Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 333
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Елора, ти и спортуваш доста по-сериозно, мускулите си тежат повече от тлъстинките. Аз чак се ядосвам колко съм несериозна относно спорта. Не съм се заседяла напълно, но не е и както знам че трябва да е.
Аз така и не знам колко кила съм, шегувам се с приятели че ще им ходя на гости да се тегля у тях Grinning От любопитство поне бива да проверя, че ми е интересно. Не ще да е малко число, аз съм с "тежка" структура като цяло, обаче си се харесвам вече. Коремче още си имам, той моят корем никога не е бил плосък, дори и като бях на 20 години и имах кръстче като на оса, поне сега си изглежда нормално. 12-13 санта съм намалила талията, другаде не съм мерила и не мога да кажа числа. Голяма си е разликата навсякъде, направо се стряскам ако си видя снимки от миналата година или по-стари. Повечето от това е свалено за около половин година, в началото по-бавно свалях и напоследък също, че го карам по-хлабаво с режима и нямам вече и толкова много за сваляне. Само пазвата ми не се смали чак толкова, то хем се радвам че не увиснах съвсем там, хем още ми тежат, всички жени в семейството ми сме си едри в тая област и не съм и очаквала да сваля много там.

# 721
Не тежат повече.
Едно кило мускул си е равно на едно кило сланина. Тежат си еднакво, просто изглеждат различно.
Апетита идва с яденето, същото е със спорта.
Никога не съм спортувала така както сега. Но идва момент някак си не мога без него, а ми е вече като рутина. Ако вечерта не си карам кроса или не си правя силовите, ми става тегаво.
Ще ми вадят от мазето обръча. Ще се опитвам да го въртя. Като дете можех, ама сега нещо  не ми се получи последния път. Но ще го направя, ако ще да се сецна в кръста  Joy
И на мен гърдите не ми увиснаха. Отслабнаха, но едновременно с това се повдигнаха. Иначе имам стрии там. Пък не съм отслабнала там така драстично, както в други зони.

# 722
  • Перник
Момичута, има ли разлика при захарта взета от пръст и от вена? В смисъл стойностите еднакви ли са? Имам апаратче и се чудя дава ли разлика с венозната кръв...

# 723
  • София
Домашното апаратче може да излъже, заради старост на лентичките.

# 724
  • Перник
Домашното апаратче може да излъже, заради старост на лентичките.
В срок са. Мисълта ми беше има ли различни референтни при венозна и капилярна кръв?

# 725
Гърдите ми доста се смалиха, но се стегнаха. Честно казано бях много изненадана, очаквах да увиснат. Но подбрадичката все така не ми харесва, няма прибиране и туй то.

За калция някой беше писал по-напред, само да обърна внимание, че калций се губи когато имаме ниско (киселинно) pH и не е зле и на това да обърнем внимание.

Допускам, че може и да е свързано някак с метаболитния синдром, защото преди режима и след това в началото имах ниско ПХ - 5, докато след нормализиране на показателите и отслабването ми се повиши до 7. Сега е 6, пак не е много добре, но бива. Забравих да спомена, а сме коментирали тук пикочната киселина. На последното изследване ми е с добра, както никога стойност - 245. Преди режима ми беше 321 - не наднормено, но все пак височко, а в процеса на отслабване хвръкна много, по едно време достигна 532. Значи ето още един показател, който се нормализира. 

# 726
В срок са. Мисълта ми беше има ли различни референтни при венозна и капилярна кръв?

Доста ти е сложен въпросът, доколкото съм чела на гладно резултатите венозна/капилярна са еднакви, но при обременяване или след хранене капилярната може да е с около единица и нещо по-висока от венозната по същото време. На различни референтни обаче не съм попадала.

Въобще дълга и широка история е, дори май капилярната от различни части на тялото показва леко различни резултати.

# 727
  • Перник
6 високо ли е на гладно/питам за съпруга ми/, то снощш се е хранил доста въглехидратно? Иначе му е около 5

# 728
Високо ми изглежда. Предполагам, че става дума след поне 8 часа неядене.

# 729
Домашните апаратчета май не са и с голяма точност, някой мисля че спомена към +/- 20-тина процента отклонение, а това е много. То ако е 20% наистина, ако покаже 5 значи може да е всичко между 4 и 6, това е огромен толеранс... дано аз да не съм разбрала правилно, за щастие не ми се е налагало да използвам такива машинки.

# 730
  • Перник
Следващия път като ходя да изследвам глюкоза, ще се боцна и с моето, да си знам. До колко на гладно е ок да е захарта? В референтни на последното ми изсредване пише до 6.1,което ми се струва много.

# 731
Мисля, че от 4 до 5.4 го водят според британската диабетична асоциация - идеален резултат. От 5.5 до 6,9 пак там го водят повишен риск от диабет. Ако искаш си пусни инсулин и гликиран хемоглобин, който дава средните нива на кръвната захар за последните 3 месеца, така че се придобива по-обща картинка какво се е случвало с тялото ти.

# 732
  • Козлодуй
Снимайте какво ядете да видим дали се отслабва от това - ето моето ядене от което не отслабвам а дебелея Simple Smile - https://www.bg-mamma.com/?topic=1032862.new#new

# 733
Снимайте какво ядете да видим дали се отслабва от това - ето моето ядене от което не отслабвам а дебелея Simple Smile - https://www.bg-mamma.com/?topic=1032862.new#new
Не разбрах, това ядене за цял ден ли е, или само за едно хранене?
Ако е за цял ден, е ужасно малко.Ако така се храниш дълго време, си влязла в режим "оцеляване", тялото ще качва и от троха храна.
Ако е за едно хранене, мисля сиренето ти прави номера.Доколкото помня, ти нямаш кг за сваляне, просто се чувстваш по-добре на по-ниски кг.Тогава, да, ядки, млечни, бобови (видях, че имаш леща в едно хранене) стопират отслабването.

Мен ме мързи да снимам и да качвам снимки....порциите ми храна са нормални, стандартни, пържола 200-250 гр със салата/зеленчуци, голямо пилешко бутче+ салата, зеленчуци, дроб, риба, яйца....няма разлика при мен дали отслабвах или сега, при поддържане на кг, храната ми е все една и съща.

# 734
  • Paris, France
Идеално захарта на гладно трябва да е под 4.8. Под 5 е ОК, под 5.3 приемлива, под 5.5 се ядва, но трябват усилия да се свали. Над 5.5 има проблем ако е редовно такава. Над 5.9 е "жив диабет" според старото джипи. Захар над 6, дори само на първи час, уврежда сърцето и кръвоносната система. Захар над 5.5 храни всякакви паразити и бактерии, вируси и бацили.

St. Dobri, не, че не препоръчвам кето диета. Аз самата с нея отслабнах първоначално. Просто обяснявам трудностите, с които начинаещ с ИР може да се сблъска, защо не работи веднага при всеки и кога не е подходяща. Огромната маса дебелаци или поне с излишни, пречещи мазнини сме се излекували основно с такава диета или с нея и нещо друго. Нюкасълската, за която мама Галя писа, помага много. Тя също е кетозна вече. При нея се налага задължително лекарско наблюдение, задължително се пият много добавки, задължително се пие цитрат, защото дори с него около 20-15% от хората правят камъни в бъбреците, задължително се поема поне чаена лъжичка мазнина за жлъчката. Много лекари не са чували за нея, бъркат кетоза с кетоацидоза, отричат я заради камъните в бъбреците и не си правят труда да медикализират. В болнични условия дават питиета с кетони, така че да подпомогнат в началото организъм, който не е способен да ги произведе. В първия пост има графика с данни колко кетони произвежда нормален, леко ИР, преддиабетик и диабетик когато падне захарта. Това обяснява защо някои хора като Дорис и Алина в темата се мъчат с кето диети, чувстват се ужасно, а резултати, кой знае какви няма. Цаката е въглехидратите да се намаляват бавно, да се заменят с протеини и мазнина да се добавя чак когато се чувстваме добре в кетоза. ИР мъже и леко ИР жени нямаме тези проблеми. При жените лептинът играе важна роля и кето диетата може да влоши и без това лошата шептинова резистентност. При мъжете е по-важен грелинът. Трябва винаги максимално да се натъпкват за да може стомахът да се разпъне. Мъж може да си седи кето цял живот без негативи. При нас, жените, не е така, защото понякога се обърква цикъла. Не при всички, но на мене ми се случи.

Доста жени тук са се излекували точно с НВ-ВМХ - Елора, Бледолилава, Франсоаз, аз. Е, аз правих и Нюкасълската, но имах и омазнен черен дроб. Ако е само за отслабване, кето е достатъчна при повечето. 10 кила свалих за месец на кето. Нюкасълската май само аз съм я правила тук. Samt точеше зъби, но не е писала скоро и не знам дали я е правила.

Качър, ГТТ, АСАТ и АЛАТ не са високи само при болен дроб. Разни инфекции също ги вдигат според майка ми. Епщайн Бар ги вдигал. Не задълбах. ГТТ се сваля с добавки, които вдигат глутатион. Така го свалих аз. Готов глутатион не може да се пие, не се усвоява. Supplements for glutathione пусни и ще ги намериш. Като имам време ще ги потърся пак. Ако не са много високи не се вторачвай!

Общи условия

Активация на акаунт