Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 712
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
И аз качих, ама се търпи още. Wink

# 286
Аз режим не съм спазила през живота си!
Не съм " в норма" от 15тина години,с наднормено тегло около 10-15%, но съм си тежка по натура,без да съм била откровено дебела.
Натоварването  ми е различно- от2 до 15км дневно, но явно не е достатъчно вече, в последните 2г съм вдигнала 6 до 8кг, и не мисля че ще ги сваля..Cry

# 287
  • Русе
Да се покажа и аз, досега само четях.
За една година качих 15 кг, цикъла от швейцарски часовник, взе да се скъсява и да идва когато си иска. Сънят и той се разби, кожа, коса - коренна промяна, само вълните ги няма. Мамоложката ми вдигна ръце от мен и в крайна сметка ми пусна изследвания. Мдааа, естрогените хич ги няма, прогестерона във висините но проблемът е, че не мога да пия хормони заради всички нещица дето имам в гърдите. Изписах си Витекс и доста неща си дойдоха на местата. Като изпия и това шише ще пусна нови изследвания и дано да има някакъв ефект. После мисля да спретна един курс с вечерната иглика но вече пълна доза. При мен също имаше огромно усилване на кръвотечението когато я пиех предната година. После я спирах по време на цикъла. Гинекологично всичко ми е наред и засега ходя по веднъж на година.
Благодаря за съветите и коментарите. Много помагат Hug

# 288
За напълняване ПРЕДИ менопаузата ли говорите? Мислех, че когато вече настъпи се пълнее.

# 289
M_I_A, ти да не си на Зоната?
Аз нямам проблем с контрола на храненето, въпроса е, че вече няма ефект.

# 290
  • Русе
Бледолилава, аз да. При мен високият пролактин е виновникът.

# 291
  • София
M_I_A, ти да не си на Зоната?
Аз нямам проблем с контрола на храненето, въпроса е, че вече няма ефект.
Не съм на никва зона, само на глад. Вече (на тази възраст съм опитала какво ли не) само едните лишения ми действат. Но аз съм такава лакомия, че всичко различно от това да се наплюскам хубавичко ми се струва лишение. Та просто гледам да ставам гладна от масата Cry Хора по-слаби от мен, така си се хранят по принцип Joy

# 292
Миа, стигнала съм и аз до този извод...

При мен на два ехографа по друг повод април ми казах че имам пак едно дву сантиметрови функционални кисти от ляво. Имам още запас от яйцеклетка, но другото не стига явно да се пукат. Почнаха пак вълните /задух /сърцебиенето каквито имам при такива задържани яйцеклетка. Извадих равнеца, туртата и невена и прилежно пих една седмица. На мен по неизвестни причини тази комбинация ми действа, та ми дойде с много мазане (аз съм с хормонална мирена и при мен принципно лицавицата е изтънена и циклите ми са просто зацапване). За сметка на това всяка вечер съм а мигрена но то нали ълно щастие нвма Simple Smile . Надявам се да са си заминали.

При мен холестерола се качва на стресова основа.

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 08:10 от _re_ge

# 293
  • тук и там
И аз стихнах до този извод- за малкото храна и ставането леко гладна от масата. Каквито и режими да пробвам, не стават нещата или поне не както искам. Два месеца изкарах на ВМНвх режим, ами свалих  два килограма и половина.А имам да свалям 20...После имаше напрегнат период,и нямах време да се храня чак- и започнах да свалям и без да съм на специален режим. Лошото е че като се нормализираха нещата и айде пак започнах да качвам. Със глад само и при мен  стават нещата, но трудно се издържа за по-дълго време.

Бях в цикъл уж, спря ми днес-по никое време,сега още се чудя дали да го очаквам пак след няколко дни или ми свърши за този месец..Аман вече!

# 294
Каисиа, миналата година свалих 30 кг с кето режим, а на либерално НВВМХ вече 6-7 месеца само задържам, не свалям повече. Кетото си е същото НВВМ хранене, но с много по-ниски въглехидрати. Впуснах се рязко в този драстичен режим точно с идеята, да отслабна преди менопаузата, че съм чувала, че тогава е доста по-трудно. Сега разбирам, че още преди нея започвали проблемите с теглото, което пък обяснява защо все още съм в режим, а и в калориен дефицит, но само задържам, не отслабвам. Останаха ми едни 5-6 кг, бях решила по-бавничко да ги свалям, но май няма да се получи така. Поне съм спокойна, че привикнах към хранене, с което поддържам тегло. Не ми се получи йо-йо ефект като друг път.

# 295
  • София
Ама много интересни неща сте написали наведнъж...  Wink
Килограмите.. след второто раждане почнах да качвам рязко. Ендокринолог... метаболитен проблем.. висок инсулин... глюкофаж и така вече 3-4 г. Щитовидната я следя ехографски и хормонално, наред си е. Тази Коледа му отпуснах края с баклавите и айде пак 5 кила отгоре, задържана вода и инсулин 16 на гладно. Реших да се стягам. Моята ендокриноложка не е ОК с нисковъглехидратната и високомазнинна диета, особено на тази възраст и с много условности. В общи линии ми каза да си намаля общия прием на калории, за бързите въглехидрати е ясно... Взех си един чай Елеганс
Скрит текст:
В него има Чай Пу-Ер, Плод Резене, Цвят Роза, Лист Коприва, Листа Сена, Листа Стевия, Кола ядки, Екстракт от гарциния. Взех и Вечерна иглика. И за 3-4 месеца свалих трайно тия 5 кила, като ми се прибра корема и значително количество от водите ги елиминирах. Спрях всички бързи въглехидрати. Хляб черен ям спорадично. Сега тоя или другия месец имам контрола на инсулина.. да видим. Ама се чувствам идеално. Започнах да ходя на балет RelaxedSimple Smile един път седмично и да натоварвам мускулите. Цикълът ми цял живот е бил точен като часовник и с проължителност 5-6 дни. Имало е периоди да е по-обилен и да е по-оскъден. В последните 7-8 г. периода се скъси на 24-26 дни, случвало се е и на 20 да има. От 2 г. ми се случи да закъснее 3-4 пъти с по седмица, после две, сега последно 20 дни и после да е толкова оскъден колкото да не е без хич. Вълнички си имам понякога, ама не са толкова зле. Тази нощ имах сърцебиене, ама аз не съм взимала скоро игликата. Трябва да купя.

# 296
За Зоната чета добри неща, но, с пушка не можеш да ме накараш да седя, смятам и меря. 🙀
Аз качих някакви килограми преди години, когато закъсах със щитовидната. Тогава първо започнах да спирам храните с висок гликемичен индекс, товар, после минах на стриктно НВ-ВМХ, отслабнах повече от колкото трябваше даже. Няколко години всичко беше цветя и рози, обаче сега изобщо не ми действа. Променям това онова, и...пак нищо.

# 297
Изпуснала съм ви..
При мен спад на тегло има с двигателен режим и малко ядене..това е..Sad
Този месец гърдите ме болят зверски.., не мога да ги пипна...Това много ме тормози.

# 298
ДХ3, моите 3 месеца бяха като камъни, мамолога каза, че реагират на хормоналните промени в тази възраст.

# 299
ДХ3, моите 3 месеца бяха като камъни, мамолога каза, че реагират на хормоналните промени в тази възраст.
Точно като камъни са,усещам ги огромни,тежки ,горещи и адски болезнени!
Така бях като момиче,но след ражданията този дискомфорт изчезна за много години, но напоследък е все по-зле!

Общи условия

Активация на акаунт