ми идва много и изпаднах в предполагам хипоглекимия - започнах да потъвам и да губя връзка с околния свят, започнах да чувам странни звуци като бучене и да губя цветовете и светлината наоколо. С много захар пооправих нещата и като и се обадих на другия ден ми вика стресирана "Спирай го! Спирай го!". Така, че по-добре си намери лекар да се поизследвате.

То ясно, че темата е профилирана, но надали незабременяването се дължи на ИР и само на нея. Не бих поставяла толкова убедено подобна теза. Много от нас са били и пълни и с ИР и пак са бременели и раждали здрави деца.

# 577
Не мога да приема, че е по-добре да си пийва глюкофажа ей така превантивно. Не бих си затормозявала черния дроб профилактично. Да не говорим, че точно глюкофаж щеше да ме затрие предписан ми от проф. Захариева. Оказа се, че дозата ми идва много и изпаднах в предполагам хипоглекимия - започнах да потъвам и да губя връзка с околния свят, започнах да чувам странни звуци като бучене и да губя цветовете и светлината наоколо. С много захар пооправих нещата и като и се обадих на другия ден ми вика стресирана "Спирай го! Спирай го!". Така, че по-добре си намери лекар да се поизследвате.

То ясно, че темата е профилирана, но надали незабременяването се дължи на ИР и само на нея. Не бих поставяла толкова убедено подобна теза. Много от нас са били и пълни и с ИР и пак са бременели и раждали здрави деца.
Записала съм си час ,но ми е мак другата седмица,а докторката ми каза да го за очна веднага (тоест преди 6 дни).!Ето точно заради това ме е страх да го приема,защото не ми се играе на руска рулетка 😣дали ще имам ИР или не..

# 578

Дорис, какво имате предвид под "да потъвам", защото и на мен ми се случва точно същото и търсих връзка с метформина и всички ми казват: не е от него. Окакто обаче го пия, зрението ми е замъглено, замаяна съм и потъвам за секунди както вие казвате, докато лежа или седя. Пия метфогамма 1000 , 50 кг съм, вероятно ми е висока дозата?

# 579
Цитат на: Nevena Virolan
[b
Бледолилава[/b], Къде се загуби, бре, човеко? Да не си се стопила? Как си, как е инсулинчо? Децата?

Невена, малко по-напред писах. Позагубих се иначе от темата, защото нищо ново при мен.

Не знам как е инсулина при мен, от октомври не съм го изследвала, но днес пуснах едни други изследвания да проверя какво се случва с холестерола, горе-долу 6 месеца след отслабването. Нали така казват, да не се мери поне 6 месеца, а аз го изследвах преди редовно и беше шок и ужас, стигна до 8.27, при това и лошият беше много висок. Е паднал е! Вече е 5.90, пък като се има предвид, че преди диетата ми е бил 5.34, значи добре вървят нещата. Глюкозата ми е 3.96 на гладно, при това предишните два дни въведох едно хранене с варива, конкретно зрял боб. Както писах по-напред, това смятам да променя в режима си, усещам просто, че организма ми вече иска по-постни храни, а и сега почват салатите и други зелении, време си е. По кантара ще разбера дали бъркам нещо, засега съм малко нагоре, но както писа Херцен, нормално е това да е случи при увеличение на въглехидратите в началото, въпросът е да не стане тенденция. Много необяснимо ми е паднало TSH - най-високата стойност ми е била 3.28 преди отслабването, после постоянно спадаше по малко, докъм 2.3 е стигало, а сега е 1.64. Надявам се това да е добре, знам ли. И това е общо взето, ще пиша от време на време как вървят нещата при мен, защото и на мен ми е интересно дали може да се увеличат бавните въглехидрати с тенденция да се мине към по-балансирано хранене без да се влошат нещата с инсулина. Обратното би означавало цял живот да съм на НВ ВМХ, което не ми е особено по вкуса  Simple Smile.

# 580
Дорис, какво имате предвид под "да потъвам", защото и на мен ми се случва точно същото и търсих връзка с метформина и всички ми казват: не е от него. Окакто обаче го пия, зрението ми е замъглено, замаяна съм и потъвам за секунди както вие казвате, докато лежа или седя. Пия метфогамма 1000 , 50 кг съм, вероятно ми е висока дозата?

Честно казано усещах го сякаш политам надолу в кладенец, падайки по гръб. Светлия отвор се стесняваше отгоре и се носех без сили надолу. Светлината избледня около мен и се загуби цветността. Само с усиле на волята стоях в съзнание. Движенята ми не бяха много координирани и нямах сила да стана или стисна нещо. Яденето на захар ме накара да се почувствам по-добре дост бързо, за това смятам, че е хипоглекимия.

А защо сама не си понамалиш хапчето и да видиш как се чувстваш?  

# 581
Хора, моля за коментар и помощ!
Днес пуснах пак изследвания:
Кръвна захар 5,45 (още по-висока), инсулин 3.
Защо се качва тази кръвна захар така, малко по малко, каква е тази тенденция?
Надявам се и Невена да се включи...

# 582
  • София
Iskra92, точно заради Шефкетова и изписване на естрофем на килограм (уж ще ме готови за донорска яйцеклетка -без да ми е осигурила донорка) преди 8 години се отказах от клиниката на Стаменов (“Надежда”). И аз имам 6 неуспешни трансфера и по-лошо, неустановен инфертилитет. Както и да е, минало, заминало, вече съм и стара. Отказах се от опитите, защото бях убедена, че са ми некачествени яйцеклетките заради възрастта; но мисля, че докторите изпускаха нещо около кръвоснабдяването на лигавицата и темературата ѝ.

Глюкофаж без промяна в храненето нищо няма да помогне. Не се сърди на пишещите тук, може и да ти изглеждаме като секта, но всъщност единствената ни цел е да си помогнем взаимно. Никой не изпитва удоволствие да набива канчета.

# 583
Синът ми е на Неоформин 850g по 3 на ден.
Кое лекарство е по - добро от всичките за ИР които са?
И друго да попитам, няма ли опастност да му се разстроят хормоните, момче е все пак, а го пият жени за забременяване!?

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 18:14 от koki1

# 584
  • София
Не, пият го всички хора независимо от пола, с разстроена инсулинова чувствителност  на клетките.

Мога да кажа, че на мой близък от мъжки пол даже му се отразява много добре (по мъжки; неудобно ми е да влизам в подробности).

Общи условия

Активация на акаунт