Без диета, без спорт?!

• 11 059
  • 186
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Разкажете малко повече за 24-часовото гладуване?
Аз практикувах миналата година, но реално преминаваше в 36-часово, тъй като стартирах - да речем - в неделя вечерта (след вечеря) и почвах да се храня ок. вторник предиобяд с нещо мнооого лекичко. Ефект има, докато го спазваш обаче.

# 31
За сега мисля, че 36 часа няма да мога да издържа. Аз го правя от събота на обяд до неделя на обяд, точно за да мога да проспя поне 9-10 часа от гладуването и да го изкарам по-лесно. Така не изпитвам никакви затруднения, защото сутрин до 12-13 часа и без това никога не съм гладна и освен чисто черно кафе и вода не ям и не пия нищо. За ефекта, аз съм доволна, но да подчертая, че го правя от около половин година, т.е. нямам дългосрочни наблюдения. Нямам вече и килограми за сваляне, но ми хареса, че много бързо изчистих най-гадните и трудни за стопяване сланинки около талията. Значи, комбинацията при мен е НВВМ хранене (не стриктно- ям плодове и бобови), веднъж седмично 24 часа глад, всеки ден 8-10 (в почивните дни и до 15) хиляди крачки на много бърза скорост и 10-15 минути планкове и клекове с гирички. Ефктът от цялата работа е- доживях момент да кажа, че нямам килограми за сваляне. Аз доволен.

# 32
Ефект има, докато го спазваш обаче.
Аз точно затова не харесвам идеята за чистото гладуване - противоестествено е и после организмът си наваксва. По-траен, но и по-бавен ефект има точно превъзпитаването на вкуса, нормализиране на апетита и раздвижване.
Според мен хората, повечето, се тъпчат излишно, почти не се движат и после реват от наднормено тегло.

# 33
Да, чистото гладуване и диетите, основани на големи рестрикции в калориите са страшна глупост. Но интервалното гладуване забързва метаболизма и има отличен ефект върху тялото и здравето. Забелязах по себе си- вече три години откакто съм на моя режим, не съм се разболявала от нищо, дори когато съм била в пряк контакт с болни от грип. Може да и съвпадение, разбира се. Още нещо, аз ям в прозорец от 6-8 часа, а останалите 16-18 часа от денонощието не ям. Това също забързва метаболизма и топи сланинки. Но е важно човек да слуша тялото си и да се нагажда спрямо него. На мен така ми е ОК, но например хранене само в 2-4 часов прозорец, както практикуват някои и глад 20-22 часа, би било истинско мъчение за мен. Затова е добре човек да наблюдава реакците на тялото си и да се съобразява с тях. Аз бях искрено изненадана след първите 24 часа глад, че не съм по-гладна и не изяждам повече от обичайното си хранене. Мислех, че ще озверея от глад, но не се получи така. На собствен гръб разбрах, че апетитът ми не винаги се дължи на глад, а често си е чиста лакомия.

# 34
  • София
При мен не действа. Правила съм го много пъти без да искам даже. Трябва да ям нещо, даже един айрян да е. Иначе тялото ми си стиска запасите и не ги пуска.

# 35
  • София
Преди да огранича въглехидратите и аз не можех да изкарам 24 часа без храна. Имах ужасно главоболие.
Сега и аз се храня интервално, контролирам въглехидратите и така не успявам да се докарам до онова ужасно главоболие и прималяване.

# 36
  • София
Между другото, главоболието ми изчезна!
Ей сега бях в цикъл, обикновено след това три дни ме мъчи. Обаче сега - нищо!
Може да пробвам фаст от вечеря до вечеря.

# 37
Здравейте. Ще Започна от там че имам около 6-7 килограма за сваляне. Но просто ежедневието някак не ми Позволява да спазвам диети защото те все пак изискват спазване на режим дали било то за даден час за хранене или какво точно трябва да се яде. За тренировки просто е изключено.
Скрит текст:
Та преди време ми Бяха казвали че трябва да се пие сутрин на гладно Чаша топла вода. Или вода с мед 3пъти на ден или нещо подобно. Молбата ми е някой ако знае такива малки трикове да ги сподели. Изпитани или не няма значение. Ще се радвам ако дадете такива който са изпитани и имат ефект. Ако може да споделите и резултатите си. Благодаря предварително
Нито часове, нито специални храни са нужни.Какъв е проблема да се храниш с нормална храна, като риба, яйца, месо, салати, зеленчуци?Има ги навсякъде, по всяко време.
Други съвети нямам.
И с извинение, ако се повтарям с някой, не съм чела темата.

# 38
ако още си гладна -тогава яж, понякога хората се чувстват гладни, като всъщност не са.
Право в десятката. Откакто започнах веднъж в седмицата да не ям по 24 часа, забелязах, че всъщност не съм гладна, а ме гони чиста обикновена лакомия. Но реално не съм гладна.

или са жадни, но не успяват да различат добре двете усещания

# 39
  • София
Спрете въглехидратите (тесто, брашно, картофи, ориз, бобови, сладко под всякаква форма, алкохол) ако искате да свалите рязко килограми... има куп теми и обяснения за инсулиновата чувствителност... инсулиновата реакция... да не разводнявам темата..... Но ги спрете рязко .... т.е. дори половин филийка хляб днес би могла да попречи на отслабването... Така поне месец- два ( в зависимост колко точно имате да сваляте)

След като стопите килата... може по малко да хапвате , бавни въглехидрати ( пълнозърнести брашна, бобови и т.н.) И пак умерено..... по малко....
Изобщо ограничаването на въглехидаратите е не само заради килограмите... постоянно високия инсулин в организма подпомага стареенето  на клетките и развитието на болестите.... Та има си и здравословна страна всичко това.... И това не съм го измислила аз... Grinning
Ако можете да добавите и малко спорт, пък съвсем добре....

# 40
При мен лошото е,че не мога да ям много салати даже хич заради колит. А много ми се хапват. И бобови не трябва и то какво остана-нищо яйца и месо ами ми втръсна😆

# 41
  • София
Спрете въглехидратите (тесто, брашно, картофи, ориз, бобови, сладко под всякаква форма, алкохол) ако искате да свалите рязко килограми... има куп теми и обяснения за инсулиновата чувствителност... инсулиновата реакция... да не разводнявам темата..... Но ги спрете рязко .... т.е. дори половин филийка хляб днес би могла да попречи на отслабването... Така поне месец- два ( в зависимост колко точно имате да сваляте)

Точно така е. Проблемът е обаче, че въглехидратите, и по-конкретно Захарта, не свършват с гореизброените. Човек ще си купи печени фъстъци - малко протеин и сол, ще рече, нали, и като се зачете в опаковката - ако са пакетирани - въглехидрати 4-8 грама, от които всички захари. Добре, да речем ще закусваме колбас - шунка, прочитаме съдържанието и установяваме - декстроза (захар, консервант), така че - на практика изключването само на захарта дори е доста нелека задача. Апропо, плодове някакви ядете ли?

# 42
  • София
Нямам претенции да съм изброила всичко ... то няма как.. въглехиидратите са навсякъде , така е
Ако държа да свалям килограми рязко не бих яла плодове.... ( аз лично не съм в тази фаза сега) , но поста ми е отговор на запитването... Не споря и за плодовете , че те съдържат доста захар, въглехидрат и целулоза някои ....
Просто рязко спиране на въглехидрати ( всякакви) за да свалите килограмите , ако е нужно 5-10 кг и повече, после по малко може и то "бавни" въглехидрати е по - добре...

# 43
При мен лошото е,че не мога да ям много салати даже хич заради колит. А много ми се хапват. И бобови не трябва и то какво остана-нищо яйца и месо ами ми втръсна😆
Има, има. Риба, млечни, ядки, черен шоколад.

# 44
  • София
Роналд, ти си супер стриктен. Всъщност за отслабване на дебел човек с проблеми може 30 гр въглехидрати на ден, а като за мен - може и 50. Говоря за случайно натрупване от домати, кисело мляко, сметана, сирена, шунка. Не пасти.

Общи условия

Активация на акаунт