Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 576
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, но не знам трябва ли да се посети лекар, когато нямаш оплаквания, а просто симптоми...
Зависи, ако отдавна не си ходила, може да отидеш да те видят. Но мисля, че рядко спира така от веднъж, иначе после пак се появява, пък кога обилно, кога оскъдно, рядко, често,  не спира...всякакви оплаквания чувам от познати жени на тази възраст.

# 166
  • оттам, откъдето започва България
Спира, при мен така спря, но се появи като почина татко, но за ден-два. Оттогава 2 години вече го няма. Явно е било моментно. Disappointed Relieved

# 167
Искам да ви питам, случвало ли ви се е да имате пробождания във влагалището? Моят цикъл пак го няма, днес е 36 ден. Но днес на няколко пъти за кратко усещам подобни бодежи.

# 168
  • София
Аз съм усещала инцидентно такива пробождания. Отминавали са и не съм питала лекар. По подобен начин, но по често (почти всяка овулация) имам бодежи в едната гърда. Там вече съм говорила с мамолог, нищо ми нямало, вероятно било хормонално.
Ма то мен кво ли не ме пробожда чат-пат.

# 169
Днес ми е 5 ден, вчера почти нищо, днес пак кръвоизлив Cry .Вече изпитвам страх от всеки цикъл, защото не знам какво ме чака. Предният свърши за 4 дена, а на този не му.се вижда края.

# 170
  • София
Благодаря, но не знам трябва ли да се посети лекар, когато нямаш оплаквания, а просто симптоми...
И аз това се чудех. Ходих на преглед някъде в края на януари. Имах функционална киста, която лекарката каза, че ще изчезне. Гледам, че през декември ми закъсня с 15 дни, после дойде след 18, все едно навакса. После пак нормално. Сега закъсня с 20 дни. Дойде колкото да не е без хич. Нямам болки, нямам симптоми никакви. И аз се чудех дали се ходи на лекар при всяко закъснение. АГ-то ми вика, че е пременопауза, всичко било нормално, само кръвоизливи не били. И така... така или иначе лятото съм пак на преглед заради цитонамазка и ще видим. Чудех се дали да се изстрелвам по-рано или да си чакам без да се паникьосвам. Вълни си имам понякога, но изобщо не често. Пиех вечерна иглика, сега малко я спрях...

# 171
И аз това се чудех. Ходих на преглед някъде в края на януари. Имах функционална киста, която лекарката каза, че ще изчезне. Гледам, че през декември ми закъсня с 15 дни, после дойде след 18, все едно навакса. После пак нормално. Сега закъсня с 20 дни. Дойде колкото да не е без хич. Нямам болки, нямам симптоми никакви. И аз се чудех дали се ходи на лекар при всяко закъснение. АГ-то ми вика, че е пременопауза, всичко било нормално, само кръвоизливи не били. И така... така или иначе лятото съм пак на преглед заради цитонамазка и ще видим. Чудех се дали да се изстрелвам по-рано или да си чакам без да се паникьосвам. Вълни си имам понякога, но изобщо не често. Пиех вечерна иглика, сега малко я спрях...

Това все едно аз съм го писала:smile:, едно към едно, само дето съм на 42г. И аз сега и се чудя какво да правя, да ходя ли на лекар или не. Последно бях януари, заради функционална киста. След това уж цикъла ми се нормализира, ето този месец пак го няма...

# 172
  • София
Пейдж, аз съм на 46 г. Тия всички неразбории ги имам съвсем от скоро Иди на лекар, на теб ти е рано още, въпреки, че има различни случаи, ама 42 е по-рано от обичайното според  моите схващания. Разбира се може и да греша.

# 173
Пейдж, ти си имаш и други проблеми, но мисля, че можеш да изчакаш с прегледа, освен ако не се появят нови, нетипични усещания. Иначе, всичко, което описваш е нормално за периода на пременопаузата. Сега съм на 45 г., но всички тези неща - избързване, забавяне, пробождания,  функционални кисти, обилен или оскъден  и т.н. започнаха някъде около 41 год. ми възраст. Тогава и аз се притеснявах не е ли рано, но ето че и до днес нещата са все така и вече ги приех за нормални. Посещавах гинекологът до скоро на 6 месеца заради друг проблем, а от януари каза на година.

# 174
  • София
Didi smile, значи и аз да съм спокойна... Така и така юли някъде ще ходя. Докато нямам някакви кофти усещания да не се стягам. Няма да крия, че не ми липсват Wink

# 175
Didi smile, значи и аз да съм спокойна... Така и така юли някъде ще ходя. Докато нямам някакви кофти усещания да не се стягам. Няма да крия, че не ми липсват Wink
Всеки усеща сам себе си т.е. ако до юли ще си само на тръни и все за това ще мислиш, то тогава по-добре отивай по-рано на преглед.
Лично аз  ( с моето мнение не ангажирам никого ) бих си изчакала до тогава, още повече, ако съм била на преглед през януари. Знам, че тези избързвания или закъснявания на цикъла са нови, неочаквани и ви плашат, но те наистина са нормални  и по-чести прегледи от два пъти годишно не мисля, че са оправдани.

# 176
Някой ползва ли крема   на АкваСорс Муун Райз?

# 177
  • София
didabs, по-напред в темата споменаваха някои момичета, че го ползват и са доволни. Аз нямам опит и наблюдение, но върни няколко страници да се убедиш какви бяха мненията, че аз и забравям освен всичко друго Wink

# 178
Здравейте, момичета!
Някой може ли да ми препоръча добър гинеколог-ендокринолог в София? И за да не правим реклама на някой може да да ми пратите координати на лично.
На 42 години съм и явно вече имам нужда от хормонални изследвания и ХЗТ , тъй като след стрес преди известно време вече почти не ми идва цикъла. Ето сега например, и мам закъснение от 27 дни !!!
Ще ми се да изчета и тази и предишните теми и ще го направя полека-лека.
Благодаря ви!

# 179
Здравейте, и аз искам кажа за моето състояние на 41 години съм и вече съм в МП за съжаление мн бързо ме хвана и пия в момента Менолукс - хр. добавка, ако някой е бил като мен искам да знам дали е лошо това. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт