Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 март 2019, 18:51 ч.

Търся бездомна жена-да и дам подслон!

 • 2 471
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 54
Здравейте,моля ако някой знае или е виждал в близост бездомна жена,която е в нормално физическо състояние!Искам да я приютя да живее при възрастен човек,ще и поема нуждите изцяло и ще има дом!В голяма къща с двор в близост до Пловдив.Моля не ми предлагайте алтернативни варианти,защото искам постоянно да живее някой в къщата и да я потдържа...това ще е помощ и за мен,и за жената която няма да е на улицата а ще има дом и всички нормални условия за живот!

# 1
 • Azeroth
 • Мнения: 2 712
Имала съм разговори с няколко бездомни души... общо взето се подразбира, че реално имат къде да живеят. До нас има една жена, няколко пъти дори е ставало дума за квартири с помощ от общината.. не ще. Харесва си да живее по този начин.

Много от тях са и болни, психично болни, не знам колко ще ти пазят жилището, най-много да се напълни с кашони и боклуци.

Аз бих дала мястото на самотна майка и дете в трудно положение, по-надеждни ще са.

# 2
 • Мнения: 11
Ще кажа същото като @Elunaria
Не смятам, че е удачно да приютиш подобен тип човек в къщата си, най-малко да очакваш, че тя ще я стопанисва/поддържа.
Много от тези хора, които са изпаднали в такова положение и се намират на улицата, имат и някакви други здравословни проблеми.
Ако аз някога мога да помогна, ще помогна на човек със дете, който няма работа и подслон.
Например тази жена.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1091999

# 3
 • Мнения: 7 738
От поста оставам с впечатление, че искате да я приютите в къща, където вече живее ваш близък. С цел да не е сам, да го наглежда и да поддържа къщата и евентуално градината.

Имате очаквания, че ще намерите добра, кротка, жена тип домакиня. А ако не се окаже такава? Колко безопасно ще е за вашия близък?

# 4
 • Мнения: 54
Сигурна съм че има и нормални хора останали на улицата поради някаква причина,не мога да прибера жена с дете защото това означава за издържам и жената и детето,а ако тя ще работи в такъв случай и аз мога да направя толкова колкото и тази жена...нужно ми е да има постоянно човек там,не за няколко часа.

# 5
 • Мнения: 306
Не мисля, че е необходимо да издържаш наемателя, ако е без ангажимент да се грижи за твоя роднина. Виж нещо подобно:
https://www.dnes.bg/stranata/2016/03/30/dom-pod-naem-no-bez-naem … vim-seloto.297772
https://www.facebook.com/groups/beznaem/
https://beznaem.com/

# 6
 • Мнения: 10 638
Никаква благотворителност не е това, просто си търсите гледачка.

# 7
 • Azeroth
 • Мнения: 2 712
Да си дадеш жилището на някой, който няма, както и да поемеш финансов ангажимент към него, не е малко...

# 8
 • Мнения: 10 638
Да кажем, че пожеланието на автора ме е стигнало преди да ми го пожелае и аз също се грижа за болен възрастен човек с когото не живеем на едно място. И през ум не ми минава да му натреса непознат човек от улицата. Давате ли си сметка, че това може да е опасно за близкия? Не един и двама от вас споменаха, че част от тези хора всъщност имат психически проблеми. Някои всъщност дори имат къде да живеят, но жилищата им са затрупани от боклуци.

# 9
 • Azeroth
 • Мнения: 2 712
С това съм съгласна, затова и смятам, че ако ще е така, по-добре да е жена с дете, но това явно не е вариант.

Аз не бих вкарала непознат човек вкъщи, дори с "препоръки", но за да се стигне до толкова крайно решение, може би има причина.

# 10
 • Мнения: 10 638
Има, разбира се, да се грижиш от разстояние за възрастен човек, не е лесно. Не винаги е и възможно, въпреки желанието. Обаче не е вариант и да създадеш повече проблеми, отколкото си имаш и в момента.

# 11
 • Мнения: 54
Говорите за бездомните хора като за кучета...те са като всички нас(с изключение на някои наистина болни хора)...останали на улицата защото банката им е взела жилището,или неблагодарни деца са ги изгонили...или са пребивани от мъж алкохолик и изхвърлени на пътя... това може да се случи на всички нас,и ние да сме утре от тези нещастници на които"не може да се има доверие"... къде остана човешкото в човека.... аз още вярвам в доброто,изучавам и психология мога и да преценя трезво един нормален човек и да дам шанс да го опозная с мое пресъствие...не мислете че ще си дам дома на психично болен "клошар" както вие се изказвате за несретните хора... не ми е нужно мнение и варианти,нека пише някой ако покрай него вижда такива хора или знае къде има...аз съм си направила и сметката и равносметката...

# 12
 • Мнения: 7 738
Ами върви и говори в дом за временно настаняване в твоя град. Там евентуално ще ти кажат кой търси покрив и ще ти дадат ПОНЕ НЯКАКВИ препоръки на човека, който ти посочват.

Искаш от непознати във форум да ти препоръчат още по-непознат човек, който да стане зависим финансово от теб - да бъде хранен и да живее без пари, но да не работи /защото ти трябва целодневно/. Т.е. търсиш охрана и наглеждане срещу храна и комунални разходи. Хм!

Нямам представа каква психология учиш, но това което търсиш е не добре обмислено, наивно и според мен и опасно за твоя близък, а няма как да сме убедени че и за бездомния всичко ще е ок.

Оттеглям се от темата! Нещо в тази "благотворителност" силно ме притеснява.  

# 13
 • Мнения: 54
Моля темата да бъде премахната от администраторите.Благодаря!

# 14
 • Мнения: 968
Твоя близък дали ще я приеме, дали тази дами няма да вземе нещо, което не е  нейно, не знам.
Благородно е, защо да не е?Даваш дом, храна на човек, който има нужда от това,дори да е "гледачка" все пак едното за другото.Ако иска.
 Работа си е също да сготвиш, да почистиш, да помогнеш, да отидеш до магазина и да не остава твоя близък сам. Разбира се, че в замяна ще искате елементарно домакинстване/помощ, това също си е работа вместо пари ще получи дом, храна, а те също не са безплатни. Какво повече може да иска един човек от улицата.От там тази дама може да се съвземе и да си намери и друга работа, само да се разбират двмата с твоя близък, но както са писали - повечето хора реално си имат вече дом.

Общи условия

Активация на акаунт