Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 707
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Взех си направление за гинеколог за проблема, който писах по-напред, като джи-пи-то ми написа в диагнозата "нарушение на менопаузата и в периода около менопаузата". Подчертах, че съм с много редовен МЦ, на което отговори, че то именно така ставало, по-редовен отколкото на млади години и после чао. Изглежда съм си на място в темата, защото точно това се случва при мен през последните няколко години. Цял живот цикъл когато си иска - на 30, 40, 50 дни, и изведнъж като по часовник! Съмнявах се, че това е някакъв симптоми, сега вече го знам.

# 271
И на мен така ми каза ендото, като споделих че цял живот ми е бил цикъла по 7 дена. Сега 3-4. Ама така само можела съм да се радвам, всичко се нормализирало. И после изведнъж щял да спре. Ще видим, ще пишим при кого как е било. Искаше да ме убеди, че такова постепенно спиране нямало. Изведнъж спирал. С което не мога се съглася. АМи аз от една година съм на 3-4 дена, макар и редовно. Предполагам лека по лека вървя към спиране.

# 272
аз към 30 годишна така се бях поуплашила-от 5 дни средна хубост,падна на 3 дни,един от които обилен
гинеколожката каза,че е защото имам много години менструация зад гърба си вече-на 10г.възраст ми дойде
сега,вече година поне,е на първия ден зацапва,на втория ден тече,на третия се кани да си иде

# 273
  • София
И моят цял живот е бил по седмица. До първото дете на 36 дни, между първото и второто на 29, след второто падна на 27. Шест-седем  години беше на 27 дни. Последните четири години първо падна на 26, а от година и половина е на 25 дни. Гинеколожката каза, ако два последователни месеца падне под 23 дни ще взимаме мерки. Надявам се да става постепено. Същевременно продължителността вече е 5 дни, като на четвъртия няма никой, на петия се сеща нещо да доизхвърли. Ама ми се вижда, че скоро няма да го има това допълнение от четвърти и пети ден.

# 274
  • София
Моят цикъл беше напълно редовен до февруари, макар и оскъден. Оттогава - няма никой. То може и да е смешно, ама по едно време се притесних да не съм заченала... купих два броя тестове - отрицателни, слава богу... Мисля, че в дните, когато би трябвало да ми идва, вълните са по-чести. Не пия все още нищо. След празниците ще си организирам едно посещение при гинеколог.

# 275
Много е различно при всички. Моят цикъл е бил абсолютно точен като часовник на 28 дни и по 5-6 дена. И преди и след раждането, разликата е само, че след раждането вече не ме болеше толкова. После преди 3-4 години пропусна един месец, на следващата година  пропусна още един месец, после започна през 2-3 месеца и сега от ноември няма никой Satisfied.  Не съм имала скъсяване на дните между цикъла и като продължителност на цикъла. Просто започва да ми идва на все по-големи интервали от време, а сега дали ще дойде изобщо пак...Божа работа. Нямам вълни и някакви особени неразположения, така че не пия нищо на този етап.

# 276
  • тук и там
И аз бях със редовен ,като по часовник МЦ -точно на 28 дни. Сега със тези зацапвания половин месец съм в цикъл, както казах-единствения период в който всичко е наред е от менструация до овулация. Аз съм и със спирала (не хормонална),но Аг каза че няма нищо общо със тези зацапвания, хормонално било..

И аз нямам никакви други симптоми- имам здрав сън , нямам вълни и т.н..

# 277
Чета ви. Никога не съм била с особено точен цикъл, често с +/- седмица. От 2016 г. до сега имам няколко дълги цикъла и едно зацапване около овулация. Пия добавки, опитвам се да спортувам регулярно, но не ми се получава така както искам, това е. От една година ТСХ играе и май и това ми създава проблеми, но от друг характер, макар че нещата са свързани.

# 278
Чета ви и аз. Мислех, че вече съм за другата  тема - без цикъл от няколко месеца, вълни и неспокоен сън. Прескочи   ми и миналата година два пъти. Преди двайсетина дни вълните изчезнаха и преди 2 дни ми дойде. Ще записвам час за гинеколог следващата седмица. Пия само бял равнец. На 44 съм.

# 279
Скоро разбрах,че много ми помага физическата активност за съня и топлите вълни вечер.
Сега ще пробвам да изключа и глутена,да се храня с повече плодове, зеленчуци и не тлъсти меса-риба,пиле.
Килограмите взеха и те да летят нагоре 😒
Вие качихте ли?Аз съм 10 отгоре.

# 280
Качвам и аз, от както започнаха промените с цикъла, въпреки стриктният нисковъглехидратен режим. Увеличих и двигателната активност, но имам чувството, че каквото и да правя, нищо не помага. Ще пускам и аз щитовидните, да видим там какво се случва.
Направо не мога да повярвам, че ми се изплъзва контрола върху ситуацията.

# 281
За съжаление и моите кг са нагоре. Преди 5 г. правих 90 дневната диета - свалих 14 кг. Миналата есен реших отново да я направя поради факта, че качих само за  1 г.  около 7 кг. Таааа с триста зора за три месеца резултатът беше -4 кг., които отново си ги върнах.  Не знам какво да правя с тези килограми и май съм на етап да се откажа да се боря. Някъде бях чела, че тялото в този период се стреми да натрупа мазнини, тъй като в тях се складира естроген, който ще му е нужен за времето, когато няма да се синтезира, дали е така - не знам.

# 282
Диди и аз съм чела нещо подобно преди време. Оплаках се на ендокриноложката, че мамолога и невролога ми казват да не качвам килограми през този период, а то ми е почти невъзможно, тя възкликна - да лесно им е на тях, защото са мъже... Confused

# 283
Много е трудно с тези килограми.Когато баща ми беше опериран се налагаше да ходя по 6 км.пеш на ден,за 10 дена не свалих нищо,ама наистина нищо😒.

# 284
  • София
Бе аз свалих 10 кг. за последните 4 месеца, но съм на драконовски режим. Все по-трудно става.
Ама с възрастта и стомахът ми не носи вече на такова ядене. Все се сещам за разказа на Дж. Джером, за тинейджърите, които изяждат купища храна и после почват да играят на прескочи кобила и старците, които като хапнат една бистра супичка, трябва да полегнат, за да им се смели храната. Та и аз натам вървя. Ако успея да се овладея да не погълна кит за 10мин. след това се оказва добре и за килограмите ми и за стомашния ми комфорт.

Общи условия

Активация на акаунт