Рак на белия дроб - тема 3

• 61 913
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Сиси, аз много внимавам какво пиша и затова изрично посочих - какви два случая са ми известни. Не съм написала - всички са измамници, не ходете при тях. Както и ти много коректно си посочила, че посредниците не взимат пари от пациентите. Взимат от клиниките, защото им водят пациенти. В Турция, както и в България всеки пациент носи на болницата пари.
Това е форум за споделяне на опит. А иначе всеки преценява за себе си как ще постъпи.

# 616
Усложненията, фазите и страничните ефекти не са описани емоционално и съответно реакцията към тях не е емоционална.
.....
Всеки иска той самият и близките му да си отидат без болка, когато дойде моментът.
За четенето съм съгласна, ние трябва да четем и да изискваме. В България здравната система предлага много и е на европейско ниво по документи. Само че май на доста места медицинските лица не си дават много зор и цитират статистиките, така че следва ние да се информираме и да питаме.
Относно Турция, моето мнение е, че предимството е в отношението, диагностиката и бързината на реакция (естествено, че са добри търговци). Но не че предлагат магически лекарства… По отношение на хирургични и други процедури, нямам лични впечатления.
В крайна сметка, аз знам за случай на мъж и жена, които се лекуват вече почти 10 години (рак на белия дроб). Така че борбата си заслужава. Но за да съхранят себе си, надали такива хора биха се решили да пишат из форумите.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 10:11 от MmAa

# 617
zigizagi, да, така. Blush
Скрит текст:
Сериозните посреднически фирми са малко, аз знам само за 3 такива.
Лечението и интервенциите в ТР, в сферата на онкологията, са наистина скъпи,
за съжаление, малко хора могат да си го позволят! Confused
Един консулт и второ мнение обаче никога не е излишно, а е и достъпно,
затова посъветвах момичето, ако има възможност, да го направи, на 2 крачки е ТР.
Там поне няма чакане и размотаване, започва се веднага, бързо се действа и не се губи време.
Турците са наистина прекрасни хора и специалисти!
Получих голяма подкрепа от тяхна страна, за разлика оттук!
Само хубави неща мога да кажа за тези хора!
Много пъти съм писала, че тази тема е най-близо до сърцето ми
и само тук плача, защото изгубих най-скъпия ми човек по нелеп начин!
Болестта наистина е много коварна,
дори и крайният резултат да беше същият на друго място,
защото никой лекар не е Бог все пак,
пътят, извървян до него, щеше да е съвсем различен, в това съм убедена!
Дай боже майка ти да бъде възможно най-дълго с теб! Hands Pray
MmAa, Турците не са търговци! Търговците са у нас, за съжаление!
Моралът и професионализмът им са на едно съвсем различно ниво!
Магически хапчета нямат, но постигат добри резултати!
Имам правени интервенции в ТР, лапароскопска, упойките са много добре дозирани,
излизаш веднага, без никакви странични ефекти, а аз имам фобия от упойки,
говоря за интервенция, която е била около 3 часа, навремето в БГ ми отказаха,
защото била на рисково място, животозастрашаващо, там ме оперираха без проблем,
без никакви усложнения, бързо се възстанових, бях много обгрижвана,
постоянно имаше лекари и сестри около мен, които да ме наблюдават,
чак ти омръзва от толкова внимание. Blush
Дори операцията не беше планирана, специално за този проблем,
извикаха доктор по спешност, но се справи отлично. Blush
Успех в борбата! Hands Pray
Не следя темата, защото истински ме натъжава, но Ал скоро не съм я виждала.
Дано да е добре! Heart

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 01:48 от sisi345

# 618
Сиси, не съм казала, че са измамници, а че са добри търговци - предлагат качествена услуга, която знаят и как да продават добре (включително чрез човешкото и уважително отношение, преводачи на място и т.н.). За лекарствата - медикамент на даден производител, прилаган там, все пак не би трябвало да е различен от този в България.

# 619
Аз по отношение на медикаментите, редът в който се осъществява лечението на баща ми четох много, чужди източници и мога да кажа, че наистина всичко си се движеше по световен стандарт, всеки етап си беше точно на мястото, това след диагностицирането. Но, всички ядове идват от организацията. За всяко нещо за да се уреди чакаш със седмици, за пет скенер сме чакали 3 пъти по месец, за операцията в началото също, докато излезе хистология, пък искаха пет скенер преди операция, айде пак месец. За радиохирургия, пак, 1.5 месец мотане, пък и машината се развали между 2те единствени облъчвания, но пък нямали развалената част, айде пак чакане. Решенията на онкокомисия, чакане по 1 седмица, веднъж го бяха забутали и още 1 седмица ми обяснява ха че не е излязло, а то там... И другото влудяващо, в онкологията Младост, за скенер се лежи 3 дена! Всеки знае колко време отнема 1 скенер, ама не, трябвало наблюдение.., и според мен там поне 2 скенера бяха излишни, защото бяха след пет скенер, ама не, трябвало, такъв бил редът. Според мен пре-диагностиката е не по-малко вредна от липсата на диагностика, прекалено чести образни изследвания, които всъщност не се отразяват на схемата на лечението, така или иначе точно това лечение щяха да направят, след радиохирургия имунотерапия, в последния момент вмъкнаха 1 скенер. Та така че мисля, протоколите за лечение са ок, но изпълнението... Може би това мотане спестяват турските клиники, чувала съм че в 1 определена болница там има 3 пет скенера, примерно. А иначе, останалото, кой ще може да си го позволи и дали ще се излекува вече е друг въпрос.

# 620
Съжалявам, че съм си позволила да кажа какво преживяхме - такова каквото е. Щом си чела и трите теми, знаеш че не съм само аз и много хора са споделяли подобни неща. Ти обаче търсиш място от което да черпиш сила и надежда и съжалявам, че аз не съм ти донесла такава, но не можем да си говорим само хубави неща. Може би ако ти бях обяснила медицински всяко едно нещо , думата " мъки" ще ти се стори разкош. Както и да е, пожелавам здраве и дълголетие и бъдете по-толерантна към чуждото мнение и преживявания. Два месеца не съм писала във форума, за да не товаря никой с нещата, които се случват и накрая написах две изречения без да конкретизирам нищо и сега най- вероятно трябва да се чувствам виновна, че някой може да не приеме думите ми добре. Но болестта е коварна. Преди 3 месеца един доктор ми каза направо какво ни чака, тогава се ядосах- после бяхме благодарни, защото знаехме какво следва, че е нормално и няма нужда да се вика линейка през 10 минути, просто така протичат нещата.
Пак ще кажа- пожелавам ви здраве, бъдете силна и смела! Simple Smile

Усложненията, фазите и страничните ефекти не са описани емоционално и съответно реакцията към тях не е емоционална.
Да описваш как мъките не трябва да бъдат преживени или видени от живо същество, далеч не е информативно сведение, нито полезно, защото човек е безпомощен в такава ситуация. Всеки иска той самият и близките му да си отидат без болка, когато дойде моментът.
За четенето съм съгласна, ние трябва да четем и да изискваме. В България здравната система предлага много и е на европейско ниво по документи. Само че май на доста места медицинските лица не си дават много зор и цитират статистиките, така че следва ние да се информираме и да питаме.
Относно Турция, моето мнение е, че предимството е в отношението, диагностиката и бързината на реакция (естествено, че са добри търговци). Но не че предлагат магически лекарства… По отношение на хирургични и други процедури, нямам лични впечатления.
В крайна сметка, аз знам за случай на мъж и жена, които се лекуват вече почти 10 години (рак на белия дроб). Така че борбата си заслужава. Но за да съхранят себе си, надали такива хора биха се решили да пишат из форумите.

# 621
Спомням си, че сподели за въпросния лекар и за твоята реакция тогава. Моята в случая беше подобна. Когато лошото дойде, то се разбира. Не мисля, че можем да сме подготвени за него. Все пак ще си взема бележка относно толерантността и ти благодаря за редакцията!

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 10:12 от MmAa

# 622
Сиси, не съм казала, че са измамници, а че са добри търговци - предлагат качествена услуга, която знаят и как да продават добре (включително чрез човешкото и уважително отношение, преводачи на място и т.н.). За лекарствата - медикамент на даден производител, прилаган там, все пак не би трябвало да е различен от този в България.
Аз те разбрах правилно, че си го използвала в добрия смисъл. Blush
Скрит текст:
Мисълта ми беше, че като става въпрос за здраве и човешки живот,
имат наистина едно отговорно отношение!
Не гледат да усвоят само едни пари, а да помогнат!
Раздават се докрай и чувстваш тяхната съпричастност!
Няма да се връщам назад, защото трябва да кажа много лоши неща,
в старата тема съм описала накратко преживяното.
При нас нямаше диагностика, съответно лечение, но най-лошото беше,
че нямаше желание да се помогне, просто ни оставиха, тотално безхаберие
и безотговорност на всички по веригата! Но най-много обвинявам себе си,
за допуснатата грешка ще се проклинам цял живот!
Скоро слушах интервю на един наш лекар, онколог.
Попитаха го защо сме на първо място по смъртност в ЕС
и защо онкологичните заболявания, които се лекуват в чужбина, у нас хората умират.
Човекът беше откровен и каза, че у нас е така,
защото не можем да си позволим скъпите медикаменти,
както и че техника няма, но дори и да я внесем, няма обучени кадри,
които да работят с нея. Не искам да разстройвам никого,
но всеки трябва да е информиран и да го има предвид.
Аз не спирам да се интересувам за рака,
защото всичките ми роднини починаха от различни онкологични
заболявания, та сега е мой ред, явно е генетично. Blush
От дете ходя по онкологиите заради близките ми,
но никога е нямало толкова болни като сега.
Стискам ви много силно палци! Heart

# 623
А ааа, не Сиси, забранявам ти да говориш за ред, нали сме се разбрали, чакат те онези хубавите неща, никакви такива!!!

Според мен направо си е късмет овреме човек да тръгне по правилната пътека, срещнах потресаващи случаи на неадекватност при лечението на рака при диагностициран такъв, на хора от провинцията. Които позакъснели идват в София, някои ги поел и вече си влизат в коловоза.
 Веднъж като бях при патоложката една жена звънна да пита за резултат от изследването за мутация EGFR и тя и каза, че я има мутацията, може да започне таргетна терапия, а жената вика, ама те вече ми почнаха химиотерапията.. без да изчакат резултата, и това пак в провинцията/ не знам дали е добре да казвам къде/.
Другото което ме учудва от къде се взе толкова рак, особено при жените. За баща ми, работил е няколко години в уранова мина, вярно началник, но все пак е слизал понякога долу, бил е в района така или иначе. Пушач върл до преди 12 години преди да се разболее. Патоложката каза, с 1 рисков фактор може да ти се размине, но с  2 та - 100 %вероятност от рак.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 13:54 от Анонимен

# 624
Сиси, и според мен не трябва да мислиш, че и ти ще се разболее, независимо от това, какво се е случвало с близките ти. В днешно време повечето хора умират от рак, инсулт и инфаркт. От старост - все по-рядко. Това, че родителите, бабите и дядовците ни са имали рак, не значи, че и ние ще се разболеем. Дори да има генетична предразположеност, няма гаранция, че тя ще се прояви. Така че гледай да мислиш хубави неща, гони всяка лоша мисъл от главата си и си живей живота! Не съм сигурна доколко вярвам в положителното мислене и в това, че каквото си представяш, това ти се случва, но със сигурност вярвам в обратното - ако се безпокоиш непрекъснато и си представяш кофти случки, много вероятно е да те застигнат.

# 625
Fanny.s, благодаря, миличка! Heart
Много стиснати палчета имаш от мен! Късмет! Flowers Four Leaf Clover
zigizagi, напълно съм съгласна с теб! Благодаря! Hug
Да ти кажа честно, за себе си по принцип хич не мисля,
вярвам дълбоко в съдбата, каквото ми е писано, ще се случи!
Иначе съм положителен човек, винаги тръгвам с положителна нагласа и вяра!
Най-вероятно при нас има някаква генна предразположеност.
Но си мисля, че този бум на онкологични заболявания
се дължи и на вредните храни, които консумираме.
Колкото и да внимаваме с какво се храним, не можем да го избегнем.
Първият ми братовчед и той почина преди няколко месеца,
а беше на 45 г. Без симптоматика, или той не е обърнал внимание.
Започнал е да повръща и да го боли адски главата.
На скенера се видели множество тумори навсякъде, 7-8 в главата,
бял дроб, черен, стомах, просто навсякъде. Лекарите казаха,
че няма какво да оперират, ракът е обхванал целия организъм.
Просто и те се чудят как не е имало индикации, има и такива случаи,
в които наистина няма шанс да се помогне, за съжаление!
За 5 дена в интензивното си отиде. Това е животът, смъртта е част от него
и трябва да се приема по-философски, но винаги много боли!
Та така съм претръпнала, научих се да ценя живота
и да не се тровя за незначителни неща, понякога и най-лошото може
да окаже положителен ефект върху психиката ни.
Наистина от сърце желая на теб и на всички останали
възможно най-добро развитие на ситуацията и много късмет! Flowers Four Leaf Clover Heart

# 626
Здравейте, искам да попитам чували ли сте за лечителката, която предлага напитка за третиране на раковите клетки, алтернатива на химиотепията?

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 16:14 от LiliaNik

# 627
A какво има в тази напитка?

# 628
Казаха ми, че е на основата на танина на черното грозде - само това знам.

# 629
  • Варна
https://www.researchgate.net/publication/5446525_Treatment_of_lu … hioredoxin_system

Давам линк към статия (преведете я с гугъл преводача) относно използването на натриев селенит. Има доста изследвания, че селена има особен механизъм на действие, "разтваря" обвивките на туморите и те стават достъпни за клетките на имунната система, които ги убиват.
Има различни форми на селен, но с най-добри резултати, без да се натрупва в организма и нетоксичna при по високи дози е неорганичната му форма - натриев селенит (sodium selenite).

Общи условия

Активация на акаунт