Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 634
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
  • Добрич
При мен нямаше такова влияние на вечерната иглика, когато я пиех.

# 226
Пия по 2600 по три месеца и после почивам месец. Никога не съм имала проблеми. Но аз и по принцип не я пия за проблем. Ползвам я като част от обща грижа за женското здраве. Не ми е повлиявала на никой от половите хормони по никакъв начин.

# 227
Спираш ли приема по време на менстр. Удължава кървенето да. Само моля не ме карай да търся линк, че не ми се занимава. Скоро го научих и аз, но вече не ме касае и само съобщих на децата, за да знаят.

# 228
  • в огледалото на живота
Спираш ли приема по време на менстр. Удължава кървенето да. Само моля не ме карай да търся линк, че не ми се занимава. Скоро го научих и аз, но вече не ме касае и само съобщих на децата, за да знаят.
Деси,ако е към мен не,не съм спирала капсулите втори месец пълен вече.
Имах силни болки и напрежение в гърдите и след преглед ми назначиха такава доза.
Факт е,че се стопираха,но трябва да завърша курса още 30дена.
После ще има пауза.

# 229
Здравейте, на 46 съм, засега с много редовен МЦ, но от известно време следя темата. Ще се запиша с един въпрос. Последните 2-3 цикъла забелязвам лека аномалия. В началото има много леко кървене, по-скоро зацапване, като цветът е не червен, а тъмно кафяв. 1-2 дни е така и едва след това започва нормално кръвотечение. Въпросът ми е това свързано ли е с менопаузата или да мисля за някаква друга причина?

# 230
Деси,ако е към мен не,не съм спирала капсулите втори месец пълен вече.
Имах силни болки и напрежение в гърдите и след преглед ми назначиха такава доза.
Факт е,че се стопираха,но трябва да завърша курса още 30дена.
После ще има пауза.
Ще намеря мястото, от което го прочетох и ще го копирам. Но е от лекар образна диагностика и мамолог.

# 231
  • София
Защо да удължава кървенето? На мен игликата не ми действа на цикъла. Действа ми на разни симптоми там, вълни и пр. Изобщо не ми е удължила или напрвила по-обилен цикъла. Аз приемах 45 дни 2000 мг на ден. Изписаха ми го защото стимулира функцията на яйчниците. Но цикълът ми пак си закъсня и си беше доста оскъден, така че...

# 232
И аз това казах по-напред. Не ми действа на цикъла по никакъв начин. Нито го удължава, скъсява, по-обилен, по-слаб. Все тая. А аз по 2600мг на ден за по 3 месеца го пия.

Бледолилава, същото е и при мен това което си описала. Дали е нормално не знам. Като ходя по лекари, направо ме гонят тук. Щом не е рак, за всичко друго ме изритват. Естествени процеси и няма как да се предотвратят или разсрочи нещо. Не знам на теб в БГ дали биха ти обърнали внимание. Ако да, аз лично бих се консултирала с лекар. Може и да е нормално, но ако може от тях да го чуя.

# 233
Бледолилава и при мен често е така, някъде бях чела, че се получава  при недостиг на прогестерон, за нашата възраст мисля е нормално. Но напоследък се убеждавам, че най добре е навреме да се консултираш със специалист за нещата, които те тревожат. В пременопаузата хормоните ,,играят,, и всичко е възможно, за това профилактиката е много важна 🙂

# 234
  • София
Бледолилава, на мен така цикълът ми беше като девойка, което ми подсказва, че за различни нива на хормоните е различен. Не се стряскай, ако всичко друго ти е наред и си следваш стандартните задължителни профилактики.
Като ходя по лекари, направо ме гонят тук. Щом не е рак, за всичко друго ме изритват. Естествени процеси и няма как да се предотвратят или разсрочи нещо.
Ей това много би ме успокоило.  Готова съм да приема всички несгоди покрай този период, но ако знам, че не е рак и е нормалния ход на нещата. Другото ме плаши мен...

# 235
  • до Него
Здравейте дами! На 44г. съм. През последните 8 месеца , вече 3 път цикълът ми е с продължителност 20 дни.  Правила съм изследвания. Хормони, секрети, ултразвук.. всичко е ОК. Ако някой се е сблъсквал с подобен казус и  знае как мога да регулирам цикъла си, споделете. Според лекарите само хормони могат да помогнат, но аз неискам да взимам хормони.

# 236
Не разбирам какво да регулирате в този случай!?!
Естественият процес си върви...

# 237
Ами те и за това не се занимавам в Щатите с подобни оплаквания. КОето мен ме дразни изключително много, защото това не е грижа, а кой докъдето изкара. Аз разбирам че е естествен процес, но според мен грижата се изразява в плавно преминаване и  настройка на организма. А тук какво, въобще само даже не ни и поглеждат с такива оплаквания. Каквото толкова, ще се настроиш оправяй се. Вземат ти една цитонамазка и се оправяй. Такова внимание и обеснения като в БГ май няма никъде по света. Чувам и други жени в други държави пак така ги отпращат.

# 238
Продължителността на цикъла може да се регулира с хормони. 20 дни са супер много,  може да се стигне до анемия. Отделно психологическият момент. Ако преходът е плавен е друго. Но без хормони не знам възможно ли е, когато вече си има проблем.

# 239
Здравейте дами! На 44г. съм. През последните 8 месеца , вече 3 път цикълът ми е с продължителност 20 дни.  Правила съм изследвания. Хормони, секрети, ултразвук.. всичко е ОК. Ако някой се е сблъсквал с подобен казус и  знае как мога да регулирам цикъла си, споделете. Според лекарите само хормони могат да помогнат, но аз неискам да взимам хормони.
А сам ли си спира след 20-тия ден, или с лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт