Без диета, без спорт?!

• 11 056
  • 186
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не е само до по-лесното. Плачевната хранителна култура също си казва думата.
Абсолютно. Чула жабата, че подковават коня, вдигнала и тя крак. Та много еманципирани момичета и жени на 30+ анатемосат готвенето като "робство", без 1 яйце да са сварили в живота си.
Ако обясниш колко лесно се приготвя нещо - гледат с неверие и присмех. Най-лесно е да откажеш дори малко усилие, без да се замислиш, че ти спестява и пари, и вредни съставки.

# 151
Без някакви промени в ежеднението няма как да стане, но истината е, че не е чак толкова трудно. Аз имам да свалям около 6 - 7 килограма, които не са много, пак съм в здравословната граница, но съм много дребна и си личи всяко килце. Последно време си налагам малко по малко промени в живота: замених двете спирки на метрото с колело, спрях почти сладкото и хляба (хапвам рядко). Пия много вода, гледам винаги да имам една кана един литър на бюрото докато съм в офиса. Започнах да снимам всяко едно нещо, което хапвам: отнема една секунда, но ми дава възможност да се замисля дали наистина съм гладна и го искам, също така ми помага да следя и да си давам сметка къде и какво трябва да коригирам като хранене, някак си се чувствам и по - мотивирана като видя повече салати, плодове и зеленчуци сред снимките, някак си се вълнувам повече за храненията си Grinning
Та, промяната е в малките навици, не в седенето с часове в залата или в религиозно спазване на диета и гладуване.

Успех!

# 152
Това със сниматено на изяденото е интересна идея. А дали няма да е по-добре, ако се записва в списък? Като погледнем в края на деня списъка и установим какво сме погълнали понякога може да се изненадаме и да установим, че твърдението "нищо не ям, а дебелея" не е точно така.

# 153
Това със сниматено на изяденото е интересна идея. А дали няма да е по-добре, ако се записва в списък? Като погледнем в края на деня списъка и установим какво сме погълнали понякога може да се изненадаме и да установим, че твърдението "нищо не ям, а дебелея" не е точно така.
Точно така е.
От 6-7 години записвам всеки ден какво ям....понякога човек идея си няма какви количества поглъща, без да се усети...хапка тук, парче там, плод, бисквитка, бонбон....на края на деня се оказва, че устата цял ден не е спирала да дъвче.А ако попиташ подобен човек, обикновено отговорът е "Аа, нищо особено не съм яла....филийка на закуска с кафето, обядвах пиле с тиквички и салата, не знам дали ще вечерям....!".А от разни "незабелязани" боклучета  е натрупала поне още 2000 калории...

# 154
  • София
Най - мразя почерпките в офиса... то през ден някой черпи за нещо... то не са Рождени Дни, Имен ден, то не е за дете, за сватба, за серификат , за годишнина... абе ужас... Трупат на една масичка, разни, най - вредни храни, и най - изкушаващи.... Пък някои минават и по бюрата, че ако случайно си пропуснал да се изкушиш, да не можеш да откажеш и да грабнеш бонбона ..... не върви да откажеш и вече с омазани от шоколад ръце ще го лапнеш , няма как .... къде да го сложа тоз бонбон на бюрото ли..... Ill ?

# 155
  • Sofia
Така е, да. Освен това много хора не броят напитките за храна. А в една чаша "здравословен" фреш има 150 ккал и 30 гр ВХ. 30 гр! В едно кафе със захар и мляко има почти 15 гр ВХ, от които 10 гр чиста захар. Като изпиеш 2-3 такива кафета на ден, това е ужасно много захар. За сравнение един цял голям натурален шоколад (85%) съдържа 17 гр ВХ.

Що да не върви да откажеш? Аз от 2 год отказвам всякакви почерпки, до сега никой не се е обидил. Вече си знаят и директно ме подминават с кутията.  Joy

# 156
savina, така е, трябва да се отказва, но не винаги е възможно.

И аз не обичам офисните почерпки. Но си вземам и прибирам. После нося у дома на децата.
Не мога да откажа директно, обиждат се колегите, а и не е учтиво ако имат повод. Затова не отказвам, но и не ям.
Имах един колега, който си падаше здравословен и черпеше с плато сезонни плодове. Пак са въглехидрати, но къде по-добре. Много му се радвах, но за съжаление напусна.
Калориите в сладкиши, сокове, кафета и газирани напитки са хем много, хем не насищат и си все гладен. Ужас някакъв.

# 157
Аз взимам и хвърлям, всички са доволни.

# 158
  • София
Не върви да откажеш.... идва дългогодишен колега при теб и с грейнала усмивка казва, роди ми се дъщеря  (апропо аз знам цялата семейна драма там и огромното чакане и т.н.) Усмихвам се , почвам да пожелавам, грабвам бонбона.... Той ме кани вечерта на почерпка в офиса.... отивам , разбира се отивам, ама то е 17.30 часа, корема ми стърже вече... грабвам чаша вино, не мога на гладно да ги изпия.... докато седя там... тъпча ядки и това онова
Ще кажете, че е рядкост
не е
Ейго на, вчера един колега се оженил.... на 40 сет години е... знаем се от 15 сет години... тръпна кога ще дойде в офиса с бутилките... Confused
В петък жените черпихме за 8 ми март... не ме питайте...
Сега в следващата  събота е фирменото парти в тузарски ресторант.... политически некоректно е да не отида... това се следи от ръководството
Вчера бяхме у свеки на Прошки..... още по - политически некоректно е да не отида.... тя смята, че винаги има за какво да ни прощава ( акцент върху мен Grinning ) ... демонстрират ми новата машина за хляб на дядото , цяла сутрин смесвал различни типове брашна и къщата мирише на хляб...
Ами през ден са трапези .... това имам предвид.... вече в Б-я няма друг стил и начин на веселба или празнуване или събиране .... Да ида , да седя като пукъл и да пия вода не става !

# 159
  • Sofia
При нас се черпи обикновено сутрин на рапорта, та не е проблем да  те подминат с кутията. Като дойде някой специално му пожелавам каквото имам да пожелая и обяснявам, че не ям сладко. Никой не се е обидил. На нарочни почерпки рядко ходя, извинявам се, и да се е обидил някой не съм разбрала. Не сме си чак толкова близки с повечето колеги. И да се е обидил, съжалявам, но моето здравето ми е по-важно от чувствата на не много близък човек. Пък и не вярвам, че толкова ще се обидят, по-скоро ще са облекчени. Повечето черпят по задължение.
В кафето пред блока, където стоим почти всяка вечер лятото и сме компания, втора година стоя по цяла вечер само на вода и вече никой не се впечатлява.
А пък тези които са ми близки и държат да взема от почерпката са наясно какво ям и какво не и знаят с какво да ме почерпят. Една по-близка колежка наскоро ме почерпи ароматна свещ за вкъщи, щото не ям торта.  Joy

# 160
Ами според мен като принцип си е едно и също, просто на мен ми е по - удобно и бързо да хвана телефона и да го снимам. Така или ина4е е винаги около мен. С тефтер4е и записване би ми било по-трудно. Зависи кой както предпо4ита, важното е, 4е като го направиш изрядно за една седмица ти дава много добра идея къде бъркаш в храненето Simple Smile
PS Много ми хареса това с 'Нищо не ям, а дебелея' Grinning , по4ти винаги храната си е в основата на килцата... тъжно, но истина, няма някаква магия.

# 161
Ами според мен като принцип си е едно и също, просто на мен ми е по - удобно и бързо да хвана телефона и да го снимам. Така или ина4е е винаги около мен. После като отворя албума имам директно дата, яденето, вси4ко. С тефтер4е и записване би ми било по-трудно. Зависи кой както предпо4ита, важното е, 4е като го направиш изрядно за една седмица ти дава много добра идея къде бъркаш в храненето Simple Smile
Калории се отказах да броя, много ми е сложно и поглъщащо на време, поне при мен това за момента върши най - добра работа.
PS Много ми хареса това с 'Нищо не ям, а дебелея' Grinning , по4ти винаги храната си е в основата на килцата... тъжно, но истина, няма някаква магия.

# 162
  • София
От месец и нещо започнах да записвам в приложение всичко, което изям или изпия. Честно казано, никога преди не съм си давала сметка колко въглехидрати на ден поглъща човек. Страшно е. И понеже до относително късна възраст бях със съвсем прилични килограми, а след това рязко се сдобих с ИР, започвам да си давам сметка въглехидратите какво причиняват.

# 163
Аз взимам и хвърлям, всички са доволни.

И аз взимам, благодаря с усмивка и хвърлям.

Въглехидратите са много важни и не разбирам защо ги представяте като отрова. Виж, млечните и месото са къде къде по-лоши за организма. Наскоро наех диетолог, за да ми помогне да сваля 5-6 кг от последната си бременност, като все още кърмя и нямам цикъл, така че нищо драстично не може да се прави като диети. Първото, което ми каза е да спра млечните и месо само веднъж в седмицата. Ям си хляб, ориз, картофи без проблем, както и много други неща, разбира се, но тези изброявам като въглехидрати. Отслабнах с 2 кг за месец и половина.

# 164
  • София
Специално на вечери не е нужно да седите на вода. Хапнете си добре пържолки, салатки. Но без хляб и т.н.
Аз оня ден отказах офисна почерпка. Шоколадов бонбон не ми е проблем, но то бяха кексчета, сладки, бисквитки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт