Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 649
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Къде го това внимание и обяснения в БГ? При цикъл 20 дена ще ти изпишат хормонални таблетки и ако щеш.
Обаче на мен от трима гинеколози нито един не ми е предлагал ХЗТ.

# 241
Аз,така написано, го разбрах като 20 дни продължителност на цикъла, а не 20 дни кървене

# 242
Аз,така написано, го разбрах като 20 дни продължителност на цикъла, а не 20 дни кървене
И аз така го разбирам.
Относно обясненията от докторите...ами и мен ме дразнеше ....в началото, но пък има достатъчно информация по въпроса в интернет, както и в книгите. Тази тема също е много полезна.
Колкото и да не ни харесва момичета, това си е наистина нормален процес и дано минаваме през него по-спокойно и без неприятни изненади.
irenaMIHAELA няма какво да му регулираш на цикъла. Така ще е от тук нататък - два-три месеца през 20 дни ,после ще се върне такъв, какъвто е бил, после ще прескочи един месец, пак ще дойде на 20-тия ден, после на 28-ми, после на 45-ти, после пак на 20-ти....

# 243
  • София
Бледолилава и при мен често е така, някъде бях чела, че се получава  при недостиг на прогестерон, за нашата възраст мисля е нормално. ...
Леле цял живот съм така, но наистина си имам доказано нисък прогестерон (И при двете бремености ми предписаха утрогестан първите месеци). Както и писах - цял живот имам и кафеникаво зацапване по време на овулацията, но нямам миоми. Имам ПКЯ - възможно ли е да е от това? Толкова години са ми казвали, да не се притеснявам от това зацапване (след като ме прегледат де).

# 244
Бледолилава и при мен често е така, някъде бях чела, че се получава  при недостиг на прогестерон, за нашата възраст мисля е нормално. ...
Леле цял живот съм така, но наистина си имам доказано нисък прогестерон (И при двете бремености ми предписаха утрогестан първите месеци). Както и писах - цял живот имам и кафеникаво зацапване по време на овулацията, но нямам миоми. Имам ПКЯ - възможно ли е да е от това? Толкова години са ми казвали, да не се притеснявам от това зацапване (след като ме прегледат де).
и аз така,цял живот!
нито един път не ме е прескочило без зацапване,но и никога не съм се притеснявала

без да го приемате лично- слушайте телата си!
ако досега не сте се научили,започнете да познавате сигналите
темата ми е много полезна, но все се стърпявах да го кажа-ето сега ще го изплюя...много им вярвате на докторите,много изследвания правите, лично мнение е,пак моля,не се обиждайте
но,при всяко едно закъснение,един куп изследвания да правите,малко ми се струва прекалено

# 245
M_I_A, аз имам зацапване по време на овулация от около 4 години и не съм спирала да ходя по лекари.... В началото нищо не виждаха, едва преди половин година се видя една миома, сега още една и полип.....И не ходя само при един гинеколог 🤔 , слушам тялото си обаче вече всеки месец положението е различно и сякаш това не е моето тяло😁

# 246
Здравейте момичета, реших да пусна темата, защото имам големи затруднения.
Преди няколко години след установена Тиреотоксикоза и последващо лечение без ефект,решиха да я премахнат изцяло.Казаха ми,че може би,ще вляза по рано в менопауза и ето,този ден доиде.Преди седмица бях на лекар.Каза,че навлизам в менопауза,но не може да ми изпише никакви медикаменти, защото може  да имат при мен много странични действия.
Не ме притеснява толкова това,че ще ми спре менструацията, защото бях подготвена затова,но не бях подготвена за всичко това което съпътства спирането й.То няма човек които е подготвен,но това което преживявам е ад и незнам какво да направя.Горещите вълни буквално ме съпътстват през целия ден и цялата нощ.Немога да спя,събира ми се само по 1 час.Викам и се нервя постоянно.
Вече не издържам,нито психически, нито физически.Моля ви,кажете ми някакви изпитани средства,няма значение дали ще са бабини илачи,диети или друго.
Благодаря предварително и ако темата не е за тук ще помоля да я преместят.

# 247
Щом ЩЖ е премахната изцяло, вземаш ли добавка еутирокс или Л-тироксин? Че такава нервност и потене има и при хипофункция, а при теб с премахната жлеза от тиреотоксикоза си минала в другата крайност - без хормон...

# 248
Вземам всеки ден по 100 микрограма Л тироксин, хормоните са в норма.
Декември и Януари не ми доиде,отидох на лекар.След вземане на цитонамазка ме разкърви.Три дни и спря.Това беше на 2 Февруари и оттогава насам нищо.Когато сега отидох на лекар,той ми каза,че дори нямам лигавица и,че в този случай няма смисъл да ми предизвиква цикъл.

# 249
Да се запиша и аз:
На 45 съм. Имам чести зацапвания и течения изън цикъла, но обикновено като ми свърши-3-4 дни чисто и после  два-три дни леко течение.
Няколко пъти уплашена ходех на лекар, вече не ходя.
Сега имам постоянно парене и уреаплазма. Нямаше да се тревожа, ако не беше и конизация преди една година.
Ходя редовно на профилактика,цито и колпоскоп.
Има ли такива от вас, които да имат слабо течение или цапане няколко дни след края на цикъла?

# 250
Левскарката, избихте ли уреаплазмата с антибиотици?
Искрена, и аз съм с тиреотоксикоза, и понякога се чудя от кое от двете са ми оплакванията. Гинеколога ми препоръча Ремифемин, не съм го пробвала.

# 251
  • тук и там
Аз съм със зацапване, но преди цикъл. Започва на 19-20 ден,зацапване три дни, чисто -6-7 дни  и после..ми идва цикъла.Не мога да разбера част от цикъла ли е,защото ако е така -значи 12-13 дни съм във цикъл..По-сериозното кървене е два -три дни,през останалото време е съвсем слабо,по-скоро като зацапване..Но ми писна,защото от цял месец -имам две седмици чисти дни,през останалото време все има нещо..

# 252
Искрена, и аз съм с тиреотоксикоза, и понякога се чудя от кое от двете са ми оплакванията. Гинеколога ми препоръча Ремифемин, не съм го пробвала.

На мен ми препоръчаха Феминорм,но нямало да помогне особено.Чета,че уж много помага вегетарианската диета,но още не се решавам да пробвам.

# 253

Не. Simple Smile
Не съм правила повторно изследване, но имам симптоми, като преди.
Писна ми от гинеколози. Не мога непрекъснато да тичам по лекари.
По-точно не искам.
колкото повече кисна в този форум, толкова повече се побърквам... Simple Smile
Каквото е писано...
То гинеколозите (лекарите въобще) и без това ни се радват, като ходим за щяло и нещяло.
Чета, че 200 лв. отива преглед при небезизвестен гинеколог –цито, колпоскоп и вагинален ...
Миналата година съм била 20 пъти на гинеколог, тази - досега сигурно 10 пъти...
Не е нормално!

# 254
  • София
И на мен ми писна от лекари. Ходих уж на ендокринолог, който да установи менопауза, а  ми даде направление за гинеколог, той предписвал лечение. Преди това що гинеколози посетих и всеки свива рамене, останах с впечатление, че е хормонален проблем, който не е в тяхната компетентност.

Общи условия

Активация на акаунт