Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 574
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Силвия, правиха ли ти изследвания за тази диагноза и хапчетата, които пиеш?Аз съм на 42 и влизам с двата крака в същото. Изследвах хормони, които го доказват.

# 181
Да хормона FSH 79.3,a.Antimyleroviq e 0.10,преди това пих хормонални около една година и половина

# 182
Май и аз вече съм за тая тема. Grinning
На 47 съм. Преди около 2,5 години ми прескочи цикъла за един месец, но после си стана отново редовен. Обясних си го тогава с това, че дъщерята ме уведоми, че е бременна. След това 1,2 пъти ми закъсня минимално, нищо плашещо. Но сега го няма вече 15,16 дена и не, не съм прихванала. Grinning Нямам абсолютно никакви други симптоми. Преди месец и половина ми правиха лека операция на ръката, изследванията ми бяха почти перфектни. Но пих невробекс, милгама и някакво с диклофенак заради засегнатия нерв на ръката. Дали пък от тях не е забавянето? Защото от вит.Б апетитът ми е направо убийствен. Grinning

# 183
Едва ли е от тях забавянето, поне на мен не ми се е случвало, а в един период ги попих доста.

# 184
  • София
И аз не вярвам да е от лекарствата, защото и аз си попивам от тях при сецванията в кръста. Но пък не е гаранция, че пак няма да е еднократно това закъснение или прескачане. Операцията не знам колко е била сериозна, но предполагам също си е стрес.

# 185
  • в къщи
Здравейте, и аз искам кажа за моето състояние на 41 години съм и вече съм в МП за съжаление мн бързо ме хвана и пия в момента Менолукс - хр. добавка, ако някой е бил като мен искам да знам дали е лошо това. Благодаря
Не че е лошо... За мен лично е много неприятно. Налага се да свиквам с топли вълни, безсъние, нервност (понякога всичко ме дразни, друг път съм бяла и добра).. Просто си го търпиш, друг начин няма. Аз така виждам нещата. Избрах да не пия хормони и сега още се мъча да свиквам с положението. От близо година нямам цикъл, на 41г съм. Пробвах с поне 4-5 билкови хр. добавки, докато намеря нещо що годе да ми действа.. Отвратителна работа.

# 186
Имали полза от хранителни добавки защото аз ги почнах преди 4 дена и колко време трябва да се приемат незнам мога ли да пия някакъв витамин за менопауза та?

Значи не съм първата на която и спира цикал толкова рано, и малко се притеснявам че ми се случва

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 07:48 от bubanka

# 187
  • оттам, откъдето започва България
(понякога всичко ме дразни, друг път съм бяла и добра)..

Това ми хареса. Аз съм си бяла и понякога добра у дома. На работа повече време издържам да съм добра. Satisfied

# 188
  • София
Днес една позната фармацевтка ми препоръча изофлавони или всичко, което съдържа соя, за облекчаване на топлите вълни. Моя приятелка също приема от известно време изофлавон и казва, че доста й е помогнал.

# 189
  • София
Аз слава богу симптоми нямам, но мензисът ми от миналата година периодично се удължи, а предния месец направо ме прескочи. Ще видим какво ще каже лекарката, но от изследванията се вижда. Аз имам кисти по гърдите, а съм чувала, че е противопоказно в този случай пиенето на хормони. Всъщност това ме притеснява.

# 190
Аз мисля ако имаш кисти не е хубаво да пиеш хормони.

# 191
забелязали ли сте промени в цикъла като...връщане назад?
в последно време имам неразположения като в пубертета
инъче,този месец съвсем оскъден-онзи ден се мъчеше да ми дойде,вчера ми беше зле,едва прокърви,днес вече си отива,но ми се гади и малко коремни болки...

# 192
  • Пловдив
На 47 съм. През лятото на 2018 имах един месец без цикъл. Цяло лято имах горещи вълни, но не ги разпознавах....чудех се от жегата ли е, симптом на менопаузата ли е. Не мога да спя, плувам в пот, нервно, без самочувствие (но и на него му намерих оправдание), всичко е на лице. Дойде есента и симптомите изчезнаха. Сега обаче не е лято. От седмица като легна вечер започва една жега в гърба, пот, трудно заспиване, главоболие, на два пъти вдигам и кръвно (адски ме плаши това), крещя на децата (ужасно се чувствам от това и не мога да се контролирам. Днес вече реших, че трябва да подходя правилно и записах час при гинеколог, възнамерявам и кардиолог пък да видим. Хич не искам да пия от сега хапчета за кръвно. Питам се дали всички тези рекламирани лекарства по ТВ имат някакъв ефект? Изобщо чувствам се объркана и за първи път не зная дали постъпвам правилно. Естествено гинекологът при когото ходех вече не работи. Не зная към кого да се обърна, в смисъл да има опит с менопаузите Simple Smile Ама как прозвуча:) Та с радост бих приела съветите ви как да тръгна по пътя към неизбежното! И...благодаря предварително!

# 193
  • София
За топлите вълни и изпотяванията ми препоръчаха Мелброзия, изцяло натурален продукт, погледнете за него в гугъл, ако искате👍

# 194
  • в къщи
Аз започнах с Фемовита по препоръка на гинеколога ми. И ефект имаше след две седмици, за две седмици. След два- три месеца мъки и ровене из нета смених с Изофлавон. Пак същото. После Ремифемин ..ииии Алелуя- проблясък в тунела. Пак за кратко обаче. Вече бясна на мен си (така ли в цяла България няма подходящо хапче и за мен) започвам ново търсене и четене( реклама за менопауза не препусках, че и Милото също- един път ми беше записал на листче едни). И така, след месеци проби реших да взема Клименум и живота стана малко по -лек. От време на време, за по няколко дни в месеца, пак се връщат всички екстри на куп, но се търпи. Когато видя зор пия заедно Ремифемин и Клименум. Гледам да не прекалявам. Това е. Ама измъчих всички в къщи докато си открия хапчето:blush:

Общи условия

Активация на акаунт