Модни консултации 38

• 53 469
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Не се отваря линка.Честно казано много се затрудних от къде мога да намеря нещо подходящо, а имам седмица време, като изключим и работното време имам едва ли не часове.Знаете ли сайт с подходящи рокли ?

# 196
Търся бяла блуза/риза/тениска на череши. Намирам или детски, или изчерпана наличност. Виждали ли сте някъде?
Тук има, но е останал само размер s.  https://orsay-fashion.bg/product/teniska-s-kus-rukav-871

# 197
Нещо не ми се получава с линковете.
Най-общо казано.
Скрит текст:
"Особено внимание заслужават вечерните събития – т.нар. вечерно облекло е представително и изисква по-сериозен подбор. Основното правило е облеклото да бъде съобразено с нивото на събитието и... да бъде по-скромно от това на домакинята. Възможно е организаторите да са посочили предварително в поканата формата на дамското облекло. Ако това отсъства, принципите са установени според поканата за господата – при семейна двойка се посочва фрак, смокинг или вечерно облекло – тоест дамите следва да носят вечерни тоалети, копринени рокли, рокли от кадифе, брокат и други изискани материали.След 19:00 часа се носи по-тържествена и по-открита рокля. Нейното предназначение е персоналното представяне, но когато това е необходимо, и утвърждаване положителния имидж на работното място. Тя може да бъде с нормална дължина или дълга. Класически пример е известната „малка черна рокля“. Тя е творение на Коко Шанел от 1926 г. и до днес е образец на елегантност. Задължително е с презрамки. Подходяща е за парти, театър, изложба, делова вечеря. Академичните варианти за бижута са перли, диаманти и злато, както и кристалите „Сваровски“. В по-непринудена обстановка може и сребро."

"В България дрескодовете са изцяло заимствани от международния етикет, затова ги представяме с оригиналните им названия, които в превод звучат така:

WHITE TIE (a.k.a. "Full dressed") - Бяла вратовръзка ("Ултра официално облекло")

BLACK TIE - Черна вратовръзка

BLACK TIE OPTIONAL - Черна вратовръзка с възможност за избор

BLACK TIE CREATIVE - Черна вратовръзка с творчески решения

LOUNGE - Полуофициален дрескод.

Тези дрескодове са обикновено стриктни за мъжкото облекло, като задават ясни параметри и за дамите. Ето какви са те:

WHITE TIE (a.k.a. "Full dressed") - Дълга (до земята) официална/бална рокля. Обикновено този дрескод е валиден за ултра официални събития, като държавни вечери, официални балове, тържествени вечерни сватби. Предполага се, че той се носи във вечерно време, след 18ч.

BLACK TIE - Дълга официална рокля или умерено къса коктейлна рокля. Този дрескод е просто официален (в по-малка степен от предходния). Установен е като такъв според британско-американската конвенция от 19в. Съвременният му вариант предполага официални обувки и официална къса коктейлна рокля. Задава се най-често за посещения на опера, круизни официални вечери, сватби и официални вечерни корпоративни събития.

BLACK TIE OPTIONAL -  Дълга официална рокля или умерено къса коктейлна рокля с възможност за избор в аксесоарите, както и възможност за официален костюм.

BLACK TIE CREATIVE - Дълга официална рокля или умерено къса коктейлна рокля с творчески решения при аксесоарите - цветове, ярки шалове, ефектни бижута.

LOUNGE - Къса коктейлна рокля или изискана дълга пола и елегантна блуза. Този дрескод не е  толкова формален, но също има официален характер. Задава се най-вече във формати като "after party" или при събития с по-лежерен характер."

При толкова кратко време е по-хубаво да видиш на живо и да мериш. Сайтът, особено непознат за теб, си е риск.

# 198
  • София
НМ са отделили онлайн Официални облекла. Разгледай, може да си харесаш нещо.

# 199
  • някъде под слънцето...
Както е писано по нагоре в "българкия" етикет,
роклята трябва да е от хубава материя, а бижутата скъпи
За цвета, според "испанския етикет", "вечерни рокли" за тъмната част от деня би трябвяло да са в тъмни цветове, за светлата част може и по светли.Има и разлика и в нюанса в зависимост от климата.
По етикет поканата за събитието се дава поне с няколко месеца предварително.
В случая не са оставили никакво време.

# 200
Здравейте след 2 седмици ми предстои моминско парти.Според вас булката трябва ли да бъде с бяла рокля Simple Smile и ако може да ми предложите някой магазин Simple Smile)) вчера си поръчах ето тази ...какво мислите подходяща ли е https://creative-bg.net/product/34463/roklya-na-tsvetya-kod-252.html

# 201
Ама не плашете момичето, че сега трябва да посети магазин за диаманти, които да съчетае с роклята Шанел. Smiley Била съм на какви ли не официални светски събития, има всякакви изцепки. Не казвам, че и тя трябва да е от тях. Класическа официална рокля и толкова. Явно не е нещо мега тежко като събитие, след като поканите ги раздават в последния момент. Даже има и бутици, които дават рокли под наем, ако не искаш да си купуваш нещо, което само ще ти виси в гардероба и няма да го облечеш втори път. Wink

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 10:56 от soul81

# 202
  • някъде под слънцето...
О да изцепки винаги има...
Най фрапанрната, която съм виждала, беше на българска вечерна сватбаВсички младежи бяха над средно ниво(в интелектуален и финансов аспект) и  това си личеше.Съответно и по възрастните се бяха постарали .Единствено двете първи братовчедки на младоженца(лекарки на под 30 години със собствени апартаменти) бяха с дънки и свободни ризиза разлика от родителите си( джи пи и зъболекар ), които бяха облечени  с адекватно за събитието.
Не им пукаше особенно че всички ги зяпат.

В Иапания са доста стриктни към етикета и в поканата , поне на тези които съм била , достатъчно, за да мога да имам  обективно мнение, винаги е упоменат дрес кода, който  стриктно се спазва.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 11:14 от sl

# 203
Можете ли да споделите магазини с официални рокли под наем? Такива, за които имате или сте чували добри отзиви.

# 204
  • Street of Dreams
Здравейте след 2 седмици ми предстои моминско парти.Според вас булката трябва ли да бъде с бяла рокля Simple Smile и ако може да ми предложите някой магазин Simple Smile)) вчера си поръчах ето тази ...какво мислите подходяща ли е https://creative-bg.net/product/34463/roklya-na-tsvetya-kod-252.html

Ами, това си е твоето парти и всичко се върти около теб, както ти искаш, така ще бъде. Позволи си свобода и дай воля на фантазията си.

Тази рокля като краска много ми харесва, но никак не ми харесва тази мода в България на кропнати рокли, които са нито под гърдите, нито на кръста. Така изглежда, сякаш роклята е детска и не ти е по мярка. Поне из сайтове и реклами постоянно виждам такива.

# 205
  • Някъде там
Търся бяла блуза/риза/тениска на череши. Намирам или детски, или изчерпана наличност. Виждали ли сте някъде?
Тук има, но е останал само размер s.  https://orsay-fashion.bg/product/teniska-s-kus-rukav-871
Не търсех подобна,но тази ми хареса.Поръчах си я :₩

# 206
О, добре, значи ако няма в магазина, да я купя от теб. Wink

# 207
  • София
Преди време потърсих съвет за тоалет за предстояща сватба. В крайна сметка купих това по-долу. Материята е полиестер с много малко еластан, пада тежко, цветът е нещо средно между оранжево и коралово, определено е ярък. Сега моля модната полиция:), както ви нарече съвсем на място една потребителка, да се изкаже по отношение на подходящ цвят обувки, евентуално каква връхна дреха е добре да имам подръка за месец май, бижута. Смятате ли, че перли биха били подходящи? На мен ми се струва, че стилето биха стояли добре, ама хич не ми се обуват неудобни обувки... дали някакви семпли с невисок ток ще станат?

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 18:40 от босоногата херцогиня

# 208
  • Street of Dreams
За мен много труден въпрос. Само ще кажа, че перлите ми се струват неподходящи. Перлите ги свързвам с нещо фино, феерично, елегантно. В сиво, бяло, екрю, черно, пудрените/пастелни и тъмносиньо. Този тоалет бих го определила като агресивен. Квадратното деколте и линията му добавят по-строга, гладка и леко кежуал визия - поне на манекена. Комбиниран с черно или бяло ми се струва, че само биха накарали цвета да изглежда още по-ярък, а аз от ярки цветове не разбирам. С пастелни също не би се комбинирал добре, нюд също. Турско синьо може би? Ще ми е интересно да видя други мнения.

# 209
  • София
Смених снимката, защото тази с манекена не отговаря съвсем на действителността, особено в съчетание със спортните обувки. И не се изразих правилно за перлите. Нямах предвид класически перли. Имах предвид нещо такова

или такова

Общи условия

Активация на акаунт