Рак на белия дроб - тема 3

• 62 445
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Съжалявам да видя нов човек в темата...
И майка имаше емболия, месеци наред пиеше лекарства и си следеше гъстотата на кръвта в лабораторията в Кардиологичната болница, която ни препоръчаха като най-добрата.
ПЕТ скенерът показа ли нещо друго освен това в бял дроб?

# 271
Al, как си?

# 272
Емили, вземам болкоуспокояващи, но на тези болки почти нищо не им действа. Силни като морфин все още не вземам и се надявам нещата да се подобрят.
Пепи, туморните маркери не винаги дават резултат. На мен и след химиотерапия терапия СЕА маркера беше в норма, а тумора растеше.
Трябва да се види от какво е петното на белия дроб. Може да е от тумор, но и не. Туморът не се влияе от антибиотици. Направете бронхоскопия в св. София гръдна хирургия - Александровска. Правят и след това изследвания. Туморът в мозъка може да са разсейки/ за съжаление ракът на бял дроб често прави разсейки в гл. мозък/, но може и да е самостоятелен. Чула съм, че при самостоятелен нещата са по- добре, но установих, че всичко е относително.
Стелмо, на мен ми се гади от сок от черен бъз. Пробвай с него. За мен е по- добре да му недаваш в такъв случай. Също така пробвай с глухарче. В момента цъфти. Хората го ядат дори на салата. Някой го сушат за чай или правят мед от глухарче.
Ше го водя на всякъде ,само да ми каже някой че може да се оправи.Иначе четох и аз за глухарчето и в момента врче пие 3 дена

# 273
  • Враца
Няма смисъл,  утре ще ми правят отново кръвни изследвания.  Остават ми мисля още 5 лъчетерапии. Определено не се чувствам добре. Нямам никакви сили и въздуха ми не стига. Лошо е, че ме боли целия гръден кош и лявата ръка, но какво - това.

# 274
Моля се резултатите да са добри и състоянието ти да се дължи на лъчето. Силна прегръдка от мен.

# 275
Съжалявам да видя нов човек в темата...
И майка имаше емболия, месеци наред пиеше лекарства и си следеше гъстотата на кръвта в лабораторията в Кардиологичната болница, която ни препоръчаха като най-добрата.
ПЕТ скенерът показа ли нещо друго освен това в бял дроб?
Ето цялото изследване:

# 276
Да ти кажа според мен може би плевралните изливи  са главният проблем сега. Иначе няма разсейки, метаболитната активност е ниска, което е много добре.
А какво основно заболяване имат предвид? Казаха ли дали може да се вземе биопсия?

# 277
Ал ,какво казва онкологът ти ? Притискай го да ти даде нещо за болката и задуха.

# 278
Да ти кажа според мен може би плевралните изливи  са главният проблем сега. Иначе няма разсейки, метаболитната активност е ниска, което е много добре.
А какво основно заболяване имат предвид? Казаха ли дали може да се вземе биопсия?
Да, изливите са проблем, затова е на кислороден концентратор..
Но поне започна да заяква и да се храни,че спадна доста на тегло, направо се спихна.Досега й се гадеше от храната.
Всички лекари досега имат съмнения за проблем в яйчниците,които не се виждат добре от асцита.Има завишени стойности на НЕ 4 157,8 при граница 140, С 125 й е 6570 при норма 35, но казаха,че е толкова високо от асцита.
За съжаление яйчниците не се виждат добре от излива в корема и се надявахме Пет скенера да подскаже нещо.Ще пускам наново някои туморни.
Искат да й правят ВАТС , но след 10.05., за да е стабилна за анестезия.
Не знам какво да очаквам!:( Един месец живеем в стрес и неведение,както и невъзможност за никакво лечение, което най ме съсипва..

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 04:22 от ДХ3

# 279
А не може ли да я източат тая течност? Имам спомен, че някой преди години беше със същия проблем и източваха течността регулярно?
Идете в Белодробната болница с документите и попитайте.

# 280
А не може ли да я източат тая течност? Имам спомен, че някой преди години беше със същия проблем и източваха течността регулярно?
Идете в Белодробната болница с документите и попитайте.
Не може изцяло, шок е за организма,а и пак ще се напълни.Източиха й около 500мл.
Днес съм в белодробна болница на консултация.🤗

# 281
Съжалявам и аз да видя нов човек в темата...
Кураж и много сили!

На тати скенерът е отново добър, на същото положение е като миналия път. Лекарката му дава 6 седмици почивка. И след това отново скенер.
Толкова много се радвам, та чак се притеснявам... 6 седмици е доста, последната му терапия беше на 26, 27 и 28 март.

# 282
По повод на паузата между терапии те, да кажа, при нас последното вливане на химиотерапията беше юни, отне ни 3 месеца организацията за радиохирургията, един скенер, отпуски на лекарите, айде трябвало и ПЕТ за още  точност на локализацията и активността, чакане за него месец.., та октомври почна. Аз така нервно реагирах на онколожката, че губим време, но тя каза, химиотерапията си действа известно време след спирането, не си мислете че е без лечение.За да ни успокои ли го каза, или наистина е така , не знам.

# 283
Fanny.s, много благодаря за споделеното. Може би е наистина така.

# 284
Много се радвам за резултата, Lady. Нека се съвземе организма малко, защото все пак тези процедури изтощават много организма, все пак химията е “отрова” която унищожава рака, но и други полезни неща за съжаление.
На новите момичета кураж и много сили в борбата!

Общи условия

Активация на акаунт