Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 616
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Записах всички изредени препарати и утре като отида при гинеколога, ще съм с конкретни въпроси. Дано от раз се улучи (на кой не му се ще), че наистина не зная как да се справя със себе си. Да. Между другото с толкова сериозни предизвикателства съм се справяла без страх или мисли, че няма да успея, а това да се справя със себе си ми се вижда... изобщо не го виждам даже😂

# 196
Искам да попитам от хранителни добавки пълнее ли се?

# 197
  • София
Аз приемам тази добавка - MenoSense. Доволна съм.

# 198
Аз започнах с Фемовита по препоръка на гинеколога ми. И ефект имаше след две седмици, за две седмици. След два- три месеца мъки и ровене из нета смених с Изофлавон. Пак същото. После Ремифемин ..ииии Алелуя- проблясък в тунела. Пак за кратко обаче. Вече бясна на мен си (така ли в цяла България няма подходящо хапче и за мен) започвам ново търсене и четене( реклама за менопауза не препусках, че и Милото също- един път ми беше записал на листче едни). И така, след месеци проби реших да взема Клименум и живота стана малко по -лек. От време на време, за по няколко дни в месеца, пак се връщат всички екстри на куп, но се търпи. Когато видя зор пия заедно Ремифемин и Клименум. Гледам да не прекалявам. Това е. Ама измъчих всички в къщи докато си открия хапчето:blush:

Аз пих по предписание от гинеколожката Фемарел Реджувънейт със същите соево изофлавони. Повлия ми добре но цената ми беше висока - 42-45 лв. Кутията. Единствено в интернет намерих с безплатна доставка за над 70 лв на цена 37лв.

# 199
Внимавайте със соевите продукти, назад писахме - влияят зле на ЩЖ и ако имате дори и лека хипофункция, още повече при Хашимото, избягвате ги Hands V (в предишната тема пускахме линкове по темата, по спомен...)

# 200
  • Пловдив

Прочетох състава и ми хареса. Също така и на мелброзия-та. А мога ли сама да си ги предпиша, ако лекарят прецени, че трябва да пия някаква химия? Някой пробвал ли е с хомеопатия и има ли впечатления? Абе готова съм на всичко, само да не е химия...

# 201
  • София

Прочетох състава и ми хареса. Също така и на мелброзия-та. А мога ли сама да си ги предпиша, ако лекарят прецени, че трябва да пия някаква химия? Някой пробвал ли е с хомеопатия и има ли впечатления? Абе готова съм на всичко, само да не е химия...
MenoSense е комбинация от билки, не е химия. И не съдържа соя или производни на соята.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 09:42 от magina

# 202
Внимавайте със соевите продукти, назад писахме - влияят зле на ЩЖ и ако имате дори и лека хипофункция, още повече при Хашимото, избягвате ги Hands V (в предишната тема пускахме линкове по темата, по спомен...)

Виноват, забравих да спомена че с това  съм ок.

# 203
Теб те помня, че знаеш там как си... Wink
Aз заради прехласването на предишната страница по "изофлавони", препоръчани и от фармацевт даже...

# 204
А задължително ли е да се посети лекар при липсата на цикъл? То си е ясно какво е на тази възраст и при отрицателен тест за бременност. Ходих септември на профилактичен и всичко си беше ок. Даже ми каза, че съм имала малка миома, но се е свила. Признавам си без бой, не бях ходила години преди това. Grinning Хич не ги обичам.

# 205
  • София
Peneva, не знам какво се опитваш да намекнеш... Аз съм в тази тема, защото имам същите проблеми като вас. И да, изофлавоните ми бяха препоръчани наистина от фармацевт. Не се опитвам да рекламирам или да пробутвам нещо. Тук все пак споделяме чувства, емоции, средства за облекчаване на симптомите. Аз лично не съм си купила от въпросните изофлавони, защото смятам да отида първо на лекар. Засега нищо не пия, само си купих соев протеин, който да замести закуската ми. Но това е по-скоро свързано с борбата с излишните килограми

# 206
Нееееее, нищо не намеквам за теб... казвам за фармацевтите, които нещо ни препоръчват, без да знаят за нашето цялостно състояние. Обръщам внимание да се приемат с едно наум Simple Smile
Верно тая възраст ни влияе на нервите, много обидчиви ставаме, ама защо всяка информация се приема някак лично и то с намек...

ПП: Обърни внимание и на състава на соевия протеин, да не се окаже че подпомага не свалянето, а качването на килограми Hands V

# 207
  • София
Аз също съм много объркана по отношение на изофлавоните. Струва ми се, че бих избягвала всичко заместващо хормоните, бих оставила нещата на естествения им ход. Е, разбира се, аз нямам кой знае какви страшни и неприятни симптоми засега. Взимам само вечерна иглика, ама тя е полезна за доста мои болежки, така че...

# 208
  • Добрич
И аз не бих вземала изофлавони от соя.
Продуктите от соя имат естрогенподобно действие. На нашата възраст обикновено естрогенът преобладава, защото прогестеронът е по-малко. Даже хранителните продукти със соя е добре да се ограничават.
Наскоро бях чела нещо за хормоналната обусловеност на  полипите във връзка с тези изменения. Нали есента махах полип...
Линк обаче не мога да дам. Чета за собствена информация и не отбелязвам страниците.
Преди доста време приемах мака, зареждаше ме с енергия, но когато се усетих, че и при нея действието е естрогеноподобно и нежелателно за тази възраст я спрях.

# 209
Искам да попитам от хранителни добавки пълнее ли се?

И да, и не Simple Smile

Има вероятност да ти повишат апетита. Ако не ти влияят в такова отношение, и си се храниш както с тях, така и без тях, няма да ти се отразят.

Но например храносмилателните ензими могат да допринесат пикачване на кг. С тях всичко изядено се усвоява на 100% и по-бързо. Имам в предвид макронутриентите.  В момента вземам такива ензими и съм качила 7-8кг за няколко месеца. Но аз тренирам и при мен е търсен ефект. Много съм доволна. Иначе ям, в един момент повече от това което си ям по принцип не мога да изям и нямам прогрес. А сега с ензимите нарастнах и изградих повече мускул. Това ти го казвам за да онагледя какво имам в предвид. Но ако ти не тренираш, храниш се по-свободно и вземаш ензими, в един момент ще качиш доста. Просто имай едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт