Подутина над петата??

• 2 642
  • 7
  •   1
Отговори
От няколко дни имам болка отзад НАД петата при вървене и снощи забелезязох че имам подутина, твърда отзад над петата леко в ляво.Не го свързвам с неудобни обувки, сякаш ми расте нещо там.. И е от костта... Не мога да определеня.Твърдо и захванато за коста на петата сякаш? Като го натискам понякога има болка, понякога не.... И някакво тръпнене в ходилото имам сякаш... Някаква идея какво е? Набивам си филми.... Страшни.
Прилагам снимка и посочвам мястото.

# 1
може да е шип или наченки на мазол ?

# 2
  • Варна
Точно на същото място мъжът ми има подутина ,но видимо много изразена .Категорично отказва да отиде на лекар , а мен много ме тревожи това .Мисля си ....възможно ли е да артрит ?!
Иначе не се оплаква от болка .А и при него е и на двата крака  Sad

# 3
Точно на същото място мъжът ми има подутина ,но видимо много изразена .Категорично отказва да отиде на лекар , а мен много ме тревожи това .Мисля си ....възможно ли е да артрит ?!
Иначе не се оплаква от болка .А и при него е и на двата крака  Sad
мисля че не е атрит но може да е :
1) Шип
2)Ганглион ( сами изчезват)

# 4
  • Варна
Подуване може и при диабет...

# 5
  • София
От няколко дни имам болка отзад НАД петата при вървене и снощи забелезязох че имам подутина, твърда отзад над петата леко в ляво.Не го свързвам с неудобни обувки, сякаш ми расте нещо там.. И е от костта... Не мога да определеня.Твърдо и захванато за коста на петата сякаш? Като го натискам понякога има болка, понякога не.... И някакво тръпнене в ходилото имам сякаш... Някаква идея какво е? Набивам си филми.... Страшни.

Здравейте,
Виждам, че въпросът Ви е от доста отдавна и се надявам отдавна да сте намерила решение на проблема. Това образувание се нарича "деформация на хаглунд". Въпросът ми е, какво лечение предприехте и какви са резултатите?
Благодаря Ви предварително!

# 6

Здравейте,
Виждам, че въпросът Ви е от доста отдавна и се надявам отдавна да сте намерила решение на проблема. Това образувание се нарича "деформация на хаглунд". Въпросът ми е, какво лечение предприехте и какви са резултатите?
Благодаря Ви предварително!
Не съм го третирала никак, даже току що благодарение на вас си разбрах диагнозата 😀
Нося си го...мн рядко ме боли ако съм носила високи токчета или съм ходила дълго боса..
Лошото е че мисля че самото ми стъпало се криви навътре....съдя по чехлите ми вкъщи..смачкани и изтрити от вътрешната част където е петата...
При вас какво е полижението?
До колкото прочетох за тази деформация, лечението е оперативно...

# 7
Повдигам темата...

Общи условия

Активация на акаунт