Добричките мами се събират, срещичка формират

• 14 814
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
  • Добрич
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ, light angel!
ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО И МНОГО РАДОСТ ДА ВИ НОСИ!
   bouquet  bouquet  bouquet

Абе ЕМ4О, ти с многото именни дни  Wink
ДА ТИ Е ЧЕСТИТ и ПО СТАРОМУ ИМЕННИЯТ ДЕН!
ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА!
   bouquet

# 136
Преди малко се върнах от педито и съм бясна Close.Снощи като се прибрахме след разходката забелязах че малката има някакъв обрив по коремчето и надолу към слабинките. Не е от претопляне както тя(педито) винаги казва, защото това са червени петънца с неопределена форма. Въобще нямах намерение да водя при педито, защото в такива по сериозни ситуации ходя при д-р Александрова(завеждащ отделение на новородените в болницата),но жената е на почивка в Албена понеже е в отпуск. Много съм доволна от нея и винаги ми е помагала.
Та отивам днес и тя ми казва че щели да избледнеят тези петънца. Да съм сложила малко хлебна сода във водата за къпане и да я намажа с балсама на др. Тайс NACHTKERZEN. Питах я от какво може да се е получило това, а отговора беше мълчание ooooh!. А отностно забките с какво друго освен Калгел мога да я мажа, понеже много я мъчи 7-то зъбче, отговора беше течен аналгин #Cussing out. Полудях, много съм възмутена smile3512

# 137
Честито бебче Вики на Light_Angel. Да й е жива и здрава малката госпожичка и много да слушка!

Честит имен ден на ЕМ4О!

# 138
Честито бебче на Light_Angel.Да ти е живо и здраво!
Честит имен ден ма ЕМ4О!Да си жива и здрава.

# 139
Честито бебче на Lidht_Angel .Честит празник и на Em4oОтносно д-р Александрова Peace  bouquet newsm10много съм доволна от нея.  bouquet  bouquet  bouquet

# 140
  • Добрич
ЕМ4О, честит имен ден!!!

Днес рожден ден има dorela! Тя не се включва често при нас, но пък е от "нашия" отбор. Нека й пожелаем много здраве и щастие!

checha, уви, ще трябва да привикнеш. Ако обрива ви е от претопляне, не е проблем. Ако имаш съмнения, води детето при доц. Дърленски. Peace

# 141
Здравейте мами!
Сега ще разберете откога не съм писала. Embarassed

Да започвам с пожеланията на патерица...

ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ НА АРЧЕЛА! УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ И ЖЕЛАЯ!
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!
ЧЕСТИТИ 9 МЕСЕЦА НА ВИКИ!
ЧЕСТИТИ 9 МЕСЕЦА НА РАДЕНА!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВАНКО НА КЕМИ!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЕМЧО И КЕМИ!
ЧЕСТИТИ 9 МЕСЕЦА НА ГАБИ НА АЛЕКСА!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РАЯ НА МАМА ГЕОМАР!
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА КРЕМИО
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛАСКОВА!
ЧЕСТИТ 6.МЕСЕЦ НА ЖУЛИЕН НА АНИ ДЖИ!
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА ЛАЙТ ЕЙНДЖЪЛ!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЕМ4О!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА dorela!
Върти ми се нещо в главата за прохождане на малкото съкровище на Мими Кир,но не съм сигурна,дали не съм сънувала нещо Embarassed.Миме,влез да ме осветлиш. Wink
*Дано не съм пропуснала някой важен повод за честитка.

joannav ,Аз съм на Добротица! PeaceКюто го деинсталирах тези дни,но можеш да ми пишеш на ЛС.

И аз да се оплача.Гадният вирус не ни подмина.Заради никненето на зъбките на Симона пак и падна имунитета и веднага го лепна. Cry
Днес два пъти повърна на фонтан.Не беше повръщала досега и здравата ме ошашка. ooooh!
За повръщането ни изписаха Вомитусхил -свещички,а за евентуално разстройство ,което не е задължително ,но на повечето не им се разминава и то - Ентерол.Няма висока Т засега,но стомахът и е празен ,защото нищо не е яла ,освен малко мляко и една хапка хляб Crazy
Докторът каза,че е пълно с болни деца в града,затова внимавайте и пазете дечурлигата.Ограничете контактите им с други деца,доколкото е възможно.
Въпросните свещички ги открих чак в третата поред аптека,в която влязох и не беше цяла опаковка. Shocked Явно много се харчат. Sad
Засега това е от мен.Ще гледам да се мяркам по-често,ако ми остане време,разбира се... Simple Smile

Благодаря на anuschka  за съпричастността и помощта!  bouquet

# 142
След обяд заведох Вики на кожен! Оказа се шарка.
Утре ще пиша повече по въпроса!
Лека вечер на всички!  bouquet

# 143
Мами, отдавна се каня да напиша нещо - когато бяхме май месец в Добрич ми направи впечатление,че има много бременни жени в града! Накъде и да се обърнеш все бременна дама имаше!!!! Сега сигурно вече има много бебета и колички!!! Похвално е това за раждаемостта и куража на добричките семейства!!! Как е сега положението - осведомете!!!!

Желая на всички приятни  и хубави почивни дни!

Поздрави на всички вас и доколкото знам децата ми от неделя ще бъдат отново в града - ще се върнат от село - ако ги видите - не се чудете - те са! Колко ми липсват децата .........

Прегръдки!

# 144
Мама Цоцоланка наистина има много бебета и бременни. Наскоро бях чела във вестник Добруджанска трибуна за това, също пишеше, че момиченцата са 49%, а момченцата 51%.

Моята Вики сега е на антибиотик Аугментин Sad. Вчера като отидохме на кожен човека се шашна
каза, че въобще не сме за кожен лекар защото обрива си е шарка. А аз вчера имах такива съмнения и затова попитах личната "Да не е шарка", а тя "О не, не е шарка". Казах й да й погледне гърлото, защото ,като пие сокове много се закашля и си помислих, че е червено,но тя отрече. А се оказа, че гърлото й е пълно с налепи(гнойни пъпки).
Въобще не искам да я виждам повече #2gunfire,а трябва това да се впише в картона на бебка!
Незнам как да постъпя! Дайте идея!

# 145
  • Добрич
Здравейте, нещо не пишете в последно време. Sad
checha, защо антибиотик? Каква шарка? Да не става въпрос за скарлатина, след като имате налепи?
До декември така или иначе май трябва да изчакаш за смяна на GP, ако не си доволна. НИщо, че не искаш да я видиш, отиди и й кажи къде си завела детето и какво са ти казали. Поне да видиш дали няма да се засрами #2gunfire
Кажи тук във форума, коя ти е лекарката, нека всеки си прави изводите сам!
За зъбките, аз позлвам Дентинокс. Предполагам, че действието му е същото като на Калгел-а: само временно Cry. Чувала съм някои да изпозлват хомеопатичното Камомила, но не знам дозировката.

Цоцоланке, значи ти си младоженка още, а? Wink Сигурно ти липсват децата, но пък са при родителите ти, не се притеснявай. Кой знае колко им е хубаво да тичат по цял ден на воля. Как върви новата работа, нищо май не си казвала по въпроса?

Amarena, как е Симона днес?

Пишете повечко, или сте и вие цял ден по разходки?

Чао

# 146
chechaтова което пишеш за вашата педиатърка не е за вярване да не познае шарка .за зъбките за облекчаване на болките -ако малката пие чайове прави и от лайка ако не на нас ни помагаше chamomila 15-хомеопатично разтварях 3 пъти по 5 гранулки в малко водичка и и го даваш да го изпие или и ги слагаш във водичката за цял ден е зависи и колко вода пие.Мазала съм с калгел и дентинокс.а когато стане нетърпимо съм давала и панадол.Дано да се оправите бързо.

# 147
anuschka морбили е, а антибиотика е заради налепите иначе може да стане по-сериозно.
Вчера взех Дентинокс за зъбките казаха ми ,че има по-голям ефект от Калгела, но още не съм го ползвала.
Лекарката е Дарина Тодорова в 1ДКЦ #Cussing out

# 148
  • Добрич
anuschka морбили е, а антибиотика е заради налепите иначе може да стане по-сериозно.
Вчера взех Дентинокс за зъбките казаха ми ,че има по-голям ефект от Калгела, но още не съм го ползвала.
Лекарката е Дарина Тодорова в 1ДКЦ #Cussing out
Хм, откъде морбили Shocked Ти вземи разучи дали има смисъл от ваксината на 13 месеца, щом вече сте изкара морбилито, май се придобива траен имунитет newsm78
Пийте си антибиотика, че да не станат усложнения. Иначе как е бебка? Има ли Т, дава ли вид да я сърби? МНого ми е интересно, за първи път "срещам случай на морбили? Значи има в града, лошо!!!

# 149
След обяд свекървата минала да й каже за какво става въпрос. А тя(педито), казала че морбили нямало от години и пожелала да види Вики. Ходихме пак да я види и си призна че вчера й е било червено гърлото,а тя нищо не ми каза #Cussing out.Според нея това е вирусна инфекция, която се получава след този вирус, който го изкарахме с разтройство, температура и повръщане. И без антибиотика няма да се оправим.
Вече незнам на кого да вярвам, много съм объркана Cry
Но дори и кожния лекар да не е прав все пак ни предписа някакво лечение. А от страна на лекарката нищо, но естествено си остана обидена че сме ходели при друг лекар Wink

Общи условия

Активация на акаунт