Без диета, без спорт?!

• 11 066
  • 186
  •   1
Отговори
# 135
Само би било добре домашната храна да не е баници, кексове и мекици, че толкова тесто е много далече от здравословно хранене.

# 136
  • Плевен
Трябва да е нещо,което да може да яде в междучасието,което да не цапа.Не слагам плодове,яде в къщи достатъчно.Супи и манджи не слагам в раницата.А след обяда като си напише домашните,излизаме на дълги разходки пеш.Изминаваме тримата по 6 км всекидневно.Слаби сме всички.Не ядем готова храна,само домашна,кексовете ги правя с много малко захар,използвам за подслаждане меласа.Отделно от това аз тичам всеки ден по 5 км,а след обяд и сина тича доста.Въглехидратите не ни пречат, ама никак.Аз наближавам 40 г и от 20 години теглото ми с този режим на хранене,си е едно и също-52 кг,мъжа ми тежи 65 кг

# 137
  • София
Моя мъж се премести на по-лека работа и наближава 100те. Почна една седмица НВХ, ама се отказа...

# 138
Ако е поне метър и деветдесет, не са толкова страшни килограмите му.

# 139
  • София
Толкова е някъде, ама с 10 кг надолу беше по-добре.

# 140
10 кила не са много за смъкване. Гледай да няма хляб и сладко у вас.

# 141
  • София
10 кила не са много за смъкване. Гледай да няма хляб и сладко у вас.
Сладко не обича, хляб не яде.

# 142
Супер. Значи ще ги смъкне лесно.

# 143
Пие ли много бира? Моя пиеше по 2литра на ден като я спря за 1 месец му изчезна почти корема свали 6 кг 😂. И за вечеря му правих само печено месо и зелена салата

# 144
  • София
А, да, пие.

# 145
Еее, с бира няма как да отслабне.

# 146
Какво да ви кажа...болна тема са ми шумкащите пликчета. Аз самата много си падам по тях. Обаче детето силно го ограничавам.Ям много рядко. Когато сме навън другите майки не излизат без такива и постоянно има. И тя иска,реве. Аз обяснявам че не давам боклуци. Еми 2 год е  няма нужда отсега да ги яде.
Гледат ме като гръмнати. И ме е яд щото това се прави от зор само и само да трае детето и да не им досажда-тъпкат се нон стоп. Много съм против. Постоянно прави забележки и на бабите като са с нея-но ти си правят каквото си знаят. У нас се носят зрънчовци и шокоади-обяснявам че не давам. Пак се носи. Шоколада си го изяждам,дам две три пръчки и това е. Много съм против. И знам че ако сега не я науча така ще свикне. И постоянно повтарям като папагал. Лошото е,че и баща й не смята,че е чак толкова лошо това. И няма оправия....
За в училище не мога да отговарям но докато сега мога се старая да не давам такива неща.Захранена е умишлено само с дом.пюрета от градината и зеленчуци тикви и плодове. Купени не близваше. Да е яла два пъти на морето. Плодове обожава и давам пресни. Като знам какво дават в столовете в училищата ще сме с кутии и ние живот и здраве.
По едно време даже не излизах на площадката,защото тя искаше зрънчовци от другите деца, а майките хич не се съоразяват и само ми повтарят,че не мога да го избегна. Няма как да им кажа да не носят нали се сещате.Солети яде отвреме-навреме и това е. Даже и готови сокове не давам,ако дам ще е много рядко. И ме гледат като изкопаемо.

# 147
  • София
Не, аз не съм фанатик.... в никой случай. Не ме разбрахте по  -горе за желираните пакети. Откакто се съсипах едно лято да тичам след щерката и тя да реве , че искала близалка. Е беше ад. После капитулирах и й купих в пълна безпомощност .....и тя близна точно 5 пъти и Адът приключи. Никога повече не пожела. Беше около 2-3 годишна . Оттогава не съм фанатик... ако се дърпа ще й дам да опита и ще й надуя главата, че това не е полезно и толкоз. Дано ме разбере.
Проблема ми,  е че в у-ще децата носят всевъзможни боклуци. Предполагам я черпят. Нямам против да си вземе 1 брой желиран бонбон ... проблема ми е , че тя гледа, може и да не я черпят, ако пък я черпят , не ми е приятно че сигурно яде куп боклуци всеки ден.... Пък трябва да обяснявам защо всички носят желирани, пакетирани, дъвки и вафли... пък тя не може да носи. И така до безкрай
Изобщо не мога да разбера, защо едно дете 1, 2 ри клас, трябва да носи огромен пакет вафли или желирани бонбони....Това е огромно количество и е отрова... За какво им ги дават, и то всеки ден? Това ми е възмущението. даже се възмущавам за чуждите деца, не само за моето. Тровят децата.

# 148
  • Плевен
Питаш защо родителите дават на децата шумкащи пакети за ядене?Ще ти кажа защо-защото е много по-лесно да купиш от магазина нещо,отколкото да станеш по-рано сутринта и да направиш вкъщи закуската!Защото не разбират какво причиняват на децата си за в бъдеще!Едни вечно дебели и вечно диетуващи хора възпитават така.Тези деца,които сега се "хранят" така,след години пак така ще се хранят,с чипс и енергийна напитка ще "обядва" а за вечеря ще изпразва хладилника.Тези пораснали деца след години,пак по същият начин ще отглеждат и своите деца.Старческите болести на нашите баби,в днешно време се подмладяват.Все -повече млади хора страдат от високо кръвно .Покрай нас има поне 5-ма човека на възраст до 30 години с кръвно.

# 149
Не е само до по-лесното. Плачевната хранителна култура също си казва думата.

Общи условия

Активация на акаунт