Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 622
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря, ти какво пиеш?

# 211
Предполагам ме питаш за добавки за пременопауза ли?

Аз съм на 44 и още нямам симптоми. Но ми се ще да поостана по-дълго така Simple Smile За това вземам вечерна иглика, вит. А, вит. Е, вит. Д, рибено масло, ресвератрол, колаген и още няколко. На три месеца правя почивка.

# 212
  • Пловдив
Да споделя след прегледа на гинеколог. Да, всички симптоми за навлизаме в климакса са на лице. Всичко друго е ок. НО!!! Единственото предложение, което получих е за хормонална терапия. Е не я искам. И на него го казах, но той ме апострофира, че всички други препарати са ала-бала. Не намерих за необходимо да се опровергаваме един друг, благодарих и тръгнах. Сега наистина ще мина на вариант да си самоизпиша нещо от изредените от вас препарати.

# 213
  • София
Добре де... Аз пак да си питам, защото така ми звучи логично... Хормонозаместителна терапия не е ли адекватна при хистеректомия например, когато няма плавен преход към менопауза? Ако постепенно всичко се движи за какво са тия терапии. Нали така сме си устроени... Да се променят нещата плавно и без външна намеса.

# 214
Хисеректомията не води до хормонална менопауза, яйчниците са си там...
Когато твърде рано женските хормони станат с много ниски нива (ранна менопауза) следват и другите ефекти от това - загуба на колаген, остеопороза, други хормонслни нарушения. ХЗТ измества окончателното настъпване на менопауза от 40-45 до 50+ няколко... Вълните и нервността не са най-големия проблем.
И при прием има рискове, и при отказ (около 40те) има рискове. Трябва внимателно да се прецени.

# 215
Здравейте,
Преместих си питането, защото питането ми е 100% за тази рубрика Simple Smile
С обилно кръвотечение съм, със съсиръци от 5 дни. Преди това се опитваше да пробие и изведнъж шурна. До тогава цикълът ми се разреди, но нямаше нищо необичайно.
 В четвъртък отидох на лекар и ми предписа Дицинон, но към момента не забелязвам подобрение. Направо съм в паника, някой пил ли е Дицинон и след кой ден започва да действа.

# 216
  • Добрич
Действа, но за няколко часа и после пак потича силно . Мисля, че при мен намаляваше за 6 часа. Според гинеколога, ако  е много обилен цикълът, доцинон трябва да се приема още от първия ден.
На мен са ми предлагали и абразио по време на обилен цикъл със съсиреци/лигавица от матката.

# 217
на мен ми каза 10 дни да го пия, и после започвам Оргаметрил.
А при вас колко дни продължи течението?
Действа, но за няколко часа и после пак потича силно . Мисля, че при мен намаляваше за 6 часа. Според гинеколога, ако  е много обилен цикълът, доцинон трябва да се приема още от първия ден.
На мен са ми предлагали и абразио по време на обилен цикъл със съсиреци/лигавица от матката.

# 218
  • Добрич
В дните със слабо кръвотечение не съм пила доцинон. Може би докторът се притеснява, че няма да ти спре по-скоро.
Аз имам и рецепта за метергин, препоръчан ми е от трима гинеколози независимо един от друг, но ми причинва стомашни болки и не го вземам.

# 219
След като не ми спря 20 дена, през които пробвахме Дицинон, вит Ц, калций фосфор, Оргаметрил, ми направиха абразио. Но не беше чак толкова обилно.
Според мен трябваше да е подействал вече Дицинона.

# 220
И утре ако ми е пак така, ще ходя отново на лекар.
Брагодаря на съфорумките, които се включиха.
След като не ми спря 20 дена, през които пробвахме Дицинон, вит Ц, калций фосфор, Оргаметрил, ми направиха абразио. Но не беше чак толкова обилно.
Според мен трябваше да е подействал вече Дицинона.

# 221
  • София
И аз съм пила веднъж Децинон, за цикъл, който продължаваше 9-10 дни, среднообилен. Взех го наобяд, вечерта имаше леко подобрение, на другия ден още повече и после спря. А в момента съм с обилен цикъл със съсиреци Confused

# 222
  • София
Хисеректомията не води до хормонална менопауза, яйчниците са си там...
Когато твърде рано женските хормони станат с много ниски нива (ранна менопауза) следват и другите ефекти от това - загуба на колаген, остеопороза, други хормонслни нарушения. ХЗТ измества окончателното настъпване на менопауза от 40-45 до 50+ няколко... Вълните и нервността не са най-големия проблем.
И при прием има рискове, и при отказ (около 40те) има рискове. Трябва внимателно да се прецени.
O! Аз имах предвид тотална хистеректомия, когато махат и яйчниците. Въпреки, че когато махнат матката само пак се нарушава баланса на хормоните. Пенева, питам и разпитвам, защото ми стана интересно. Природата е направила този процес със сигурност относително безопасен така да се каже. Ако той си протича естествено защо ни е да заместваме хормоните, та нали те естествено се променят и са като скачени съдове. Ако е само заради вълни и остеопороза... не знам.. аз трябва да ида да си изследвам костна плътност.

# 223
6 месеца след последния ми гинекологичен преглед съм с още една интармурална миома, станаха две около1, 5 см  и със съмнения за ендометриален полип. В кухината на матката хиперехогенна структура, но понеже е средата на цикъла ми, трябва да отида веднага след цикъл за да се потвърди диагнозата. Disappointed Relieved Почти от 4 години съм с кървене по средата на цикъла 😢

# 224
  • в огледалото на живота
Дами,вечерната иглика влия ли върху продължителността на  цикъла?
Питам,защото близо два месеца откакто я приемам в доста големи дози/2000мг/ и този месец ''гостенката'' определено удължи периода си...
Не би ли следвало да е обратното  Thinking
Не  ми е за първи път да пия капсулите,но в такова количество ми беше изписано по мед.причини.
Леко съм в шах...

Общи условия

Активация на акаунт