Искам бебе и нямам сила вече

• 8 836
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
6 години са си за репродуктивен специалист, а не за гладуване, гледачки и баячки.

# 16
И аз подкрепям масовото мнение, че е време да посетите лекар по репродуктивна медицина. Докато забременея се бяхме видели в чудо, а опитвахме около 2 години. При нас причината беше в бактерия, водеща до стерилитет, която не се засича на стандартна микробиология. Излекувахме се и забременях в рамките на 3 месеца, а доста се бяхме отчаяли. Така че действайте докато е време.

# 17
Коя беше бактерията, Съни?

# 18
Уреаплазма уреалитикум - вид микоплазма е и тъпото е, че винаги през последните години съм се оплаквала на гинеколозите от цистит, а никой не ме насочи към изследване на микоплазми. Особено при положение, че конкретната,  която имах се свързва именно с цистит и образуване на песъчинки в бъбреците.

# 19
Ужас, освен всичко, явно и чест цистит те е тормозил. Радвам се, че сте открили проблема Simple Smile

# 20
Благодаря ти! Доста тежко беше не само заради чисто физическия дискомфорт, но и заради самата нагласа, че имаш проблем, който отново не можеш да разрешиш и е свързан с поредното ходене на лекар.

# 21
6 години са си за репродуктивен специалист, а не за гладуване, гледачки и баячки.

едното не изключва другото. насмешката е излишна.

# 22
Уреаплазма уреалитикум - вид микоплазма е и тъпото е, че винаги през последните години съм се оплаквала на гинеколозите от цистит, а никой не ме насочи към изследване на микоплазми. Особено при положение, че конкретната,  която имах се свързва именно с цистит и образуване на песъчинки в бъбреците.
И аз съм така като теб, постоянно съм с цистит. Дали може и при мен да е от това? Тъпото е, че ако кажа това на лекар и няма да обърне внимание и ще реши, че не съм специалист като него. Не мога да попадна на добър лекар, който наистина ще се опита да ми помогне...

# 23
Изследванията може да си ги пуснеш и сама и после да идеш на лекар. Ако си от София, може да идеш при Рафаел Мирчов. Онзи ден си разглеждах "медицинския" архив и попаднах на амбулаторен лист от него. Останах изненадана колко неща ми е пуснал за изследване, сред които уреаплазма и микоплазма. Даже си го снимах, за да знам какво да изследвам, ако пак стигна до цистит
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 14:07 от Dark_Chocolate

# 24
Уреаплазма уреалитикум - вид микоплазма е и тъпото е, че винаги през последните години съм се оплаквала на гинеколозите от цистит, а никой не ме насочи към изследване на микоплазми. Особено при положение, че конкретната,  която имах се свързва именно с цистит и образуване на песъчинки в бъбреците.
И аз съм така като теб, постоянно съм с цистит. Дали може и при мен да е от това? Тъпото е, че ако кажа това на лекар и няма да обърне внимание и ще реши, че не съм специалист като него. Не мога да попадна на добър лекар, който наистина ще се опита да ми помогне...
Не е изключено и твоят проблем да е подобен, но както каза Dark_Chocolate изследвания можеш да си назначиш и сама, въпросът е че специалист трябва да ти взрме секрет, т.к. веднага след взимане на проба, тя се поставя в специална среда за уреаплазма.

# 25
Изследванията може да си ги пуснеш и сама и после да идеш на лекар. Ако си от София, може да идеш при Рафаел Мирчов. Онзи ден си разглеждах "медицинския" архив и попаднах на амбулаторен лист от него. Останах изненадана колко неща ми е пуснал за изследване, сред които уреаплазма и микоплазма. Даже си го снимах, за да знам какво да изследвам, ако пак стигна до цистит

Не съм от София, от Свищов съм и трябва да ходя в Русе, Плевен, Велико Търново. Това са ми близките места. Опитвам се да намеря добър лекар и ще продължа още. Ще спомена и за това изследване непременно.

# 26
Без значение къде ще ходиш, помоли лекаря да ти вземе секрет за изследване на различните видове микоплазми, едва ли ще ти откаже.

# 27
Тпябва ти лекар да ти вземе проба и можеш да звъннеш на Геника, аз там правих плазмите, да ги питаш може ли да пратиш пробата по куриер.

# 28
Мнението ми може да звучи скандално, но според мен изчакайте, като през това време просто не мислете за дете. Пренасочете си фокуса на друго място. Аз забременях на 8-мата година опити. Подкрепям мнението за Гайдурков, аз съм твърд поддръжник на системата му и с мъжът ми сме на мнение, че до голяма степен това, че живеем по начина, който той препоръчва даде резултат. Също така сте чувала много примери за хора осиновили деца, които след това имат свои - спрели са да го мислят. При нас също стана така, не сме осиновявали, но при мен нещата в работата се промениха, бях под стрес, не мислех за друго, освен за това как да си направя проекта, във всеки момент ходех навън да ми се прочисти главата, спортувах и когато най-малко сме очаквали ни се получи Simple Smile
Направете детокс, спортувайте, бъдете повече на слънце, правете секс за удоволствие, не за бебе и мислете в тотално различна посока.

# 29
В никакъв случай не отлагайте среща със специалист. Аз забременях спонтанно след 4 неуспешни инсеминации и едно неуспешно инвитро с един яйчник (другия го отнесе много бързо развила се ендометриозна киста). Забременях точно когато бях най-зле психически след инвитрото и най-много мислех как да реша проблема, но не само мислех, а и действах.
Има причини за незабременяване, които с времето ще влошават шансовете ви, ако не са установени и не сте предприели нищо.
Дамата съветва изчакване, но тя вече си има дете и не е коректно да ви подвежда, че правилното мислене или по-скоро изключване на мислите за бебе е решение на проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт