Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 371
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 930
Преди време доктор Валентин Иванов от Токуда ( Да почива в мир) , пунктира киста и на нейно място вкара спирт , незная точно какъв и колко процента ,но от тогава тази киста не се е пълнила ... Изчезна .
Немога да намеря друг лекар който да изпълнява същата процедура .
Ако някой знае да пише .
Благодаря!

Миналата седмица бях на ехограф при д-р Виктор Йорданов в Аджибадем Сити Клиник на Цариградско шосе. Тогава за първи път чух от него за такова вкарване на спирт и че така кистата не се пълнела отново. Той процедирал така. Мислех си, че е някакъв иновативен подход сигурно, защото досега имах 4 пункции на една и съща киста от едната страна и две от другата (веднъж при д-р Полихронов, повечето при Гаврилов и накрая при Митова, при която Гаврилов ме беше изпратил за операция) и накрая се наложи да ги оперират. След въпросната операция настъпиха усложнения, но това е друга тема. Видях, че по-назад пише, че това бил стар метод. Изобщо си мислех, че това е хирургична манипулация и трябва да се извърши от хирург. Д-р Йорданов, който е специалист по образна диагностика, каза, че трябвало да се правят пункциите от такива като него под ехографски контрол. Как можело да ходя при хирурзи.
Сега ми предстои ЯМР за уточняване характера на новооткрита лезия. Новооткрита един месец след операцията на кистите, като преди това бях гледана на ехограф през септември от Митова, през юли - при Гаврилов и през март - на профилактичните от работа. И изведнъж нещо съмнително 11-12 мм.
Иначе имам още много други кисти, цялата тъкан е в кисти и премахнат фиброаденом през 2015 г. Изобщо няма да е изненадващо сред цялото това изобилие да си отглеждам някой рак, но не е като да не съм се следила.

# 931
Преди време доктор Валентин Иванов от Токуда ( Да почива в мир) , пунктира киста и на нейно място вкара спирт , незная точно какъв и колко процента ,но от тогава тази киста не се е пълнила ... Изчезна .
Немога да намеря друг лекар който да изпълнява същата процедура .
Ако някой знае да пише .
Благодаря!

Миналата седмица бях на ехограф при д-р Виктор Йорданов в Аджибадем Сити Клиник на Цариградско шосе. Тогава за първи път чух от него за такова вкарване на спирт и че така кистата не се пълнела отново. Той процедирал така. Мислех си, че е някакъв иновативен подход сигурно, защото досега имах 4 пункции на една и съща киста от едната страна и две от другата (веднъж при д-р Полихронов, повечето при Гаврилов и накрая при Митова, при която Гаврилов ме беше изпратил за операция) и накрая се наложи да ги оперират. След въпросната операция настъпиха усложнения, но това е друга тема. Видях, че по-назад пише, че това бил стар метод. Изобщо си мислех, че това е хирургична манипулация и трябва да се извърши от хирург. Д-р Йорданов, който е специалист по образна диагностика, каза, че трябвало да се правят пункциите от такива като него под ехографски контрол. Как можело да ходя при хирурзи.
Сега ми предстои ЯМР за уточняване характера на новооткрита лезия. Новооткрита един месец след операцията на кистите, като преди това бях гледана на ехограф през септември от Митова, през юли - при Гаврилов и през март - на профилактичните от работа. И изведнъж нещо съмнително 11-12 мм.
Иначе имам още много други кисти, цялата тъкан е в кисти и премахнат фиброаденом през 2015 г. Изобщо няма да е изненадващо сред цялото това изобилие да си отглеждам някой рак, но не е като да не съм се следила.
  Пожелавам ти въобще да не е нещо лошо.Иначе и аз така редовно проследяване много кистозни гърди и накрая все пак изтеглих късата клечка.

# 932
Здравейте, бихте ли препоръчали добър мамолог в Пловдив. Сестра ми е ходила при д-р Тулев и той и открил образувание около 8 мм в едната гърда. Казал и да отиде след 2 месеца отново на преглед. Тя иска да отиде на второ мнение, но не знае при кого. Д-р Алтай Косев добър диагностик ли е ?

# 933
  • Anywhere
Кьосев е добър диагностик, но ужасно арогантен и надут като човек. Препоръчвам д-р Ирина Якова, преглежда в 5то ДКЦ и в МБАЛ Тримонциум

# 934
Здравейте дами! Извинявам се, че се намесвам в темата ви, но бих искала ако може да ми препоръчате добър мамолог в Пловдив /засега/. Напипах си малко топченце на дясната гърда точно отстрани на мамилата. Днес ми гледа един мамолог в Хасково и каза, че било рисково и не било киста. Уж било плътно, а на снимката изглежда черно . Да го отстраним веднага, защото чакането крие риск. Благодаря предварително. Какво мислите за това образование от вашия опит?

# 935
Мисля във всички случай да вземете второ мнение, ние тук не сме лекари НО от това което виждам аз по мой оскъдни познания е че имате две малки кисти, който трябва да наблюдавате.
Вземете моля ви, второ мнение.

# 936
  • Anywhere
От това, което аз виждам е по - добре да го отсраните. Няма бяла пътечка, нито бяла обвивка като киста или ФА...
Аз се оперирах при Д-р Румен Тулев, има частен кабинет и ехограф. Хирург онколог е и оперира в КОЦ Пловдив. Ако искате мнение от мамолог, потърсете д-р Ирина Якова в МБАЛ Тримонциум или в ДКЦ 5. Тя преглежда много обстойно и внимателно. Мога да дам контакти и на двамата на ЛС.
Успех!

# 937
Здравейте. Откриха ми фиброаденом на дясната гърда 2 см и ме съветват да го оперирам. Бихте ли ме насочили към хирург от който сте доволни, за гр. София!?

# 938
Оперирана съм от проф. Деян Йорданов, ВМА и от д-р Младен Младенов, б-ца Света София. И от двамата съм доволна.

# 939
Бях на второ мнение при Валентин Иванов младши в Пловдив. Нищо конкретно не можа да ми каже. Не можа да определи и ми писа Би радс 3. Имало някакъв процент съмнение за злокачественост. От друга страна каза че е в подножието, а рака се развивал в самата жлеза. Оставя решението на мен-биопсия, операция, проследяване след месец два.

# 940
  • Orihuela Costa,Spain
Бях на второ мнение при Валентин Иванов младши в Пловдив. Нищо конкретно не можа да ми каже. Не можа да определи и ми писа Би радс 3. Имало някакъв процент съмнение за злокачественост. От друга страна каза че е в подножието, а рака се развивал в самата жлеза. Оставя решението на мен-биопсия, операция, проследяване след месец два.
Здравейте,аз на ваше място бих се оперирала,вместо да го мисля и да ми е постоянно в главата.Както казва моя лекар испанец,-мотото на сегашното медицина е в превенцията,а не в лечението.Послушах го ,и не съжалявам и за миг.Успех и пишете 😘.

# 941
  • Anywhere
Една Такава, кой ви препоръча Валентин Иванов мл.? Тук в града му се носи име на неособено способен!! Трябваше или при Якова или при Алтай Кьосев да отидете. В. Иванов преглежда само от 1-2г и се ползва от доброто име на баща си....
На ваше място аз бих направила поне биопсия! Или си направете ЯМР, еластография, мамография...

# 942
Една Такава 737236, на твое място бих действала за отстраняване. Лек дискомфорт, сравнено със спокойствието след това.

# 943
Една Такава, кой ви препоръча Валентин Иванов мл.? Тук в града му се носи име на неособено способен!! Трябваше или при Якова или при Алтай Кьосев да отидете. В. Иванов преглежда само от 1-2г и се ползва от доброто име на баща си....
На ваше място аз бих направила поне биопсия! Или си направете ЯМР, еластография, мамография...
Валентин Иванов ми го препоръчаха в темата за рака на гърдата. Доста скъпо взема ако наистина работи толкова от скоро. Казаха, че прави и кор биопсия и сентинелна биопсия, да не дава Господ да се налага.
Рози и Бодли от такова действате да не се притеснявам и да не го мисля миналата година си оперирах един лимфен възел. Проф. Горанов ме убеждаваше, че за 15 Мин ще ми го извадят. Накрая се оказах в болница, с пълна упойка и си отворих такава работа -два месеца операцията събира гной и я отваряха и дренираха и температура пак антибиотици. Страх ме от този размах вече.

# 944
Здравейте момичета,да се запиша и тук....От 1 г (през 6 месеца) наблюдаваме "фиброаденом". Днес след прегледа лекаря ми препоръча биопсия и евентуално тогава се решава как се действа според резултата. Става въпрос за Стара Загора, Берое ,при д-р Радостин Петков... Според него няма данни за туморна формация, около 1 см каза,че е,няма увеличени лимфни възли, болезнено е почти през целия месец ,без оглед на месечния цикъл(обостря се някак около цикъл,но не спира да е болезнено след него). Страх ме е и не знам как да постъпя ..Слагам снимки от ехографията,дано успеете да се ориентирате....

Общи условия

Активация на акаунт